SON DAKİKA

Haberertesi

ÇİĞLİ’NİN GELECEĞİ TEMİNAT ALTINDA

ÇİĞLİ’NİN GELECEĞİ TEMİNAT ALTINDA
Bu haber 26 Haziran 2019 - 9:02 'de eklendi ve 46 views kez görüntülendi.

UTKU GÜMRÜKÇÜ “KENTSEL GELİŞİM PROTOKOLÜNÜ” İMZALADI
Çiğli Belediyesi tarafından, Yerel İzleme Araştırma ve Uygulamalar Derneğinin Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin yerelleştirilmesi üzerine hazırladığı Sürdürülebilir Kentsel Gelişim Protokolü imzalandı.
ÇİĞLİ’NİN GELECEK KUŞAKLARI İÇİN TEMİNATIZ
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü imza sonrası yaptığı açıklamada “Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen, Türkiye Cumhuriyeti’nin de imzaladığı “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri” yoksulluğu ortadan kaldırmak, gezegenimizi korumak ve tüm insanların barış ve refah içinde yaşamasını sağlamak için bizlere önemli görev ve sorumluluklar yüklüyor. Aynı zamanda, yerel yönetimlerin kendi önceliklerine göre dünyanın karşı karşıya olduğu ortak sorunlara karşı işbirliği içinde hareket etmesi için bir yol haritası sunuyor” dedi.
İKLİM DOSTU YEŞİL ÇİĞLİ

Çiğli’nin doğal ve çevresel faktörler sebebiyle özel bir konuma sahip olduğu ifade eden Başkan Utku Gümrükçü, “Dünyanın en önemli flamingo üreme alanlarından birisi olan ve 200’e yakın kuş türüne ev sahipliği yapan ve doğal sit konumunda bulunan Gediz Deltası Çiğli’nin doğal bir parçası.  Fakat ilçemiz Atatürk Organize Sanayi Bölgesi, Harmandalı Çöp Toplama Sahası ve kuzey İzmir’in kentsel gelişim aksı içinde yer alması nedeniyle çevresel ve kentsel açıdan büyük bir risk ve baskı altında. Bununla beraber ekonomik, toplumsal ve kültürel alanlarda da geçmişten bugüne kadar birikmiş ciddi sorunları olan bir bölge. Tüm bunlara rağmen, göreve geldiğimiz andan itibaren Çiğli’nin geleceğini planlarken popülist ve geçici çözümlerden uzak kalarak,  gerek bugün, gerekse gelecek nesillerin ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için yerelde sürdürülebilir kalkınmayı ilke olarak belirledik. Çiğli’nin kaynaklarını, doğa ile kalkınma arasındaki dengeyi koruyan, mahalleler ve sosyal guruplar arasındaki eşitsizliği minimize etmeyi hedefleyen ve üretimi destekleyen bir yönetim anlayışı içerisinde kullanacağız. Şu an hazırlamakta olduğumuz Çiğli Stratejik Planını, “iklim dostu ve yeşil kent” teması üzerinden kurguluyoruz.  BM 17 Kalkınma Hedefini stratejik planın içine yedirip bölgemizin profiline ve önceliklerine uygun bir şekilde hedefleri yerelleştirip, bunlara uygun eylem planları hazırlayarak en kısa zamanda uygulamaya geçeceğiz. Bu sözleşemeye imza atarak Çiğli’nin gelecek kuşaklarının da yeşil bir kent içinde eşit, adil ve özgürce yaşamalarının teminatını sağlamış olduk” dedi.
ÇİĞLİ KENT ANAYASASINI HAZIRLAYACAĞIZ
Yerel yönetimlerin sadece alt yapı hizmeti sağlayan, çöp toplayan kurumlar olmadığını belirten Gümrükçü, “Çiğli’yi, yaşanabilir, çağdaş, demokratik bir kente dönüştürmek ana hedefimiz. Temmuz sonunda düzenleyeceğimiz Çiğli Kent Çalıştayı sonrası tüm paydaşlarımızla, hemşerilerimizle beraber Çiğli Kent Anayasasını hazırlayacağız. Çiğli Kent Anayasası her siyasi görüşten, her kültürden, her yaştan Çiğlilinin üzerinde uzlaştığı bir nevi ortak yaşam mutabakatı olacak. Bizler Çiğlilileri karar alma sürecine dâhil ederken ama aynı zamanda görev ve sorumluluk tanımlayan şeffaf ve denetlenebilir bir yerel yönetim anlayışı içerisinde hareket edeceğiz. Birlikte üretip, birlikte yöneteceğiz.”
SÜRDÜRÜLEBİLİR KENTLER PROTOKOLÜ NEYİ KAPSIYOR?
Sürdürülebilir Kentler Protokolü kapsamında;
* Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nin yerelleşmesi için gereken politikaları hayata geçirmeyi,
* Stratejik Planımızı hazırlarken 17 hedefi de göz önünde bulundurmayı,
* Belediye içerisinde bir müdürlüğü sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin yerelleştirilmesiyle görevlendirmeyi ve bu müdürlükten en az iki uzmana hedefler üzerine eğitimler aldırmayı, sürdürülebilir kalkınma hedeflerini hayata geçiren bir belediye başkanı olarak, kimseyi arkada bırakmayacağı taahhüt ediliyor.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA