SON DAKİKA

Haberertesi

ÇİĞLİ’DE HİZMET DOLU 500 GÜN

ÇİĞLİ’DE HİZMET DOLU 500 GÜN
Bu haber 26 Eylül 2020 - 7:49 'de eklendi ve 40 views kez görüntülendi.

HABER-Sait TEMUR
ŞEFFAF VE HESAP VEREN BELEDİYECİLİK

Çiğli Belediye Başkanı Utku gümrükçü, düzenlediği bir toplantıda 500 günde yapılan hizmetleri ve programlanan çalışmaları paylaştı.

YOĞUN KATILIM

Başkan Gümrükçü’nün “Arı Gibi Petek Petek, 500 Günlük Emek”  başlığı altında Çiğli Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen sunumuna, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekilleri Mahir Polat, Kani Beko, CHP Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan,  CHP il ve ilçe yöneticileri, kadın ve gençlik kolları ile belediye meclis üyeleri katıldı. Yaklaşık 2 saat süren toplantıda Başkan Gümrükçü, belediyedeki kurumsallaşma çalışmaları, belediyenin fiziki ve sosyal yatırım proje ve hizmetleri ile mali durum hakkında bilgi verdi.

GÜMRÜKÇÜ: “NÜFUSLA BİRLİKTE TALEP VE İHTİYAÇLAR DA ARTIYOR”

Konuşmasına Çiğli’nin gelişimi için beklenti ve taleplere uygun birçok proje için çalıştıklarını belirterek başlayan Utku Gümrükçü, “Göreve gelince öncelikle mali durumumuzu netleştirerek ciddi bir borç ödemesi gerçekleştirdik. Geçmişten bugüne çözülemeyen ama acil çözüme kavuşturulması gereken sorunlarımız var. Ayrıca 80 binden 200 bine çıkan ilçemizin yeni nüfusunun talepleri var. CHP’nin temel evrensel ilkelerine uygun, hem dünü, hem bugünü hem de geleceği gözlemleyerek yeni projeler üretmeye ihtiyacımız var.”

“DAHA FAZLASINI YAPACAĞIZ”
Başkan Gümrükçü, “Bu ilk 500 günde net tablomuzu ortaya çıkardık. Kurumsallaşma ve belediyenin net varlıklarını belirleme adına önemli çalışmalar yaptık. Birçok projeyi yaşama geçirdik. Bundan sonra da çok daha fazlasını yapacağız. Buradan sözünü veriyoruz” dedi.

“DÖNÜŞÜMÜ BELEDİYEDEN BAŞLATTIK”
Çiğli’yi değiştirmek için önce Çiğli Belediyesi’nde değişime gittiklerinin altını çizen Başkan Gümrükçü, “Belediyemizi daha çağdaş ve aktif hale getirirsek sorunları da daha acil çözeriz diye düşündük. Öncelikle mali durumumu düzeltmeye çalıştık. Kurumsal yapıyı geliştirdik. Belediyemizde yeni müdürlükler kurduk. Belediyemizin mal envanterini çıkardık. Vatandaş ilişkileri sistemi CRM, IP Santral, Call Center, İş’te Çiğli gibi vatandaşımızla hızlı iletişimi sağlayan projelerimiz hizmete girdi. Yakında da Çiğli Kent Konseyini kuracağız; Ekim meclisinde gündeme gelecek. Esnaflarımızla ilişkilerimizi güçlü tutuyoruz. Mahallelerimize sandık kurmuştuk, 2021 de tekrar kuracağız. Dijital eğitim konusunda da çalışmalarımız sürüyor. Projesi olan herkese kapımız açık ve onlarla irtibata geçeceğiz. İlk 500 günde kadın, çocuk ve gençlere yönelik birçok projeyi yaşama geçirdik. Makamı mahallelere taşıyarak halkımızın yanında olduk. İmece panosu kurarak halkımıza taze sebze ve meyve ulaştırdık.  Kişisel bakım, dil ve konuşma terapisi, temizlik, sıcak yemek, gıda kolisi, bayramlarda tüp ve kahvaltı kolileri, hoş geldin bebek, hasta nakil ve engellilere yönelik birçok projeyle halkımızın yanında olduk. Spora önem verdik, yeni branşlar açarak binlerce çocuğa spor yaptırdık.  Pandemi sürecinde biraz sekteye uğrasa da her ay bir park açılışı gerçekleştirdik.  Sokak hayvanlarına yönelik çalışmalar gerçekleştirdik. Covid ile mücadelede belediye olarak tüm imkanlarımızla seferber olduk” dedi.

DENİZ YÜCEL: “GÜMRÜKÇÜ, İLÇESİNE SAHİP ÇIKAN BİR BAŞKAN”

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de konuşmasında “Çiğli belediye başkanımız Utku Gümrükçü’ nün ilçesine sahip çıkan bir belediye başkanı olduğunu görüyoruz. Bunu öncelikle belediyenin kurumsal yapısını güçlendirerek, belediyenin yani halkın kaynaklarına sahip çıkarak, yönetim kadrosunu liyakate uygun bir şekilde kurarak yaptığını görüyoruz. Belediye başkanları başarılı olmak için makam odalarında değil, halkın arasında sokaklarda olmalı ve halkın her sorununu bilmeli ve çözmek için gayret göstermeli. Vatandaş istediği her anda belediyesine ulaşabileceğini bilecek. Çiğli Belediyesi’nin kurumsal yapısındaki güçlendirme ve belediye başkanımızın makam odasına pek uğramaması ve sokakları makam odasına çevirmesi bu işin Çiğli’de çok iyi yapıldığını gösteriyor.”

“BİZE OY VERMEYEN YÜZDE 38’İ DE KAZANMALIYIZ”
Yücel sözlerinin devamında şunları söyledi “Yani belediye başkanımız Utku Gümrükçü Çiğli’de yüzde 62 oy almışsa, yapması gereken şey diğer yüzde 38 neden kendisine, partimize oy vermemiştir bunu araştırmaktır. Onun için amacımız o oy vermeyen vatandaşa sosyal ve halkçı belediyecilik anlayışımızın gereği hizmet götürmek, onları dinlemek ve anlamak ve onları da kazanmak olmalıdır. Mutlulukla söylüyorum ki Çiğli’de sayın belediye başkanımız bu görevi çok iyi yerine getiriyor ve bu anlayışıyla kendisine olan destek her geçen gün daha da artıyor.” dedi.
FOTOĞRAFLAR: Çiğli Belediyesi Basın Bürosu

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA