SON DAKİKA

Haberertesi

ÇİĞLİ’DE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ

ÇİĞLİ’DE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ
Bu haber 04 Temmuz 2015 - 14:31 'de eklendi ve 1.138 views kez görüntülendi.

ÇİĞLİ BELEDİYESİ GENEL-İŞ SENDİKASI ARASINDA TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI
Çiğli Belediyesi ile Genel İş-Sendikası arasında süren ve anlaşmayla sonuçlanan görüşmeler sonucunda hazırlanan “Toplu İş Sözleşmesi” törenle imzalandı.
İMZA TÖRENİNDE COŞKU
Belediye eski binası tören alanında gerçekleştirilen törene; Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, DİSK genel başkanı ve Genel-İş Sendikası Başkanı Kani Beko, Çiğli CHP İlçe Başkanı Selim Utku Gümrükçü, DİSK Ege Bölge Sorumlusu Memiş Sarı, DİSK Genel İş Sendikaları şube başkanları, sendika iş yeri temsilcileri, Esnaf ve Sanaatkarlar Odası Başkanı Arif Altıkulaç, meclis üyeleri, muhtarlar, başkan yardımcıları ve birim müdürleri ile belediye çalışanları katıldı. Tören öncesi ve sonrası sözleşme davul ve zurna eşliğinde halaylar çekilerek kutlandı. İşçiler Hasan Arslan’ı omuzlara alarak “Halkçı Başkan” sloganları attılar. Başkan Arslan’ın konuşmaları sık sık alkışlarla kesildi.
SÖZLEŞME 740 EMEKÇİYİ KAPSIYOR
Çiğli Belediyesi Kafesan Şirketi DİSK- Genel –İş Sendikası arasında imzalanan sözleşmeye göre: 740 belediye işçisi, her türlü sosyal hakkı devam etmek üzere birinci yıl için yüzde 21 oranında, ikinci yıl ise tüm ödemelere enflasyon ortalaması artı 2 puanlık bir zam farkı eklenmesine hak kazandı. Sözleşmeye göre en düşük işçinin net maaşı 1.250 TL’den 2.180 TL’ye, en yüksek işçi maaşı ise 2.050 TL’den 2.980 TL’ye yükseldi. İşçilere ayrıca 6 ayda bir 35 yevmiye ikramiyesi, 3 ayda bir 440 TL’lik gıda yardımı, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda 250 TL’lik ek ödenti, 150 TL’lik yakacak yardımı, herkese 300 TL’lik eğitim yardımı, kendisi ve çocukları üniversitede okuyan aileler için 700 TL’lik eğitim yardımı ile eşi ya da çocukları özürlü aileler için, her bir özürlü olan çocuğa 500 TL’lik yardım yapılacak.
BELEDİYE BAŞKANI HASAN ARSLAN: “HALKTAN ALDIĞIMIZI HALKA VERİYORUZ”
image
Çiğli Belediyesi’nde çalışan işçilere günümüz koşullarında alabilecekleri en iyi maaşı vermeye çalıştıklarını, bu anlamda da iyi bir anlaşmaya imza attıklarını belirten Başkan Arslan, “15 ay önce çok zor koşullarda olan bir belediyeyi devraldığımı söylediler. Bu zor görevi kimseyi kırmadan, mağdur etmeden atlatmaya çalıştık ve işlerin iyi gitmesi anlamında çok yol aldık. Artık işler iyi gidiyor. İşler benim kontrolümde. Bana kızanlar, küsenler oldu. Ne yaptıysak siz çalışanlar için yaptık. Tasarruf tedbirlerini siz çalışanlarımız için uyguladık. Her şey sizler içindi. Çiğli halkına hizmet noktasında her geçen ay başarılar üstüne başarılar ekliyoruz. 36 milyon TL olan gider fazlalığını 3,5 milyon liraya indirdik. Bizler işçisiyle, memuruyla büyük bir ekibiz. Çalışan arkadaşlarımın hepsine teşekkür ediyorum. Biz halk adına Çiğli’ye hizmet ediyoruz. Bu yüzden hizmette kusur etmemeliyiz, çok daha fazla çalışmalıyız. Biz halkın belediyesiyiz. Ben sosyal demokrat bir insanım. Bizim belediyemizin kaynakları sınırlı öyle ki; ödemeler konusunda satılacak yerleri satalım da sıkıntı yaşamayalım diyoruz ama ne yazık ki elimizde satacak yer yok. İşte bu koşullarda arkadaşlarımız zam istediler, ben de verdim. Halkın parasını halka hizmet eden işçilere verdim. Halka hizmet Hakk’a hizmettir. Biz bu parayı sermayeye, holdinglere vermiyoruz. Herkese hayırlı uğurlu olsun. Karşılığında çalışanlarımdan sadece üretkenlik bekliyorum. Örgütlenme süreci hepimiz için çok önemli ve bundan sonraki süreçte de çözümü sınıf sendikacılığı yapmakta görüyorum. Yoksa sadece ücret artırmak sorun değil” dedi.
DİSK GENEL BAŞKANI KANİ BEKO: “TAŞERON BELASI BURAYA GİREMEYECEK”
image
Törende söz alan DİSK Genel Başkanı Kani Beko “Bugün hepimiz adına güzel bir gün. Bu toplu sözleşmenin gerçekleştirilmesinde emeği geçen başta Başkanımız Hasan Arslan olmak üzere, tüm siyasi parti temsilcilerine, sendika temsilcisi arkadaşlarımıza, STK başkan ve temsilcilerine teşekkür ediyorum. Emekten yana, özgürlüklerden ve demokrasiden yana olan herkese buradan selam olsun. Barış ve kardeşlik içinde, en iyi koşullarda yaşayabilmemiz için bedeli ne olursa olsun mücadeleye devam edeceğiz. Taşeron belası belediyemize bu zamana kadar girmedi, bundan sonrada girmeyecek. Asgari ücretin çok düşük olduğu, açlık sınırının da altında yaşam mücadelesi veren insanların olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Asgari ücretin bir an önce 1.500 TL olması için direnişlerde, mitinglerde, yürüyüşlerde hakkımızı arıyoruz. Haklı mücadelemizde sizlerle buluşmak dileğiyle, imzalamış olduğumuz 4. Dönem Toplu İş Sözleşmemiz herkese hayırlı, uğurlu olsun” dedi.
GENEL-İŞ ŞUBE BAŞKANI KARA, TAŞERON KÖLELİĞİNE GEÇİT VERMEYEN BAŞKAN ARSLAN’A TEŞEKKÜR ETTİ
İşçilerin örgütlü olduğu DİSK Genel-İş Sendikası 5 No’lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara ise, “Çiğli’de uzun zamandır sorun yaşıyoruz. Bugün mutluluğa doğru gidiyoruz. Bu mutluluğu yaratan belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. İzmir’de taşeron işçi çalıştırmayan iki belediye var. Bunlardan bir tanesi de Çiğli Belediyesi’dir. İzmir’de 30 ilçe var ama taşeron işçiler çalışıyor. Çiğli’de bugüne kadar taşeron girmedi. Tüm yasal engellemelere rağmen direnen, katkı koyan bürokratlarımıza, belediye başkanlarıma teşekkür ediyorum. Bugün taşeron denen bela, son yıllarda yaşanan sorunların en büyük nedenidir. Bugünkü sorunlarımız ülkeyi yönetenlerin getirmiş olduğu sorunlardır. Bu sorunları aşmak adına hep birlikte mücadele edelim, Çiğli’ye hiçbir şekilde taşeron girmemeli. Yaşam kalitesini hep birlikte yükseltelim. Hepimize 4’ncü dönem toplu iş sözleşmemiz hayırlı olsun” dedi.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA