SON DAKİKA

Haberertesi

ÇİĞLİ’DE GÜN GÜN KORONAVİRÜS MÜCADELESİ

ÇİĞLİ’DE GÜN GÜN KORONAVİRÜS MÜCADELESİ
Bu haber 10 Mayıs 2020 - 21:07 'de eklendi ve 1.632 views kez görüntülendi.

ÖZEL HABER/Sait TEMUR
ÇİĞLİ BELEDİYESİ HALK SAĞLIĞI VE DAYANIŞMA İÇİN SEFERBER OLDU
Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs, Türkiye’de ilk olarak 10 Mart 2020’de tespit edildi. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, yaklaşan tehlikeye karşı ilk olarak planlanmış tüm etkinlikleri 12 Mart tarihinde erteleme kararı aldı.

“Bir Kente hizmet onu sevmekle başlar…”

EZBERLERİ BOZAN BİR ÇALIŞMA İLE İLKLERE İMZA ATTILAR
Rutin belediye hizmetlerinin bir çoğunu erteleyerek ilçe genelinde “virüsü önleme seferberliği” başlatan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “hiç kimseyi yalnız ve çaresiz bırakmayacağız” diyerek olağanüstü bir mücadele başlattı.
“MAZERET YERİNE ÇÖZÜM ÜRETEN BELEDİYECİLİK”
Koronavirüs salgınının başladığı günden başlayarak iki aylık süreçte Çiğli’de yürütülen çalışmaları derledik…
Çalışmaları gün gün incelediğimizde bir ilçe belediyesini ve o belediyenin olanaklarını aşan bir mücadeleyi belgesel gibi izliyorsunuz.

İŞTE ÇİĞLİ’NİN KORONA SALGINIYLA İMTİHANI

(12 Mart 2020)
Çiğli’de Tüm Etkinlikler İptal edildi


Çiğli Belediyesi, Çin’in Wuhan kentinde başladıktan sonra tüm dünyada hızla yayılan ve Türkiye’de de rastlanılan korona virüsü nedeniyle 1 Nisan 2020 tarihine kadar olan tüm etkinlikleri iptal etti. Çiğli Belediyesi tarafından 1 Nisan 2020 tarihine kadar yapılması planlanan vatandaşların bir arada bulanacağı tiyatro, panel, söyleşi, konser, gezi, kutlama, anma ve açılış töreni gibi açık ve kapalı alanlardaki tüm etkinlikler iptal edildi.
Sosyal medyadan duyuruldu
Etkinlik iptal duyurusu ise belediyenin sosyal medya hesaplarından duyuruldu.  Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü tarafından yapılan duyuruda “Halk sağlığını tehdit eden korona virüs salgınına önlem almak amacıyla belediyemizin düzenlendiği konser, tiyatro, panel, sergi, açılış töreni gibi tüm etkinlikler 1 Nisan 2020 tarihine kadar iptal edilmiştir. Anlayışınız için teşekkür eder, sağlıklı günler dileriz” ifadesi yer aldı.

(13 Mart 2020)
Çiğli’deki Parklara korona önlemi
Başkan Utku Gümrükçü: “Çocuklarımızın sağlığı için çalışıyoruz”


Parklardaki dezenfekte çalışmaları artırıldı 
Çin’in Wuhan kentinde başladıktan sonra tüm dünyada hızla yayılan ve Türkiye’de de rastlanılan korona virüsüne karşı Çiğli Belediyesi de dezenfekte çalışmalarını artırdı. Çocukların hijyenik ve steril alanlarda vakit geçirmesini sağlamak amacıyla ilçe genelindeki tüm parklar dezenfekte ediliyor.

Çiğli Belediyesi tarafından önlem çalışmaları kapsamında okullar ve ibadethaneler dezenfekte edilirken, belediye binasının tüm katlarına da dezenfektan cihazı yerleştirilmişti.

(16 Mart 2020)
Çiğli’de pazartesi temizliklerine üç mahallede devam edildi.


Çiğli Belediyesi tarafından “Temiz Çevre, Temiz Kent, Temiz Toplum” ilkesiyle her hafta farklı bir mahallede sürdürülen çevre temizliği çalışmaları Maltepe, Güzeltepe ve Aydınlıkevler Mahallelerinde gerçekleştirildi.

(17 Mart 2020)
Çiğli Belediyesi Üniversite’de Dezenfekte çalışması yaptı


Koronavirüs salgınına yönelik alınan tedbirler doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Çiğli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nde dezenfekte çalışması yaptı. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, koronavirüse karşı oluşturulan dezenfekte ekipleriyle, halkın yoğun kullanım alanlarında kapsamlı çalışmalar yürüttüklerini söyledi.
Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de halk sağlığını tehdit eden Koronavirüs salgınına karşı aldığı tedbirleri acilen uygulamaya koyan Çiğli Belediyesi, son olarak eğitime ara verilen İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nde dezenfekte çalışması yaptı. Günün erken saatlerinde üniversiteye giden ekipler yemekhane, kütüphane, spor tesisleri ve derslikleri dip bucak temizledi.

(18 Mart 2020)
Çiğli’de Koronavirüs nedeniyle denetimler artırıldı.


Çiğli Belediyesi tarafından Koronavirüs ile mücadele kapsamında yayınlanan genelgede “Umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinin geçici süreliğine kapatılması” kararı sonrası Çiğli genelinde denetimlerde bulunuldu.
Halk sağlığını tehdit eden Koronavirüs salgınına karşı daha önce kamu kurum ve kuruluşlarını, okulları, parkları, ibadethaneleri, hastaneleri ve sağlık ocaklarını dezenfekte eden Çiğli Belediyesi ekipleri çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Öte yandan Zabıta Müdürlüğü ekipleri de, İçişleri Bakanlığı tarafından “Çok Acele” ibaresiyle yayınlanan genelge doğrultusunda emniyet birimleri ile ortak denetimlere başladı. Yapılan denetimlerde esnafların büyük çoğunluğunun dükkânlarını açmadığı gözlemlenirken, yayınlanan genelgeden haberi olmayan esnaflara dükkânlarının kapalı kalması konusunda ihtarda bulunuldu.
Başkan Gümrükçü: “Gerekli tedbirleri almaya devam ediyoruz”
Virüs ile mücadele konusunda gerekli tedbirleri almak amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Çiğli Belediyesi olarak henüz ülkemizde Koronavirüsü ile ilgili herhangi bir vaka görülmemişken kamu kurumları ve okullara dezenfekte cihazları yerleştirerek gerekli tedbirleri almaya başladık. Son bir hafta içerisinde ise tedbirlerimizi en üst seviyeye çıkardık. Son olarak zabıta ekiplerimiz, İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelge doğrultusunda ilçe sınırlarımız içerisindeki işletmeleri kontrol etti. Gerekli uyarıları yaptı. Bu zorlu süreci en iyi şekilde atlatmak adına kentimize ve hemşehrilerimize hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

(19 Mart 2020)
Koronavirüse karşı Çiğli’deki hastanelerle koordinasyon


Çiğli Belediyesi, Çin’de ortaya çıkan ve dünyaya hızla yayılan koronavirüs tehlikesine karşı çalışmalarını hızla sürdürüyor. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, koronavirüs tedbirleri ile ilgili ortak kararlar almak üzere ilçede faaliyet gösteren özel ve kamu hastanelerinin yetkilileri ile bir araya geldi.
Her geçen gün ülkede etkisini arttıran koronavirüs’e karşı Çiğli Belediyesi, bir taraftan dezenfekte çalışmalarına devam ederken diğer taraftan kurum içi ve kurum dışı tedbirler kapsamında çalışmalarını planlamaya devam ediyor. Bu kapsamda önce kurum içindeki başkan yardımcıları müdürler ve danışmanları ile görüş alışverişinde bulunan Başkan Utku Gümrükçü daha sonra Çiğli’de hizmet veren kamu ve özel hastanelerin yetkilileri ile bir araya geldi.

(20 Mart 2020)
Çiğli Belediyesi’nden kurum içi koronavirüs tedbirleri


Koronavirüse karşı açık ve kapalı alanlarda etkin dezenfekte çalışmaları yürüten Çiğli Belediyesi koronavirüs ile mücadele kapsamında kurum içinde uygulanmak üzere bir dizi önlemler aldı.
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, tüm dünyayı tehdit eden koronavirüse karşı belediye olarak belediye hizmet binaları ve araçlarında uygulanmak üzere önemli kararlar aldıklarını belirtetek, “Koronavirüse karşı Çiğli Belediyesi olarak sürecin en başından itibaren gerekli önlemleri aldık.  Çok sayıda kamusal alanda dezenfekte işlemi yaptık. Kurum olarak da bazı tedbirler aldık ve uygulamaya başladık. Önlemlerimiz hem personelimiz hem de kuruma gelen vatandaşımızı kapsıyor” dedi.

(20 Mart 2020)
Çiğli Belediyesi’nden 100 bin koronavirüs broşürü

Çiğli Belediyesi, Çin’de ortaya çıkan ve Türkiye’de de hızla yayılan koronavirüs tehlikesine karşı çalışmalarını farklı alanlarda yürütüyor. Koronavirüsün bulaşma ve korunma yollarının anlatıldığı broşürler ilçede gerekli görülen yerlere asıldı.
Ülkede her geçen gün etkisini artıran koronavirüse karşı Çiğli Belediyesi, dezenfekte, kurum içi önlemler, hastanelerle koordinasyon çalışmalarına bir yenisini ekledi. Koronavirüse karşı Çiğli Belediyesi hazırlanan 100 bin tedbir afişini Çiğli’de başta apartman girişleri olmak üzere açık işletmeler, duraklar, eczaneler, berber ve kuaförler, dolmuşlar, fırın ve marketler, iş hanları, sivil toplum kurumları, siyasi partiler, banka ve avm girişlerine astı. Dağıtılan afişlerde koronavirüsün tanımı, hastalığın belirtileri ve korunma yöntemleri yer alıyor.

(21 Mart 2020)
Çiğli’deki sağlıkçıların maskeleri Çiğli Belediyesi’nden


Çiğli Belediyesi tarafından koronavirüs salgınına karşı mesai harcayan Çiğli’deki sağlık çalışanlarının maske ihtiyacını karşılamak üzere örnek bir proje hayata geçirildi. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Çiğli Halk Eğitimi Merkezi atölyelerinde dikiş bilen kadın meclis üyeleri ile belediye çalışanlarının maske üretimine geçmesini sağladı.
Koronavirüs ile mücadele konusunda gerekli tedbirleri en erken alan isimlerin başında gelen Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, hafta içinde bilgi almak için ilçedeki hastanelerin yöneticileriyle ir araya geldi. Yapılan toplantıda hastanelerde yaşanan yoğunluktan dolayı maske konusunda sıkıntı yaşandığı tespit edildi. Maske ihtiyacının karşılanması noktasında Başkan Gümrükçü, Çiğli Halk Eğitimi Merkezi ile işbirliği sağladı. Ardından dikiş bilen kadın meclis üyeleri Eylem Özdemir ve Aynur Çelik ile gönüllü belediye personelinin desteğiyle Çiğli Halk Eğitim Merkezi Dikiş Atölyesi’nde maske dikimine başlandı. Dikilen ilk maskeler hastanelere gönderildi.

(22 Mart 2020)
Pazar yerlerinde eldiven dağıtıldı

Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında çok çeşitli tedbirler alarak yoğun biçimde halkı bilinçlendirme çalışmaları yürüten Çiğli Belediyesi bu kez pazar yerlerinde zabıta ekipleri aracılığıyla hem vatandaşa hem de pazarcı esnafına eldiven dağıttı. Pazaryerleri ise günün erken saatlerinde temizlik ekiplerince dezenfektan maddelerle yıkandı.

(23 Mart 2020)
Çiğli’de yaşlıların ihtiyaçlarını karşılamak için “Yaşlı Destek Hattı” kuruldu


Çiğli Belediyesi tarafından, 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik alınan sokağa çıkma yasağı kararı sonrası belediye ekiplerinin evlere hizmeti başlatıldı.386 42 06, 386 42 09 ve 376 55 49 numaralı “Yaşlı Destek Hattını” arayan yaşlıların evden dışarı çıkmalarını gerektiren işlerini oluşturulan belediye ekipleri gerçekleştiriyor.

(23 Mart 2020)
Başkan Utku Gümrükçü’den Evde Kal Çağrısı


Başkan Utku Gümrükçü’den Mesaj Var: “Evde Kal Güvende Kal”
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, korovanirüs salgını ile mücadele kapsamında vatandaşlara “Evde Kal” çağrısı yaptı.
Başkan Utku Gümrükçü, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de halk sağlığını tehdit eden koronavirüs salgınına karşı yoğun mücadele çalışmalarına devam ediyor. “Her hafta bir mahallede temizlik” projesi kapsamında sabah erken saatlerde Şirintepe Mahallesi’nde yapılan çalışmalara Mahalle Muhtarı Binali Koçak, bürokratlar, şantiye amir ve çalışanlarıyla katılan Başkan Gümrükçü, virüsün yayılmasını engellemek için Çiğlilileri bu süreci evlerinde geçirmeleri konusunda uyardı.

(24 Mart 2020)
Doktorların yüz siperliği Çiğli Belediyesi’nden


Çiğli Belediyesi koronavirüs salgınına karşı yoğun mücadele veren Çiğli’deki hastanelerde görevli doktorlar için yüz koruyucu siperlik üretimine başladı. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, koronavirüsle mücadelede hastanelerde gerekli malzeme ihtiyacını belediye olanakları çerçevesinde gidermeye çalıştıklarını söyledi.
Koronavirüs salgınına karşı gerekli tedbirleri en erken alan isimlerin başında gelen Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, ilçe sınırları içerisinde görev yapan doktorların sağlığını korumak adına önemli bir çalışma başlattı.

(24 Mart 2020)
Çiğli’de Çocuk Parkları geçici olarak kapatıldı


Çiğli Belediyesi tarafından, koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler doğrultusunda ilçe genelindeki çocuk parkları geçici süreliğine kapatılırken, belediye binası ve şantiye tesislerinin girişlerine yaya dezenfekte cihazı yerleştirildi.
Koronavirüs salgınına karşı çok yönlü çalışmalar yürüten Çiğli’de, son olarak çocuk ve ebeveynlerin sağlığının korunması adına çocuk oyun parkları kapatıldı. Daha önce temizlik işleri ve park ve bahçeler müdürlükleri ekipleri tarafından detaylı olarak dezenfekte edilen oyun parkları, eğitime verilen ara sonrası yoğunluk oluşmaması ve hastalığın bulaşma riski nedeniyle geçici olarak kapatıldı.

(25 Mart 2020)
Belediye girişlerine yaya dezenfekte cihazı


Halk sağlığını korumaya yönelik alınan bu tedbirlerin yanı sıra görev başındaki belediye personelleri için de önemli bir uygulama hayata geçirildi. İdari bina ve şantiye tesisinin girişlerine “Yaya dezenfekte cihazı” yerleştirildi. Bu uygulama ile personeller işe giriş ve çıkışlarda günlük olarak dezenfenktan ile temizlenecek.

(25 Mart 2020)
Başkan Utku Gümrükçü 3 bin maskeyi hastane yönetimine teslim etti


Çiğli’de bulunan hastanelerin yöneticileriyle yaptığı görüşmeler sonucunda talep edilen maskeler için gerekli şartları oluşturarak üretimini sağlayan başlatan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, üretilen ilk parti maskeleri Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Başhekimliği’ne teslim etti.

(26 Mart 2020)
Çiğli’de sokaklar yıkandı, banka ve ATM’ler dezenfekte edildi


Çiğli Belediyesi temizlik ekipleri, yeni koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında, eş zamanlı olarak mahallelerde tankerlerle dezenfektanlı su ile yıkama yaparken, ilçe genelindeki banka ve ATM’leri de dezenfaktan maddelerle temizledi.

(27 Mart 2020)
Çiğli Belediyesi’nden Yaşlılara Sıcak Çorba Servisi


Çiğli Belediyesi, 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan yurttaşlara sokağa çıkma yasağı getirilmesinin ardından ihtiyaç sahibi olanlarına hijyenik şartlarda hazırlanan çorba ve ekmeği tek kullanımlık kaplarla kapılarında teslim ediyor.

(27 Mart 2020)
Başkan Utku Gümrükçü cadde ve sokak temizliğine destek verdi


Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, koranavirüs tedbirleri kapsamında Çiğli’nin 26 mahallesinde sürdürülen yıkama çalışmalarından birine katılarak fırçayla sokakları yıkadı.
Başkan Utku Gümrükçü, Balatçık Mahalle Muhtarı Fahrettin Çakıroğlu, belediye bürokratları, temizlik işçileri ve gönüllülerle beraber sokakları yıkadı. Yağmurluğunu giyip, eline fırçasını alan Başkan Gümrükçü, sokakları fırça ile yıkadı. Başkan Gümrükçü, “Bizler 3 gündür Çiğli’nin tüm sokaklarında temizlik uygulaması başlattık. Cumartesine kadar girilmemiş sokak bırakmayacağız. Her pazartesi başlattığımız temiz insanlarız uygulamamıza sokakları yıkamakla devam edeceğiz” dedi.

(28 Mart 2020)
Çiğli’de Koronavirüs Tedbirleri Pandomimle Anlatıldı


Gümrükçü: “Tedbirlerin önemini herkese anlatıyoruz”
Çiğli Belediyesi tarafından koronavirüs salgınına karşı alınması gereken 14 temel tedbir pandomim sanatıyla anlatıldı.  
Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de halk sağlığını tehdit eden koronavirüs salgınıyla ciddi anlamda mücadele edilen Çiğli’de, alınan tedbirlere yeni bir boyut kazandırıldı. Çiğli Belediyesi Fakir Baykurt Salonu’nda sosyal mesafe kuralına uyularak çekilen sahneler Çiğli Belediyesi ve Başkan Utku Gümrükçü’nün resmi sosyal medya hesaplarından bir hafta boyunca paylaşılacak. Çiğli Belediyesi tarafından, özellikle çocuklar üzerinde farkındalık yaratmak amacıyla hayata geçirilen bu uygulama ile virüsün yayılmasının engellenmesi konusunda önemli bir adım daha atılmış oldu.

(29 Mart 2020)
Çiğli Belediyesi Sokak Hayvanlarını Unutmadı


Çiğli Belediyesi tarafından, koronavirüs tedbirleri kapsamında beslenme imkânı azalan sokak hayvanları için tüm mahallelere mama ve su bırakıldı.
Çipli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, korornavirüs tedbirlerinin ardından açlık sorunuyla karşı karşıya kalan sokak hayvanlarını unutmadı. Çiğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, Çiğli Hayvan Hakları Meclisi üyeleri ile birlikte sokaklarda yaşayan kedi ve köpeklerin temel gıda ihtiyaçlarını karşılamak adına park ve bahçeler başta olmak üzere kentin birçok noktasına mama ve su bıraktı. Sağlık sorunu yaşadığı tespit edilen hayvanların tedavileri yapıldı. Ekipler belirli periyotlarla mama ve su takviyesini devam ettirecek. Başkan Utku Gümrükçü, Çiğli sınırları içinde bulunan bütün sokak hayvanlarının günlük besleme programı dahilinde mama dağıtımının yapıldığını söyledi.

(30 Mart 2020)
Başkan Gümrükçü, Spor Tesisinin Misafirhanesini Sağlık Emekçilerine Açtı


Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, belediyeye ait spor tesisini Çiğli’deki hastanelerde görev yapan sağlık emekçilerinin kullanımına açtı.
Koronavirüs ile mücadele kapsamında Çiğli’deki hastanelerde görev yapan sağlık emekçilerinin ihtiyaçlarıyla yakından ilgilenen Başkan Utku Gümrükçü, önemli bir uygulamayı daha hayata geçirdi. Çiğli Belediyespor Futbol A Takımı oyuncularının kullandığı tesis yatakhanesi, zorlu şartlarda mesai yapan sağlık emekçilerine tahsis edildi. Alınan karar sonrası yatakhane, belediye ekipleri tarafından dezenfekte edildi ve sosyal mesafe kurallarına uygun olarak yeniden dizayn edildi. Başkan Gümrükçü, Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Başhekimi Op. Dr. İlker Kızıloğlu ile birlikte tesisi gezdi ve yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi verdi.

(31 Mart 2020)
Başkan Utku Gümrükçü, Şehit ve Gazi Ailelerini Unutmadı


Çiğli Belediyesi tarafından ilçe sınırları içerisinde yaşayan 150 şehit ve gazi ailesi tek tek aranarak ihtiyaçları soruldu, hazırlanan gıda kolileri evlerinde teslim edildi.
Halk sağlığını tehdit eden koronavirüs salgınıyla etkin şekilde mücadele etmeye çalışan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, vatan uğruna canını kaybeden şehitleri ve gazilerin ailelerini unutmadı. Çiğli Belediye Başkanı Başkan Gümrükçü, verdiği talimatla bu kritik süreci evlerinde geçirmek zorunda kalan şehit ve gazi yakınlarına gıda yardımı uygulamasını başlattı. Hazırlanan gıda paketleri ihtiyaç duyan ailelerin evlerine bizzat Çiğli Belediyesi ekipleri tarafından ulaştırıldı. Evlere giden ekipler, ailelere belediyenin devam eden diğer hizmetleriyle ilgili bilgi verdi ve yararlanmak istedikleri hizmetler hakkında kayıt oluşturdu. Başlatılan gıda yardımı uygulamasının, süreç boyunca düzenli aralıklarla devam edeceği belirtildi.

(1 Nisan 2020)
PVC SU BORUSUNDAN YÜZ SİPERLİĞİ ÜRETEN İLK BELEDİYE


Sağlık emekçilerinin ihtiyacına destek sağlamak amacıyla daha önce maske üreten Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede hayati öneme sahip “yüz koruyucu siperlik” üretimine “PVC su borusundan” yeni bir yöntemle üretime başladı.
Partikül sıçraması veya yüze direk öksürük yoluyla bulaşmaları engelleme amacıyla kullanılan yüz siperliklerinin bugünlerde fiyatları oldukça yükselmiş stoklarda ise azalma yaşandığından siperlik üretimi için farklı yöntemler ortaya çıkmaya başladı. Bu yöntemlerden biri de Çiğli Belediye Başkanı aynı zamanda da İnşaat Mühendisi olan Utku Gümrükçü’den geldi. İlk olarak 3D yazıcı ile üretime başladıkları yüz siperliğinde hem zaman hem de maliyet açısından daha uygun olan “PVC su borusundan” üretime başladılar.
Çiğli Belediyesi Su Borusundan Siperlik Yapıyor
Halk sağlığını tehdit eden Koronavirüs salgınına karşı gerekli tedbirleri en erken alan isimlerin başında gelen Çiğli Belediye Başkanı İnşaat Mühendisi Utku Gümrükçü, belediye imkânlarıyla su borusundan siperlik üretimi başlatarak bir ilke daha imza attı.

(2 Nisan 2020)
Sağlık çalışanlarının çocuklarına boyama kitapları seti


Çiğli Belediyesi tarafından Koronavirüs salgınına karşı Çiğli’deki hastanelerde büyük özveriyle görev yapan sağlık emekçilerinin çocuklarına boyama kitapları seti hediye edildi.
Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında alınan tedbirlerin üst seviyeye çıkarıldığı Çiğli’de, Başkan Utku Gümrükçü sağlık emekçilerinin yanında olmaya devam ediyor. Çocuklarda çevre bilinci oluşturmak amacıyla hazırlanan boyama kitapları seti, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından Çiğli’deki hastanelerde görev yapan sağlık emekçilerinin çocuklarına teslim edildi. Zamanlarının büyük çoğunluğunu çocuklarını göremeden geçirdiklerini ifade eden sağlık emekçileri, Çiğli Belediyesi’nin hayata geçirdiği bu uygulamanın kendileri için moral olduğunu belirttiler.

(3 Nisan 2020)
Başkan Utku Gümrükçü “Küresel İklim Grevini” destekledi


Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, koronavirüs nedeniyle sokaklardan dijital ortama taşınan 5. Küresel İklim Grevi’ni destekleyerek, çağrıda bulundu.
İçinde bulunduğumuz şu günlerde insanlığın en büyük sınavlardan birini verdiğini belirten Başkan Utku Gümrükçü’den, önemli bir çağrı geldi. Başkan Gümrükçü, tüm yurttaşları bugün (3 Nisan) dijital ortamda düzenlenen 5. Küresel İklim Grevine destek olmaya davet eti.
İklim değişikliği mücadelesinde herkese görev düşüyor
İklim değişikliğinin etkilerine karşı mücadele devletlerin, yerel yönetimlerin, sivil toplum kuruluşlarının, bilim dünyasının ve yurttaşların ortak sorumluluğu bulunduğunu vurgulayan Başkan Gümrükçü, “Üzerimize düşen sorumluluk bilinciyle bugün gerçekleşecek 5. Küresel İklim Grevi’ni destekliyorum. Ayrıca Çiğli’de iklim krizine yönelik çalışmaların da 2020 programımızda öncelikli konulardan olduğunu belirtmek istiyorum” dedi.

(4 Nisan 2020)
Başkan Gümrükçü, Birleşmiş Milletler’in Online COVID-19 Toplantısına Katıldı


Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Birleşmiş Milletler tarafından düzenlenen “COVID-19’a Karşı Yeni Liderlik Modelleri” konulu online seminerine katıldı.
Birleşmiş Milletler (BM) Küresel İlkeler Sözleşmesi Platformu tarafından gerçekleştirilen online seminerde, COVID-19 salgını sonucu oluşan küresel krize karşı nasıl tepkiler verilebileceği, hükümetlerin, STK ve özel sektörün nasıl iş birliği halinde çalışabileceği ve COVID-19’un Sürdürülebilirlik Kalkınma Hedefleri üzerindeki olası etkileri tartışıldı.
TÜRKİYE’DEN KATILAN TEK BELEDİYE BAŞKANI
BM temsilcileri, merkezi ve yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları (STK) ve iş dünyasından yöneticilerin çalışma deneyimlerini paylaştığı ve dünyanın farklı ülkelerinden 3 bin katılımcının yer aldığı seminerde, kurumsal ve yönetişim anlamında mevcut ve yeni yaklaşımlar ele alındı. Bu toplantıya online katılan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Türkiye’den katılan tek ilçe belediye başkanı oldu.

(5 Nisan 2020)
Çiğli Belediyesi’nden Ailelere Videolu Psikolojik Destek


Çiğli Belediyesi’nin koronavirüs ile mücadele sürecinde yaşanan sosyal ve psikolojik sıkıntılara çözüm üretmek amacıyla başlattığı “Aile Danışmanlığı Hizmeti” kısa filmlerle anlatılmaya başlandı.
COVID-19 salgınına karşı toplumun ve sağlık emekçilerinin sağlığını korumak adına gerekli temel tedbirleri aldıran Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, önemli bir uygulamanın daha startını verdi. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışmalar kapsamında, koronavirüs ile mücadele sürecinde aile hayatında psikolojik olarak dikkat edilmesi gereken unsurlar 7 bölümlük kısa filmler ile anlatıldı. Çekilen filmler Belediyenin ve Başkan Utku Gümrükçü’nün sosyal medya hesapları ile Youtube kanalında yayınlanıyor.

(5 Nisan 2020)
Çiğli pazar yerlerinde sıkı tedbirler

Koronavirüs tedbirleri kapsamında kentin her noktasında çalışmalar gerçekleştiren Çiğli Belediyesi, halkın yoğun olarak bir arada bulunduğu ilçedeki semt pazar yerlerinde aldığı önlemleri artırdı.

(6 Nisan 2020)
Başkan Gümrükçü’den Bir İlk Daha: “Entübe Kutusu”


Koronavirüs salgını ile mücadele eden sağlık emekçileri için maske ve siperlik üreten Çiğli Belediyesi bu kez hayati önem taşıyan “Entübe Kutusu” üretimine başladı.
Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına karşı toplumun her kesimine yönelik tedbirlerin alınıp özenle hayata geçirildiği Çiğli’de, Başkan Utku Gümrükçü önemli bir uygulamayı daha hayata geçirildi. Daha önce üretilen maskeleri ve PVC su borularından yapılan siperlikleri hastane yönetimlerine teslim eden Başkan Gümrükçü, sağlık hizmeti sektöründe yeni Covid-19 pandemisinin yarattığı enfekte hastalığının aşamasına yardımcı olmak için yoğun bakım hastaları için geliştirilmiş pleksiglass şeffaf malzemelerden üretilen entübe virüs koruma kutularının üretimini başlattı.

(7 Nisan 2020)
Çiğli’de açık alanlarda “Evde Kal” Uyarısı


Çiğli Belediyesi tarafından koronavirüs ile mücadele sürecinin evde geçirilmesini teşvik etmek amacıyla kentin işlek birçok noktasına “Evde Kal” vurgusu yapan çıkartmalar yapıştırıldı.
Koronavirüs salgınına karşı alının tedbirlerin üst seviyeye çıkarıldığı Çiğli’de, halk sağlığının korunması adına farkındalık yaratacak önemli bir uygulama daha hayata geçirildi. Merkezi konumdaki duraklar, üst geçitler, yürüyüş yolları ve İzban girişlerine “Evde Kal, Sağlıklı Kal”, “Eve Gider”, “Evde Kal, Güvende Kal” yazılı çıkartmalar yapıştırıldı.

(8 Nisan 2020)
Başkan Utku Gümrükçü’den Solunum Cihazı Ventilatörü Üretimine Destek


Ciğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, solunum cihazlarının hava basıncını ayarlayan ventilatörün parçalarından biri olan yerli tasarım mini blower projesine destek verdi.
Gümrükçü: “Çiğli, yerli üretimde marka olacak”
Çiğli Belediyesi tarafından tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüse (Covid-19) karşı alınan tedbirlerin uygulanması ve gereksinim duyulan tıbbi malzeme ve cihazların karşılanması için etkin çalışmalara devam ediliyor. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, bu kez hastanelerin yoğun bakım servislerinde kullanılan solunum cihazlarında havayı basınçlandıran ventilatör parçalarının üretilmesine destek veriyor.

(9 Nisan 2020)
Çiğli’de Dijital Adım: E-imar dönemi başladı


Çiğli Belediyesi, vatandaşlara kolaylık sağlamak adına çalışmalarına devam ediyor. Bu doğrultuda, dijital hizmet uygulamasında bir yeniliğe daha imza atarak E-imar sistemini vatandaşların hizmetine sundu.
Koronavirüs ile mücadele sürecinde gerekli tedbirlerin alınması ve uygulanmasına dair çalışmalarını başarıyla yürüten Çiğli Belediyesi, vatandaşların imar işlemlerini belediyeye gelmeden halledebilecekleri elektronik sistemi hayata geçirdi. Vatandaşların belediyeyle ilgili iş ve işlemlerini hızlı ve daha kolay gerçekleştirmesini hedefleyen Çiğli Belediyesi, Çiğli’de bir ilke daha imza attı. www.cigli.bel.tr adresine giren Çiğliler, adres veya parsel bilgilerini girerek parsele ait imar durumunu görüntüleyebilme ve ilgili plan notlarına kolaylıkla erişebilme imkanına kavuştu.
Çiğli Belediyesi E-Devlette
Kamu hizmetlerini, vatandaşlara, işletmelere, kamu kurumlarına bilgi ve iletişim teknolojileriyle etkin ve verimli bir şekilde sunan e-devlet uygulaması kapsamında Çiğli Belediyesi ile ilgili hizmetlere artık e-devlet üzerinden de ulaşılabilecek. Çiğli Belediyesi imzaladığı protokol kapsamında tüm kamu hizmetlerine tek bir noktadan erişim imkânı sağlayan e-devlet uygulamasında yerini aldı. Uygulama ile vatandaşlar belediye işlemlerini “turkiye.gov.tr/cigli-belediyesi” adresi üzerinden sıra beklemeden, kolayca yapabilecek.

(10 Nisan 2020)
Çiğli Belediyesi Koronavirüse karşı Temassız Numune Kabini üretimine başladı


Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Covid-19 şüphesiyle hastanelere giden vatandaşlardan kontrollü bir şekilde örnek alınmasını sağlayacak “Temassız Numune Kabini” üretimini başlattı.
Koronavirüs şüphesiyle hastanelere yapılan başvuru sayısı her geçen gün hızla artarken, Başkan Utku Gümrükçü önemli bir uygulamayı daha hayata geçirdi. Koronavirüs ile mücadeleye destek sağlamak amacıyla daha önce maske, yüz siperliği, entübe kutusu ve solunum cihazı ventilatörü üretiminin yapıldığı Çiğli’de, sağlık emekçilerinin sağlığını korumak adına tasarlanan biyolojik örnek alma kabinlerinin de üretimine başlandı.
Kabinler hastanelere dağıtılmaya başlandı
Üretilen temassız numune kabini sayesinde, sağlık emekçileri virüsten korunması sağlanacak. Projenin ilk etabında üretilen kabinler, Başkan Gümrükçü tarafından İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Op. Dr. Fatih Sürenkök’e teslim edildi. Kabinler Dr. Sürenkök’ün tespit ettiği ihtiyaç duyulan hastanelere dağıtılmaya başlandı. Teslim sırasında konuşan Gümrükçü: “Sağlık emekçilerimize desteğimiz sürecek” dedi.

(11 Nisan 2020)
Başkan Gümrükçü Personellerin Sağlığını Unutmadı


Çiğli Belediyesi Personelleri Covid-19’dan Ultraviyole Işıklarla Korunuyor
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Covid-19 salgınıyla mücadele sürecinde kamu hizmetini aksatmadan sürdüren belediye personellerinin sağlığını korumak adına önemli bir uygulamaya daha imza attı.
Koronavirüs salgınına karşı toplumun tüm kesimlerine yönelik alınan tedbirlerin özenle hayata geçirildiği Çiğli’de, Başkan Gümrükçü’nün talimatıyla temin edilen “UV C Lamba” sistemi Belediye hizmet binasında kullanılmaya başlandı. Ultraviyole ışık sistemi, ilk etapta asansörler ve kalabalık olan birimlere kuruldu. Öğle aralarında ve mesai saati bitiminden sonra çalıştırılan UV C Lamba sistemi ile hem personellerin ultraviyole ışıklara direkt olarak maruz kalması engelleniyor hem de daha steril bir çalışma ortamı sağlanıyor.

(12 Nisan 2020)
Çiğli Belediyesi’nden emniyet personeline yüz siperliği


Çiğli Belediyesi tarafından, Covid-19 salgınına karşı üretilen yüz siperlikleri ilçede görev yapan emniyet mensupları ile eczacılara dağıtıldı.
Koronavirüs ile mücadelenin en etkili şekilde sürdürüldüğü yerlerin başında gelen Çiğli’de, kamu hizmetini aralıksız olarak sürdüren emniyet personelleri de unutulmadı. Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Barbaros Kiriş ve Meclis Üyesi Eylem Özdemir, Polis Teşkilatı’nın 175. kuruluş yıl dönümünde Çiğli Emniyet Müdürü Şenol Kurt’u ziyaret ettiler. Görüşmede, belediye şantiye tesisinde üretimi yapılan yüz siperlikleri, vatandaşların her konuda yardımına koşan emniyet personellerinin kullanabilmesi için Emniyet Müdürü Kurt’a teslim edildi.

(12 Nisan 2020)
Başkan Gümrükçü önce vatandaşa ekmek, ardından sokak hayvanlarına mama dağıttı


Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü iki günlük sokağa çıkma yasağında ekmek dağıtan ekiplere destek verdi. Ekmek dağıtımının ardından sokak hayvanlarını da unutmayan Başkan Gümrükçü, sokak ve açık alanlara mama bırakan ekiplere yardım etti. Öte yandan temizlik ekiplerinin sayısı tam kapasiteye çıkarılarak evsel atıklar aksamadan toplandı.
Hafta sonunu kapsayan sokağa çıkma yasağında vatandaşların mağdur olmasını istemeyen Çiğli Belediyesi oluşturduğu ekiplerle sokak sokak pide ve ekmek dağıttı. Sokak hayvanları için de mama dağıtımı gerçekleştirildi. Sahada çalışan temizlik ekibi sayısı tam kapasiteye çıkarılarak Çiğli’de kapsamlı temizlik çalışması ve evsel katı atıkların aksamadan toplanması gerçekleştirildi.

(13 Nisan 2020)
Çiğli’de drone ile dezenfekte başladı


Çiğli Belediyesi insansız hava aracı drone ile havadan dezenfekte çalışmalarına başladı. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ilk etapta İzmir’in en büyük hastanelerinden biri olan İzmir Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi bahçesi ve çevresinin dezenfekte edilmesini sağladı.
Çiğli Belediyesi koronavirüse (Covid -19) karşı yürüttüğü çalışmalara bir yenisini daha ekleyerek drone ile havadan dezenfekte çalışması başlattı. Çiğli’de geniş alanların dezenfektasyonu drone’a takılan aparatın içindeki dezenfektan maddenin püskürtülmesiyle yapılacak. Her seferde 10 litrelik ilaçlama yapan drone havadan ilaçlama gerçekleştirerek geniş alanların kısa sürede dezenfekte edilmesini sağlanacak.
Hastane bahçesi dezenfekte edildi
Temizlik işleri ve drone ekipleriyle İzmir Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi’ne giden Başkan Utku Gümrükçü hastane bahçesi ve çevresinin dezenfektasyon çalışmalarına katıldı. Çiğli’de çok sayıda sağlık kuruluşu bulunduğuna dikkat çeken Başkan Gümrükçü, başta hastane çevreleri olmak üzere park ve yeşil alanlar gibi geniş alanların dezenfektasyonunun drone ile gerçekleştirileceğini söyledi.
Sivrisinek ilaçlamasında da kullanılacak
Havadan görüntüleme özelliklerine sahip zirai tip drone ile ayrıca geniş sazlıklar ve çok sayıda derenin bulunduğu Çiğli’de ilaçlama ekiplerinin giremedikleri yerlerde sivrisinek ilaçlaması da yapılacak. Özellikle yoğun sivrisinek larvalarının bulunduğu Sasalı ve Kaklıç bölgelerinde ilaçlama çalışmaları gerçekleştirilecek.

14 Nisan 2020)
Başkan Gümrükçü Çağrı Merkezinde


Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında hizmet vermeye başlayan Çiğli Belediyesi çağrı merkezini sık sık ziyaret ederek hem çalışmaları yerinde inceliyor hem de vatandaşlarla telefonla görüşüyor.
Koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı gerekli tedbirleri en erken alan isimlerin başında gelen Başkan Utku Gümrükçü, önlemler kapsamında evde kalmak zorunda olan vatandaşların acil ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla hizmet vermeye başlayan çağrı merkezi çalışanlarını ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi alıyor. Zaman zaman da telefonlara cevap vererek vatandaşla hem sohbet ediyor hem de ihtiyaçlarının giderilmesi için notlarını alıyor.

(15 Nisan 2020)
Çiğli’de Hasta ve yaşlılara medikal yıkama seti


Çiğli Belediyesi’nin hasta, yaşlı ve engellilere yönelik hizmet veren kişisel bakım ekibi, koronavirüs salgını nedeniyle banyosunu yaptıramadıkları hasta, yaşlı ve engellilere medikal saç ve vücut yıkama malzemeleri dağıttı.
Çiğli Belediyesi’nin kişisel bakım ekibi, salgın nedeniyle düzenli olarak banyosunu yaptırdıkları hastalara gidemeyince, hastalara medikal banyo seti dağıttı. Elazığ’da deprem bölgesinde yüzlerce kişiye banyo yaptırıp kişisel bakım ihtiyaçlarını gideren kişisel bakım ekibi, Çiğli’de yaşayan 200 kayıtlı hasta, yaşlı ve engelliye belirli periyotlarda banyo hizmeti veriyor. Saç sakal tıraşı, el ayak bakımı, saç kesimi gibi hizmetler de veren ekip, salgın nedeniyle evlere gidemeyince, hastanelerde kullanılan medikal banyo setlerini hastalara dağıtmaya başladı.

(15 Nisan 2020)
Çiğli Belediyesi’ne galoşsuz girilmiyor


Koronavirüs salgınına karşı etkili mücadele yöntemlerini en üst seviyede uygulayan Çiğli Belediyesi’nde personel ve vatandaş kuruma galoşsuz giriş yapamıyor. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Hem vatandaşımızın hem de görevinin başında olan belediye personelimizin sağlığını korumak zorundayız” dedi.

(16 Nisan 2020)
Çiğli Belediyesi’nden Kadınlara Hukuki ve Psikolojik Destek

Çiğli Belediyesi tarafından, aile içi şiddet ve istismara maruz kalan kadınlara hukuki ve psikolojik destek vermek amacıyla kurulan “Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı” hizmet vermeye başladı.
PROTOKOL İMZALANDI
Çiğli Belediyesi ile Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu arasında yapılan ortak iş birliği protokolü belediye meclisinden geçerek uygulanmaya başladı. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün imzaladığı protokol kapsamda ilk olarak, aile içerisinde şiddet ve istismara uğrayan kadınlara destek olmak amacıyla
0549 656 96 96 numaralı Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı kuruldu.
Gümrükçü, “Kentimizdeki kadınların güvencesiyiz” dedi

(17 Nisan 2020)
Başkan Utku Gümrükçü’den Covid-19’a Karşı Yeni Hamle:
“Ozon Jeneratörü”


Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, koronavirüs salgınına karşı belediye personellerinin sağlığını korumak adına önemli bir uygulamayı daha hayata geçirdi. Belediyede yoğun kullanımın olduğu alanlara ozon jeneratörleri yerleştirildi.
Koronavirüs salgınıyla mücadelede etkin olarak görev alan belediye personellerine yönelik birçok tedbirin alındığı Çiğli Belediyesi’nde, Başkan Utku Gümrükçü virüs ve bakterilere karşı etkili olan ozon jeneratörlerinin belediyenin birçok biriminde kullanılmasını sağladı. Ozon jeneratörleri, ilk etapta asansör girişleri ile daha yoğun çalışılan birimlere kuruldu. Öğle aralarında ve mesai saati bitiminden sonra çalıştırılan ozon jeneratörleri ile hem personelin direkt olarak ozon gazına maruz kalması engelleniyor hem de mevcut ortamdaki havanın temizlenerek, bakteri ve virüslerin etkisiz hale getirilmesi sağlanıyor.
Başkan Gümrükçü: “Emekçilerimizin sağlığını koruyoruz”
Covid-19 salgınına karşı kamu hizmetini sürdüren belediye personellerinin sağlığını korumak adına yeni tedbirler aldıklarını ifade eden Başkan Gümrükçü, “Belediye emekçilerimiz, salgın günlerinde halkımızın sağlığı ve ihtiyaçları için fedakârca mesai yapıyor. Biz de Çiğli Belediyesi olarak, emekçilerimizin sağlığını korumak adına her geçen aldığımız tedbirleri artırıyoruz. Günlük olarak yapılan ateş ölçme ve dezenfekte işlemleri ile birimlere kurduğumuz ultraviyole ışık sisteminden sonra son olarak ozon jeneratörü teknolojisini idari binamızda kullanmaya başladık. Doğru kullanıldığında bağışıklık sistemi ve kan dolaşımına olumlu etkileri kanıtlanmış bu uygulama ile hem havadaki bakteri, mantar ve virüs gibi canlıları etkisiz hale getirecek hem de havayı günlük olarak temizleyerek sağlıklı çalışma ortamları oluşturmuş olacağız” dedi.

(18 Nisan 2020)
Çiğli Belediyesi’nden Gıda Desteği



Daha önce Çiğli’de yaşayan bütün şehit ailelerine gıda kolisi dağıtan Başkan Utku Gümrükçü bu dayanışmayı mahallelerde de sürdürdü. Başkan Gümrükçü, Çiğli’deki mahalle muhtarları ile birlikte tespit edilen Ahmet Taner Kışlalı, Aydınlıkevler, Maltepe, Evka 2, Evka 6, Sasalı ve Kaklıç Mahallelerinde dar gelirli aileleri ziyaret ederek gıda kolilerini teslim eden Başkan Gümrükçü’ye mahalle muhtarları da eşlik etti.
Başkan Gümrükçü: “Hiç kimseyi yalnız hissettirmeyeceğiz”
Çiğli Belediyesi olarak salgın ile ilgili her türlü önlemi almaya çalıştıklarını belirten Başkan Gümrükçü, bu sıkıntılı süreci el ele vererek aşacaklarını ifade etti. Salgın süresince sosyal destek çalışmalarını artırdıklarına dikkat çeken Başkan Gümrükçü, “Çiğli Belediyesi olarak Covid-19 virüsüyle mücadele sürecinin başından itibaren üzerimize düşen her türlü sorumluluğumuzu titizlikle yerine getiriyoruz. Muhtarlarımız aracılığıyla belirlediğimiz ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza, belediyemiz tarafından hazırlanan gıda kolilerini teslim ettik. Bu süreçte kentimizde yaşayan hiç kimseyi yalnız hissettirmeyecek ve her türlü ihtiyaçlarında Çiğli Belediyesi olarak yanlarında olacağız” dedi.

(19 Nisan 2020)
Başkan Utku Gümrükçü’den kargo ve eczane çalışanlarına siperlik

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, koronavirüs salgınıyla mücadele sürecinde görevlerini büyük özveriyle yerine getiren kargo çalışanları ve eczacıları unutmadı. Başkan Gümrükçü, kargo şirketleri ve eczaneleri dolaşarak yüz siperliği hediye etti.
“Görevi başındaki tüm emekçilerin yanındayız
Kargo ve Eczanelerdeki sağlık çalışanları bu süreçte insanüstü bir çabayla görevlerini sürdürdüklerini ifade eden Gümrükçü, “Covid-19 salgınıyla mücadele ettiğimiz bu süreçte tıpkı sağlık emekçileri, emniyet güçleri ve kamu personelleri gibi kargo çalışanları da görevlerini büyük bir özveriyle yerine getirmeye devam ediyor. Halkımızın mağdur olmaması için fedakarca mesai yapıyorlar. Çiğli Belediyesi olarak biz de, alanlarda çalışan ve sürekli temas halinde olan kargo çalışanlarımıza ve Eczanelerdeki emekçilere öz kaynaklarımızla ürettiğimiz yüz siperliklerini teslim ettik.” dedi.

(20 Nisan 2020)
Salgın sürecinde çevre temizliği


Çiğli Belediyesi temizlik işleri ekipleri Cumhuriyet, Uğur Mumcu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İnönü Mahallelerinde ot biçme ve kosa temizliği yapıldı. İlçe sakinleri bahar aylarında böyle detaylı bir temizlik çalışması yapılmasından duydukları memnuniyeti ifade ettiler.
Başkan Gümrükçü: “Çevre temizliği bu dönemde daha önemli”
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, çevre temizliğinin de en az virüs ile mücadele kadar önemli olduğunu vurguladı. Gümrükçü, “Ülkemiz ve dünya sıkıntılı günlerden geçiyor. Çiğli Belediyesi olarak, halkımızın bu süreci en sağlıklı şekilde geçirmesi adına tedbirler almaya devam ediyoruz.” dedi. 

(21 Nisan 2020)
Çiğli Atatürk Mahallesi’nde köşe bucak temizlik

Çiğli Belediyesi tarafından, “Temiz Çevre, Temiz Kent; Gülümseyen Çiğli” sloganıyla her hafta farklı bir mahallede gerçekleştirilen temizlik çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü temizlik ekipleriyle birlikte bu kez Atatürk Mahallesi’ni pırıl pırıl yaptı.
“ÇEVRE TEMİZLİĞİ BU SÜREÇTE DAHA ÖNEMLİ”
Her hafta farklı bir mahallede gerçekleştirilen temizlik çalışmalarının Çiğli halkı tarafından benimsendiğini belirten Başkan Gümrükçü, “Covid-19 virüsüyle mücadele ettiğimiz bu dönemde çevremizi temizlemeye devam ediyoruz. Her pazartesi farklı bir mahalledeyiz. Bu hafta Atatürk Mahallesindeydik.” dedi.

(21 Nisan 2020)
Gümrükçü semt pazarlarını denetledi.


Covid-19 salgını nedeniyle Çiğli’de kurulan pazar yerlerinde en üst seviyede tedbir alınmasını sağlayan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Pazar yerini ziyaret ederek pazarcı esnafı ve vatandaşlarla görüşürek virüs ile mücadele kapsamında alınan önlemler hakkında bilgi verdi.

(22 Nisan 2020)
Çiğli’de bir ilk…
“Çiftçilerin Tarlasını Belediye Sürüyor”

Çiğli Belediyesi tarafından, koronavirüs ile mücadele sürecinde ekonomik sıkıntı yaşayan vatandaşlara destek sürüyor. Bu kapsamda ilçede tarımsal faaliyette bulunan ihtiyaç sahibi çiftçilere mağdur olmamaları için traktör desteği sağlanıyor.
Gümrükçü: “Çiftçilerimizin yanındayız”
Koronavirüs salgınının hayatın her alanını olumsuz etkilediğini vurgulayan Başkan Gümrükçü, “Koronavirüs ile mücadele ettiğimiz bu süreç, yerli üretimin teşvik edilmesi, tarımın desteklenmesi ve doğal ürünlerin tüketilmesinin önemini hepimize bir kez daha gösterdi. Covid-19 virüsüne karşı en önemli kozumuzun bağışıklık sistemimizi güçlü tutmak olduğu bilinciyle tarımsal faaliyetlerde bulunan ihtiyaç sahibi çiftçilere traktör desteğinde bulunuyoruz.” dedi

(23 Nisan 2020)
Çiğli’de bayram coşkusu balkonlardan taştı


Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. nedeniyle Çiğli’nin caddelerini üstü açık otobüsle gezerek halkın bayramını kutladı. Çiğli halkı da bando eşliğinde Çiğli’nin tüm mahallelerini dolaşan Başkan Gümrükçü’ye kırmızıya bürünen balkonlarından ellerinde bayraklarla eşlik etti.
Covid-19 salgını nedeniyle evlerinden çıkamayan Çiğli halkı, bayram coşkusunu balkonlarına taşıdı.  Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, belediye meclis üyeleriyle birlikte iki adet üstü açık otobüsle Çiğli’nin tüm mahallelerini gezerek, balkon ve pencerelerini Atatürk posterleri ve Türk Bayraklarıyla donatan halkın bayramını kutladı.
Gezinin başlama saati 19.20…
Başkan Gümrükçü otobüs gezisine Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı tarih 1920 yılına vurgu yapmak amacıyla saat 19.20’de başladı.

(25 Nisan 2020)
Gümrükçü STK Başkanları ile telekonferans toplantıda buluştu


Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, CHP Çiğli İlçe Başkanlığı’nın çağrısıyla gerçekleştirilen telekonferans toplantıda ilçede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının başkanlarıyla gündemdeki gelişmeleri değerlendirmek amacıyla bir araya geldi.
“STK’LAR GÜCÜMÜZE GÜÇ KATIYOR”
Sivil toplum kuruluşlarının gayret ve hizmetlerinin bu süreçte kamu kurumlarına çok büyük destek sağladığını ifade eden Başkan Gümrükçü, “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de halk sağlığını tehdit eden Covid-19 salgınına karşı mücadelemiz sürüyor. Bu noktada, kentimizdeki sivil toplum kuruluşları ile sürekli istişare ediyor ve süreci daha iyi yönetme konusunda fikir alışverişinde bulunuyoruz. Kentimizdeki STK’lar ihtiyaç duyduğumuz konularda bizlere destek olarak, gücümüze güç katıyorlar. Bu birlikteliğimizi sürdürerek sağlıklı yarınlara daha çabuk yürüyeceğiz” dedi.

(26 Nisan 2020)
Çiğli Belediyesi’nden Dijital Kitap

Koronavirüs salgınına karşı ilk günden itibaren adeta seferberlik ilan eden Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Çiğli Belediyesi, salgın nedeniyle sokağa çıkmaları yasaklanan 65 yaş üstü vatandaşlar ve çocuklar için uzun süredir çalışmasını yaptığı dijital kitap projesini faaliyete geçirdi.
“SABRIN SONU BAHAR”
Gümrükçü, “60 yaş ve üzeri vatandaşların günlük alışveriş ve ihtiyaçları belediyemiz ekipleri tarafından karşılanıyor. Risk grubunda sayılan yaş almış ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın evlerine kadar sıcak çorbalarını ulaştırıyoruz. Bizler bu süreçte vatandaşlarımıza evde kalın çağrısını yaparken ilk günden önem verdiğimiz konu evde kalmayı mümkün kılacak çalışmalar yapmaktı.”
“TEKNOLOJİYİ KULLANIYORUZ”
“Yaş almış büyüklerimiz için düşündüğümüz bu proje beni çok heyecanlandırmıştı. Çiğli’de hiç kimse kendini yalnız hissetmesin. Biz belediye olarak bilim ve teknolojinin bize sunduğu imkânları kullanarak tüm ekiplerimizle birlikte gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Geçen yıl martın sonu bahar demiştik şimdi de sabrın sonu bahar diyoruz.” dedi.
Gümrükçü ‘Dijital Kitap’ Projesi için Kitap Seslendirdi
Çiğli Belediyesi tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında belirlenen kitaplar, seslendirilerek dijital kitap haline getirildi. Kitaplar mini Mp3 çalarlar ile evlere teslim edilecek. Mp3 Çalar içinde yer alan dijital kitaplar ise haftalık olarak değiştirilerek yenileri yüklenecek. Belediye tiyatrosunda görevli personeller tarafından özel olarak seslendirilen kitaplar, Çiğli Belediyesi dijital kütüphanesi arşivinde yer alacak. Başkan Gümrükçü ayrıca projeye bir kitabı seslendirerek destek verdi.

(27 Nisan 2020)
Çiğli Belediyesi’nde ‘İklim Değişikliği Müdürlüğü’ Kuruluyor

Çiğli Belediyesi, iklim değişikliğinin neden olduğu ekonomik, sosyal ve çevresel krizlerle mücadele etmek ve düşük karbon stratejilerini uygulamak amacıyla İklim Değişikliği Müdürlüğü kuruyor.
“İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE COVİD-19 AYRI SORUNLAR DEĞİL”
Başkan Gümrükçü, “Bugünlerde dünyayı tehdit eden Covid-19 salgını ile iklim değişikliği gerçeğini birbirinden ayrı sorunlar olarak görmüyorum. İklim krizi ekosistemimizi etkileyerek gelecek nesillerin, halkımızın refahını ve sağlığını her açıdan tehdit eden acil problemlerden biridir. İlçemizde sürdürülebilirlik uygulamalarını ilerleterek, gelecek nesillere ve halkımıza çevresel açıdan daha sağlıklı, daha temiz bir Çiğli bırakmak istiyoruz. dedi.

(28 Nisan 2020)
Çiğli’deki Huzurevlerine Koronavirüs Temizliği


Çiğli Belediyesi tarafından, ilçe sınırları içerisinde bulunan huzurevleri Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında dezenfekte edildi.
“BÜYÜKLERİMİZ ÖNCELİĞİMİZ”
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Covid-19 virüsünün dünya genelindeki yaş gruplarına dağılım oranlarını incelediğimizde görüyoruz ki, yaşça büyük vatandaşlarımız bu salgından daha olumsuz etkileniyor. Çiğli Belediyesi olarak biz de, ilçemiz sınırları içerisinde ikamet eden yaşlı vatandaşlarımızı bu salgından korumak adına tüm imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız.” dedi.

(29 Nisan 2020)
Çiğli’de maske ve eldiven atıkları ayrı toplanıyor


Çiğli Belediyesi koronavirüs salgını nedeniyle vatandaşların kullandığı maske ve eldiven atıkları, çevreye zarar vermemesi için ayrı toplamaya başladı. İlçe sınırları içinde yer alan kamu kurumları, sağlık kuruluşları ile eczanelerin girişlerine atık maske ve eldiven kutuları yerleştirildi.

(30 Nisan 2020)
Çiğli İnönü Mahallesi’nde Dip Bucak Temizlik


Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü tarafından “Temiz Kent, Temiz Çevre, Gülümseyen Çiğli” sloganıyla başlatılan ve 22 haftadır farklı mahallelerde gerçekleştirilen temizlik çalışmalarının son adresi İnönü Mahallesi oldu.

(1 Mayıs 2020)
Korona ile mücadele 1 Mayıs’a engel değil


Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Covid-19 salgınına karşı fedakarca görev yapan Çiğli Belediyesi emekçileriyle birlikte 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’nı alınan tedbirler doğrultusunda şantiye tesisinde kutladı.

GÜMRÜKÇÜ: “BEN PATRON DEĞİLİM”
Başkan Gümrükçü, “Uzun yıllar süren mücadele sonucunda Türkiye işçi sınıfının da hak olarak kazandığı 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramınız kutlu olsun. Ben patron değil, belediye başkanıyım. Belediye başkanlığı kar amacı güdülen bir mevki değildir. Dolayısıyla kamu görevini sürdüren siz emekçilerin ürettiği her artı değer, Çiğli halkının faydasınadır.”

“ÇİĞLİ’NİN TARİHİNDE DİSK’İN AYRI BİR YERİ VAR”
“Unutmamamız gerekir ki belediye halkın, sendika ise işçinin örgütüdür. Bu ikisi bir arada çalışırsa halka daha iyi hizmet veririz. DİSK, Çiğli’nin toprağına kadar işlemiştir. DİSK’li işçi, Tariş’ten bugüne Çiğli’nin tarihine adını yazdırmıştır. DİSK’i de kutluyoruz. Sizin için de, belediye için de ekonomik sıkıntılar yaşadığımız bir süreçten geçiyoruz. Bu sıkıntılı süreçte etle tırnak gibi olursak hem koronavirüsü hem de bu düzeni değiştiririz.” dedi.

(2 Mayıs 2020)
ÇİBEM’de uzaktan eğitim devam ediyor


Çiğli Belediyesi Eğitim Merkezi’nde (ÇİBEM) Covid-19 salgını nedeniyle ara verilen dersler, öğrencilerin evlerinde internet ortamından verilmeye devam ediyor. 

Çiğli’de yüzlerce öğrenciye ücretsiz eğitim desteği sağlanan ÇİBEM’de, özellikle Liselere Giriş Sınavı (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanan öğrencilerin eğitime verilen aradan olumsuz etkilenmemeleri için başlatılan uzaktan eğitim sistemi başarıyla devam ediyor. Merkezde eğitim alan ve bu yıl sınava girecek 8. ve 12. sınıfta eğitim gören 500 öğrenciye ücretsiz şifre dağıtıldı. Öğrenciler, kendilerine dağıtılan bu şifrelerle internet üzerinden konu anlatımı, test çözme, deneme sınavı, ders tekrarı ve konu pekiştirme takiplerini yapabilecek. 

Başkan Utku Gümrükçü: “Covid-19 salgını toplumumuzun her kesimini etkiledi. Özellikle sınava girecek öğrencilerimizin sıkıntı yaşamaması bizim için önemli bir konuydu. İçinde bulunduğumuz bu sıkıntılı süreçte öğrencilerimizin mağduriyet yaşamaması amacıyla uzaktan eğitim sistemini uygulamaya geçirdik. Lise ve üniversite sınavlarına bu yıl girecek 500 öğrencimize ücretsiz şifre verdik.” dedi.

(3 Mayıs 2020)
Başkan Utku Gümrükçü’den taksicilere siperlik


Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, sürekli yolcu taşıdıkları için mesleklerini koronavirüs riski altında gerçekleştiren taksicileri unutmadı. Başkan Gümrükçü, hem taksicileri hem de Çiğli Şoförler ve Otomobilciler Kamyon ve Kamyonetçiler Esnaf Odası ile Ata Sanayi Sitesi yönetimini ziyaret ederek siperlik hediye etti.

(4 Mayıs 2020)
Başkan Gümrükçü Muhtarlarla Online Toplantıda Buluştu

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, düzenlenen online toplantıda mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek Covid-19 salgınına karşı devam eden dezenfekte ve sosyal yardım çalışmalarıyla ilgili durum değerlendirmesinde bulundu.

(6 Mayıs 2020)
Başkan Gümrükçü: “Sosyal yardımlaşma önceliğimiz oldu”


Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Covid-19 salgını sürecinde halkın ihtiyaçlarını karşılayan Vefa Destek Grubu ile bir araya geldi.
“7 araç, 20 personel görev yapıyor. Bayrama kadar bu sayı daha da artacak”
Vefa destek grubunun 7 araç ve 20 personelle, vefa destek hattını arayan vatandaşın ilettiği market, ilaç, çorba gibi ihtiyaçlarını giderdiğini belirten Gümrükçü, “Salgın süreci başladığı andan itibaren vatandaşımızın yanında olduk. Salgının ekonomik sonuçları birkaç ay sürebilir. Belediyeciliğin bir tarafı zaten sosyal yardımlaşmaydı. Ancak salgın süresince bizim önceliğimiz oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile koordinasyon içinde çalışıyoruz. Ramazan Bayramında vatandaşlarımızın evlerinde bayramlarını mutlu geçirmeleri için hem ekip sayımızı hem de yardımlarımızı artıracağız” dedi.

(7 Mayıs 2020)
Çiğli’de berber ve kuaförlere hijyen setleri dağıtılmaya başlandı


Çiğli Belediyesi tarafından, Covid-19 salgınıyla mücadele sürecinde geçici olarak kapatılan ve 11 Mayıs’ta tekrar faaliyete başlayacak olan ilçedeki berber, kuaför ve güzellik salonlarına siperlik, maske, eldiven ve dezenfekte desteği veriliyor. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, berber ve kuaförlere ilk parti hijyen setlerini teslim etmeye başladı.

(8 Mayıs 2020)
Çiğli Belediyesi Emekçilere Covid-19 Primi


Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Covid-19 salgınına karşı fedakârca alanda mücadele eden belediye emekçilerine 450 TL ek ücret desteğinde bulundu. Ek ücret sözleşmesini Başkan Utku Gümrükçü ile Disk Genel-İş 8 No’lu Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin imzaladı.
İmza töreninde konuşan Başkan Utku Gümrükçü, “Belediye emekçilerimiz bu sürecin görünmez kahramanları. Çiğli’de yaptıkları çalışmalar ile halkımızın kendilerini güvende hissetmelerini sağladılar. Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında Çiğlili hemşehrilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda sahada özveriyle çalışan emekçilerimize moral vermek ve maddi anlamda katkı sunmak için 450 TL’lik bir destekte bulunduk. Bu süreci hep birlikte mücadele ederek atlatacağız” dedi.

(8 Mayıs 2020)
Çiğli’de balkonlarda topraksız tarıma destek


Çiğli Belediyesi serasında başarıyla uygulanan topraksız tarım deneme üretiminin Çiğli’de yaygınlaştırılarak evlerin balkon ve teraslarında yapılması hedefleniyor. Geliştirilen topraksız tarım kiti ile bitki yetiştirdiklerini belirten Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Topraksız tarım ile evlerinde sebze meyve üretmek isteyen vatandaşımıza fideleri biz vereceğiz” dedi.
Covid-19 salgını sürecinde önemi iyice hissedilen tarımsal faaliyetleri desteklemek için Çiğli Belediyesi tarımsal destek çalışmaları başlattı. Sasalı ve Kaklıç bölgesinde çiftçinin tarlasını traktörle süren ve tarımsal destek sağlayan Çiğli Belediyesi bu kez Çiğli halkının evlerindeki balkon ve teraslarında sebze ve meyve yetiştirilmesi için kolları sıvadı. Bunun için ilk olarak Çiğli Belediyesi’nin Uğur Mumcu Mahallesi’nde bulunan serasında, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince PVC su boruları kullanılarak topraksız tarım deneme üretimine başlandı.

(10 Mayıs 2020)
Başkan Gümrükçü Online Toplantıda Gençlerin Sorularını Cevapladı


Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Pi Gençlik Derneği’nin düzenlediği online toplantıda gençlerle bir araya gelerek Covid-19 sürecinde hayata geçirilen uygulamalar ve alınan tedbirlerle ilgili fikir alışverişinde bulundu.  
Başkan Gümrükçü, gençlerden gelen soruları cevaplarken, önerileriyle ilgili bol bol not aldı.
“Salgına karşı erken tedbir aldık”
Covid-19 salgınına karşı hangi tedbirleri aldınız sorusunu yanıtlayarak sözlerine başlayan Başkan Gümrükçü, “Dünyanın farklı ülkeleri bu salgınla bizden önce mücadele etmeye başladı. Çiğli Belediyesi olarak biz de, dünyada yaşanan gelişmeleri takip edip, gerekli tedbirleri henüz salgın ülkemizde görünmeden almaya başladık.” dedi.

40 GÜN SONRA SOKAĞA ÇIKAN KADINLARA “ANNELER GÜNÜ ÇİÇEĞİ”
Başkan Gümrükçü 10 Mayıs’ta 11.-15.00 saatlerinde sokağa çıkmalarına izin verilen 65 yaş ve üstü kadınlara çiçek vererek anneler gününü kutladı. Gümrükçü, Yaş almış yurttaşlarla da sohbet ederek çalışmalar hakkında bilgi verdi, ve evde kalmalarını istedi.

(Haber ve fotoğraflar için Çiğli Belediyesi Basın Danışmanı Rüya Ulusan’a ve Basın bürosu emekçilerine teşekkür ediyoruz)

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA