SON DAKİKA

Haberertesi

ÇİĞLİ’DE 29 YIL SONRA VERİLEN HAK

ÇİĞLİ’DE 29 YIL SONRA VERİLEN HAK
Bu haber 19 Mart 2021 - 8:15 'de eklendi ve 29 views kez görüntülendi.

HABER/Sait TEMUR
TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNE KONULAN MADDE HAYATA GEÇTİ
Çiğli’de 29 Yıl Sonra Bir İlk Gerçekleşti: İşçilerin Promosyon Hasreti Son buldu
Çiğli Belediyesi ile DİSK Genel-İş 8 No’lu şube arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesi doğrultusunda, 29 yıl sonra bir ilk gerçekleştirilerek ÇİBEL çalışanları 2 bin 355 TL banka promosyon ödemesi yapıldı.

BELEDİYE PERSONELİNE PROMOSYON ÖDENDİ
Toplu İş Sözleşmesi kapsamında Çiğli Belediyesi Meclis Salonu’nda banka temsilcilerinin katılımıyla ihale görüşmeleri gerçekleştirildi. Görüşmeler sonucunda ÇİBEL işçilerine 3 yıl için kişi başı 2 bin 355 TL promosyon ödemesi yapılmasına yönelik sözleşme imzalandı. 1992 yılından bu yana imzalanantoplu iş sözleşmelerinde yer almasına rağmen banka promosyonualamayan belediye işçileri, 29 yıl sonra anayasal kazanımlarının yerine getirilmesinden dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

GÜMRÜKÇÜ; “EMEKÇİLERİMİZİN HAKKINI TESLİM ETTİK”

Belediye emekçilerinin toplu iş sözleşmesiyle elde ettikleri hakların güvencesi olduklarını ifade eden Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “İçerisinden geçtiğimiz bu zorlu süreçte, gece gündüz demeden omuz omuza hizmet ettiğimiz mesai arkadaşlarımızın yaşam standartlarının iyileştirilmesi adına ülke şartlarına göre çok verimli bir toplu iş sözleşmesi sürecini geride bıraktık. İmzaladığımız toplu iş sözleşmesinde yer alan promosyon ödemesi için bankaların katılımıyla ihale gerçekleştirdik. 3 yıl için 2 bin 355 TL ile üzerinden sözleşme imzaladık. Ödemeler, emekçilerimizin hesaplarına yapıldı. Mesai arkadaşlarımızın huzurlu ve mutlu bir şekilde kentimize hizmet etmesini sağlamak adına her zaman üzerimize düşenleri yapmaya devam edeceğiz” dedi.
NOT: Fotoğraf belediye arşivinden alınmıştır.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA