SON DAKİKA

Haberertesi

CUMHURİYET’TEN DAVET AÇIKLAMASI

CUMHURİYET’TEN DAVET AÇIKLAMASI
Bu haber 30 Ekim 2014 - 21:51 'de eklendi ve 480 views kez görüntülendi.

“AK SARAY’A ÇAĞRILMAMAK ONUR KAYNAĞIMIZDIR”
Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay Cumhuriyet Gazetesi’nin ertelenen Cumhuriyet bayramı resepsiyonuna davet edilmemesini ‘bir kıvanç ve onur kaynağı’ olarak değerlendirdi.
İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay Twitter profilinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;
YANAŞMA, YALAKA VE DALKAVUKLARIN ARASINDA YERİMİZ YOK
Cumhuriyetle yaşıt Cumhuriyet Gazetesi, (ertelenen) AK Saray’daki Cumhuriyet bayramı resepsiyonuna “zat-ı şahanelerince” davet edilmeyen gazeteler arasındaydı. Milleti, kendisine destek veren topluluktan basını kendisine biat eden mecralardan ibaret sanan bir zat’ın, kendi yanaşma, yalaka ve dalkavuklarıyla birlikte olacağı bir zaman ve mekanda Cumhuriyet gazetesinin olmaması, bizim için olsa olsa bir kıvanç ve onur kaynağıdır. Elbette, şimdilik kaydıyla ve gönülsüz olarak davet edilmek durumunda kalınan bazı zevatı tenzih ederiz.
DAVET KRİTERLERİNİ İHLAL ETMEK ASLİ GÖREVİMİZ OLACAK
image
Tek üzüntümüz, Cumhurbaşkanlığı makamını ve yerleşkesini babasının çiftliği gibi gören ve öyle kullanan bir zat’ın yazık ki o makamda bulunuyor olmasıdır. Bilinmelidir ki, Cumhuriyet gazetesi AK Saray’a davet edilmenin kriterlerini ihlal etmeye devam edecektir. Bunu asli görevi ve sorumluluğu olarak bilecektir.
AK SARAY’LARDAN DEĞİL HALKIN OLDUĞU MEYDANLARDAN HABERCİLİK YAPACAĞIZ
Eylem ve söylemleriyle Cumhuriyet, Demokrasi ve Özgürlükler karşıtı bir zat olarak gördüğümüz 12. Cumhurbaşkanı’nın müsaade ve takdirine mazhar olamamaktan büyük bir mutluluk duyduğumuzu belirtmek isteriz. Cumhuriyet gazetesi AK Saray’lardan değil, Soma’dan, Ermenek’den Gezi Parkı’ndan, Validebağ’dan, halkın olduğu meydanlardan habercilik görevini sürdürmeye devam edecektir. Cumhuriyet Bayramı’nızı kutlarız.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA