SON DAKİKA

Haberertesi

DENİZ BAYKAL’A VEDA

DENİZ BAYKAL’A VEDA
Bu haber 14 Şubat 2023 - 10:42 'de eklendi ve 62 views kez görüntülendi.

HABER/Sait TEMUR
CHP GENEL MERKEZİ VE TBMM’DE TÖREN
11 Şubat’ta Ankara’da hayatını kaybeden Türk siyasetinin önemli isimlerinden ve eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, bugün son yolcuğuna uğurlandı.

Baykal için CHP Genel Merkezi’nde ve TBMM’de cenaze törenleri düzenlendi.

KILIÇDAROĞLU: “MÜCADELENİZİ BİZ TAMAMLAYACAĞIZ”

Eski CHP Genel Başkanı, Antalya Milletvekili Deniz Baykal için CHP Genel Merkezi önünde tören düzenlendi. Törende konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Sayın Genel Başkanım, huzurunuzda söz veriyorum; ülkemizde mutlak anlamda hürriyeti tesis edeceğiz. Ömrünüzü verdiğiniz demokrasi ve özgürlük mücadelesini tamamlayacağız” dedi.

ESKİ GENEL BAŞKANLAR DA TÖRENDEYDİ

Baykal’ın cenaze törenine eşi Olcay Baykal, çocukları Aslı Baykal, Ataç Baykal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin eski genel başkanları Murat Karayalçın, Hikmet Çetin, Altan Öymen, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP grup başkanvekilleri, genel başkan yardımcıları, milletvekilleri ve partililer katıldı.

“BABAM TÜRKİYE SEVDALISIYDI”

Deniz Baykal için saygı duruşunda bulunulduktan sonra konuşan Prof. Dr. Ataç Baykal, babasının neredeyse 70 yıllık bir CHP’li olduğunu belirterek, “100 yıllık CHP tarihinin çok uzun bir kesitini bizzat yaşamış bir ulu çınarı uğurluyoruz. Tüm CHP’lilerin ortak bir yönü vardır; bu da vatanseverliktir. Babam Deniz Baykal bir Türkiye sevdalısıydı, bir vatanseverdi. Bu nedenle CHP’de yerini almıştır. Tüm Türkiye sevdalılarına, tüm vatanseverlere sahip çıkılması ve CHP çatısı altında toplanması babamın CHP’ye vasiyetidir” dedi. 

ÖYMEN: “SİYASİ YASAKLARIN KALDIRILMASI İÇİN MÜCADELE ETTİ”

Törende konuşan eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen, “Deniz Baykal, siyasetin bir memleket olduğunu biliyor. Siyasetin güçlükleri malum, onun sonuçlarına katlandı. Yıllarca siyasi yasaklı olarak kaldı. Siyasi yasakların kaldırılması için mücadele etti ve o mücadeleyi kazandı. Baykal’ı rahmetle özlemle anacağım. Onu şimdi sonsuzluğa uğurluyoruz. Bütün yakınlarının başı sağ olsun” dedi.

KILIÇDAROĞLU: “HUZURUNUZDA SÖZ VERİYORUM”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, törende yaptığı konuşmada “İzniniz olursa duygularımı Sayın Genel Başkanıma hitaben paylaşmak isterim. Sayın Genel Başkanım bütün bir ömrünüzü isminize uygun bir şekilde, bu güzel ülkenin refahına, huzuruna, mutluluğuna, kardeşliğine vakfettiniz. Ülkemizin çıkarlarını her ortamda savundunuz. Sayın Genel Başkanım bu ülkenin dünü ile yarını arasında köprü olarak kalmadınız, ülkemizin güzel geleceğini, demokrasi ve özgürlük çerçevesinde inşa eden aktörlerin hem öncüsü hem de yol arkadaşı oldunuz” dedi.

“MÜCADELENİZ BİZE EMANET”
Kılıçdaroğlu konuşmasının devamında şunları ifade etti: “Ülkemizi barış ve kardeşlik içinde bir arada geleceğe taşıma kararlılığından hiç ödün vermediniz. Devlet adamı kimliğinizi her ortamda hissettirdiniz. 12 Eylül’le hesaplaşmaktan bir an olsun geri adım atmayan sizdiniz. ’12 Eylül’le hesaplaşmam bitmedi, sürecek’ diyensiniz. Dönemim ABD Başkanı Obama’ya 2009 yılında Türkiye’ye yaptığı ziyarette Türk halkını ve Türkiye modernleşmesini daha iyi tanıması için kendisine Sait Faik Abasıyanık ve Ahmet Hamdi Tanpınar’ın kitaplarını hediye etmiştiniz. Hediye olarak bu iki kitabı seçmiş olmanız, hediye edilme gerekçelerinin yanı sıra sizin entelektüel birikiminizi göstermesi açısından anlamlıydı. Sözlerimi Obama’ya hediye ettiğiniz Tanpınar’ın Huzur adlı romanından bir cümleyle tamamlamak istiyorum: ‘Fikre, sanata hiç karışmayacağız, onları hür bırakacağız. Çünkü, onlar hürriyet, mutlak hürriyet isterler.’ Sayın Genel Başkanım huzurunuzda söz veriyorum ülkemizde mutlak anlamda hürriyeti tesis edeceğiz. Ömrünüzü verdiğiniz özgürlük mücadelesini tamamlayacağız.”

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA