SON DAKİKA

Haberertesi

ÇİĞLİ’NİN BİR SORUNU DAHA ÇÖZÜLÜYOR

ÇİĞLİ’NİN BİR SORUNU DAHA ÇÖZÜLÜYOR
Bu haber 01 Eylül 2020 - 10:11 'de eklendi ve 34 views kez görüntülendi.

HABER/Sait TEMUR
BİR KENTİN KADERİ DEĞİŞİYOR

Çiğli Harmandalı Bölgesinde yıllardan beri çözülemeyen imar plan sorunu çözüme kavuşuyor. Yıllardır çözüm bekleyen ve üç mahalleyi kapsayan imar sorununda sona gelinmesi bölgede memnuniyetle karşılandı.

GÜMRÜKÇÜ SÖZ VERMİŞTİ
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü seçim kampanyasında “Harmandalı bölgesinin imar sorununu çözme” sözünü vermişti.

HARMANDALI BÖLGESİNİN İMAR PLANLARI İBB’DE ONAYLANDI
Harmandalı sakinlerinin yakından takip ettiği imar düzenlemelerinde sona gelindi.1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonunu İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nce onaylandı. Çiğli Belediyesi tarafından yürütülen 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu çalışmalarında ise sona gelindi.

ÜÇ MAHALLEYİ KAPSAYAN BİR ALAN
Çiğli Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından kısa süre içerisinde tamamlanacak İmar Planı Çiğli Belediyesi Meclisince kabul edilip İzmir Büyükşehir Belediye Meclisince onaylandıktan sonra yürürlüğe girecek. Hazırlanan İmar Planı Cumhuriyet, İnönü ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk mahallelerinin de içinde bulunduğu 529 hektarlık bir alandaki düzenlemeyi kapsıyor.

BAŞKAN GÜMRÜKÇÜ; “YURTTAŞLARIMIZIN İÇİ RAHAT OLSUN”

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü Harmandalı İmar Planlarında sona gelindiğini belirterek, “Halkımızın yıllardır sıkıntısını çektiği imar problemini çözüyoruz. Üç mahallemizde bu sorun vardı. Bu bölgede yaşayan yurttaşlarımızın içi rahat olsun 1/5000’ lik planlar Büyükşehir Belediyemizin Meclisinden geçti. Temmuz ayında da tüm itirazlar görüşüldü. Biz de yoğun bir çalışma ile 1/1000’lik planları tamamlamaya çalışıyoruz. Kısa süre içinde planlar tamamlanarak Meclisimizin gündemine gelecek. Onaylanmasının ardından planlar yürürlüğe girecek. Bölge sakinlerimiz bekledikleri imar düzenlemesine kavuşmuş olacak” dedi.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA