SON DAKİKA

Haberertesi

ÇİĞLİ’NİN SAĞLIĞI İÇİN BİR ARAYA GELDİLER

ÇİĞLİ’NİN SAĞLIĞI İÇİN BİR ARAYA GELDİLER
Bu haber 19 Mart 2020 - 7:49 'de eklendi ve 49 views kez görüntülendi.

HABER/Sait TEMUR
BELEDİYE BAŞKANI KAMU VE ÖZEL SAĞLIK KURULUŞLARININ TEMSİLCİLERİ İLE TOPLANTI YAPTI

“Koronavirüs’e karşı koordinasyon”
Her geçen gün etkisini arttıran koronavirüs’e karşı Çiğli Belediyesi, bir taraftan dezenfekte çalışmalarına devam ederken diğer taraftan kurum içi ve kurum dışı tedbirler kapsamında çalışmalarını planlamaya devam ediyor. Bu kapsamda önce kurum içindeki başkan yardımcıları müdürler ve danışmanları ile görüş alışverişinde bulunan Başkan Utku Gümrükçü daha sonra Çiğli’de hizmet veren kamu ve özel hastanelerin yetkilileri ile bir araya geldi.

“Koronavirüs’e karşı yol haritası”
Hastane yöneticilerinden son gelişmeler ve alınabilecek önlemlerle ilgili bilgiler alan Başkan Gümrükçü, kurum olarak yapacakları hakkında da bilgi verdi. Toplantıda alınan kararlar doğrultusunda Çiğli Belediyesi kurum içi ve kurum dışı çalışmalar ile ilgili yol haritasını belirledi. “Koranavirüs ile Mücadelede Kurum içi Alınacak Tedbirler” başlığı altında 25 madde belirleyen Çiğli Belediyesi, kâğıttan virüs bulaşma riskine önlem amacıyla kararları çalışanlarına mail aracılığıyla iletecek.

“Yoğunluk azaltılacak”
Alınan kararlardan bazıları; girişler tek kapıdan olacak, yoğunluk oluşmaması için bazı birimlere vatandaşlar sınırlı alınacak, personelin giriş-çıkışta vatandaşın ise girişte ateşi ölçülecek, EBYS sistemi daha sık kullanılacak, gerek görülürse toplantılar sanal ortamda yapılacak, araçlar ve ortak kullanım alanları sık sık dezenfekte edilecek, asansörler zorunlu olmadıkça ve en fazla iki kişi kullanması gibi önlemlerin yer aldığı tedbirler personele ve kuruma gelen vatandaşlara uygulanacak.
 
Başkan Gümrükçü: “Hem vatandaşımızı hem de personelimizi koruyoruz”

Koronavirüs ile mücadele kapsamında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Gümrükçü, “Bütün dünyayı tehdit eden virüs maalesef ülke sınırları içinde de görülmeye başladı. Bütün önlemlere rağmen hızla yayılan bu virüse karşı ilçemizde çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Koronavirüs önlemleri kapsamında ilçenin sağlığı ve huzuru için halkın yoğun olarak kullandığı alanlarda dezenfeksiyon çalışmalarımız devam ediyor. Dezenfekte çalışmalarının yanı sıra tüm vatandaşlara korunma yolları hakkında bilgiler veriyoruz. Bütün bunları yaparken diğer hizmetlerimize de devam ediyoruz. Bu nedenle personelimizi de korumak amacıyla bazı tedbirler aldık. Tüm katlara dezenfektan yerleştirdik, asansör kullanımını sınırladık, toplantıları erteledik, çay ocaklarında cam bardakların yerine tek kullanımlık karton bardak kullandırma gibi önlemler aldık. Kısacası toplamda 25 madde ile bir kurum içi tedbir rehberi hazırladık” dedi.

“Vatandaşlarımız dışarı çıkmasın”
Kurum içi ve dışı tedbirlerin belirlenmesi kapsamında görüş alışverişinde bulunduklarını belirten Gümrükçü, “İlçemizde hizmet veren özel ve kamu hastanelerinin yetkilileri, kaymakamımız ve ilçedeki diğer kuruluşlarla süreci birlikte yürütüyoruz. Bu zorlu günlerde üzerimize düşen neyse yapmaya çalışıyoruz ama asıl sorumluluk vatandaşlarımızda. Vatandaşlarımız virüsten korunma kurallarına uysunlar ve toplu alanlarda bulunmasınlar. Zorunlu olmadıkça evlerinden dışarı çıkmasınlar. Kurumlar ellerinden geleni yapacaktır.” dedi.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA