SON DAKİKA

Haberertesi

ÇİĞLİ AYAĞA KALKIYOR

ÇİĞLİ AYAĞA KALKIYOR
Bu haber 21 Ocak 2020 - 19:40 'de eklendi ve 39 views kez görüntülendi.

HABER/Sait TEMUR
ÇİĞLİ BELEDİYESİ 2020’YE 86 PROJE İLE BAŞLADI

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü “Çiğli Ayağa Kalkıyor” tanıtım toplantısıyla 2020 yılında hayata geçirilecek projeleri kamuoyu ile paylaştı.

PROJE TANITIMINA YOĞUN KATILIM

Çiğli Belediyesi Fakir Baykurt Salonunda düzenlenen proje tanıtım toplantısına, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Çiğli Kaymakamı Kaya Çıtak, CHP İzmir Milletvekilleri Kani Beko, Kamil Okyay Sındır, Ednan Arslan, Çiğli Kaymakamı Kaya Çıtak, Garnizon Komutanı Tümgeneral Rafet Dalkıran, İlçe Jandarma Komutan Vekili Kazım Saygılı, CHP Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan, akademisyenler, mahalle muhtarları, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri ve belediye bürokratları katıldı.

“2020 ÇİĞLİ İÇİN HİZMET YILI OLACAK”

Coşkulu kalabalığın katıldığı proje tanıtım toplantısı Çiğli Belediyesi’nin yeni logosunun tanıtımı ve “Gülümseyen Çiğli” adlı kısa filmin gösterimi ile başladı. Ardından söz alan Başkan Utku Gümrükçü, 2020 yılında yapılacak projeleri tek tek açıkladı. Başkan Gümrükçü, “2020 yılında hayata geçireceğimiz Kız Yurdu ve Gençlik Merkezi, Uzay Evi ve Havacılık Müzesi, Emekli Evi, Abidin Dino Kütüphanesi, masal evleri ve sportif yatırımlar ile kentimize bilimsel, kültürel, sportif ve sosyal alanlarda çağ atlatacağız. Çiğlimiz hizmete susamış bir ilçe. Çiğli’nin dinamikleri yüksek ve bundan kaynaklı enerjimiz var. Bu enerji hem belediyemizde hem de halkımızda var. Biz bu enerjiyle halkımızla projelerimizi uygulayarak Çiğlimizi ayağa kaldıracağız. Değişimi yönetme ve geleceği planlamak ilkelerimizi adaylıkta da söylemiştik. 200’den fazla projemiz var. Biz Atatürk’e aşık bir ilçeyiz. Bu çalışmalarımızı önce Atatürk’ten sonra da halkımızdan aldığımız güç ile yerine getiriyoruz ” ifadelerini kullandı.  

Gümrükçü: “Değişim ve dönüşüm sürecini başlattık”

2020 yılının Çiğli için, proje ve yatırımların hayata geçeceği bir hizmet yılı olacağını vurgulayan Başkan Gümrükçü, “Günümüzde İzmir’in en hızlı büyüyen ve en çok göç olan bölgesi konumunda olan kentimizin bu büyümeye paralel olarak farklı ihtiyaçları doğmaktadır. Bu noktada, ilçemiz genelinde kurduğumuz sandıklar ve diğer belediyelerin olumlu sonuç aldığı projelerini inceleyerek halkımızın ihtiyaçlarını karşılayacağımız değişim ve dönüşüm sürecini başlattık. Çiğli Belediyesi olarak, kentimizin taleplerini yönetmek ve geleceğini planlamak konusunda her daim öncü olacağız. Çağımız bilim, uzay ve teknoloji çağı. Çiğli’deki çocuklarımızın bunlardan uzak tutmak istemedik ve bu nedenle Uzay havacılık kampusu tasarladık. Çiğli artık bir üniversite kenti ve en önem verdiğimiz projelerimizin başında kız yurdu ve gençlik merkezi geliyor.  Bornova’da Kamil Okyay Sındır hocamızdan örnek aldık. Yine önem verdiğimiz bir diğer proje ise masal evleri. Çiğli’ye bu yıl içinde birkaç tane kazandırmak istiyoruz. Sıfır atık konusu ve engeliler de bizim için öncelikli bir konu. Engellilerimiz aileleriyle birlikte evlerine hapsedilmiş durumda. Engelli insanların onuruna yakışır bir şekilde yaşaması gerekiyor ve nüfusun yüzde 10’una denk gelen engellileri başımızın üstünde tutmak görevimiz. İki taziye evini Çiğlimize kazandırmak istiyoruz. İlçemizdeki yeşil alan miktarını 100 bin metrekare artıracağız. Çıkmaz sokakları sanat ve çocuk sokakları yapacağız. Harmandalı bölgesi bizim için önemli ve imar çalışmalarımız bu bölgeyi de kapsıyor. Güzeltepe’de kentsel dönüşüm süreci başlıyor. İmar planları Ataşehir Mahallemizin bir kısmını da kapsıyor. Çiğlimize Karşıyaka Adliyesi’nin bir bölümü geliyor. Eski belediye binamızın 5. Katı Çiğli adliyesi olarak hizmet verecek. Çiğli adalet kenti olacak”
dedi.

“HİZMETLERDE DİJİTAL DÖNEMİ BAŞLATIYORUZ”
Çiğli Belediyesinin hizmetlerinin büyük bir kısmının dijital ortamda gerçekleşeceğini belirten Başkan Gümrükçü, hizmetlerin elektronikleşmesinde öncü olacaklarını söyledi. Özellikle ruhsat konularında yapılacak e-hizmetlere değinen Başkan Gümrükçü sözlerini şöyle sürdürdü: “Moloz taşıma kapasitemizi artırıyoruz. Bunlardan geri dönüşüm sürecinde alt malzeme olarak yararlanıyoruz. Pazar yerlerine tartı ve sağlık ekibi koyacağız. Market arabaları da pazarlarımızda olacak. Evlenenlere fidan dikme şartı getiriyoruz. İlk kez bir belediye başkanı köpekle protokol imzaladı. 2020 yılında Çiğli Belediyesi kent konseyini kuracağız. İklim değişikliği ile mücadele de bizim öncelikle üzerinde durduğumuz konuların başında geliyor.” dedi.

“BAŞKAN SOYER ARKAMIZDA”

Projeleri büyük alkış alan Başkan Gümrükçü, sunumun ardından konuşmasını şöyle tamamladı: “Ben bugüne kadar attığım her adımı sağlam attım. Arkamda ekibim diyeceğim dostlarım vardı. Bu salonda da o dostlarım bulunuyor. Neye güveniyorsunuz? derseniz ‘Vallahi size güveniyorum’. Parayı nereden bulacaksınız? derseniz tasarruf ve bütçe artışını sağlayacağız derim. Bu da Çiğli sokaklarına yatırım olarak geri dönecektir. Ayrıca yurt dışı fonlarından yararlanmak istiyoruz. Başımız dara düşerse biliyoruz ki arkamızda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer var. Halkımızdan devletimizden aldığımız güçle Çiğli Belediyesi’nin çalışma şeklini değiştirdik. Birlikte çok güzel işler yapacağız.”

ÇİĞLİ BELEDİYESİNİN 2020’DE HAYATA GEÇİRECEĞİ PROJELERİN TAMAMI

1. UZAY EVİ ve HAVACILIK MÜZESİ
Modern mimari tekniklerle dizayn edilecek simülasyon odalarının yer alacağı Uzay Evi ve Havacılık Müzesi projemizle, çocuklarımıza uzay ve güneş sistemi ile Türk havacılık tarihi hakkında bilgi vereceğiz.

2. KIZ YURDU VE GENÇLİK MERKEZİ
İlçemiz sınırları içerisinde yer alan İzmirKatip Çelebi Üniversitesi’nde eğitim gören kız öğrencilerimizin, barınma sorununa çözüm üretmek amacıyla 185 öğrenci kapasiteli Kız Yurdu’nukentimize kazandıracağız. Ayrıca Gençlik Merkezi’nde ise tüm öğrencilerimizin yararlanabileceği kitap okuma salonu, proje ve sunum alanları ile çamaşırhane bulunacak.

3. MASAL EVLERİ
Çiğli‘de yaşayan kadınlarımızın iş ve toplumsal hayata katılımını teşvik etmek amacıyla 2020 yılı içerisinde İzkent, Egekent girişi ve Köyiçi mahallelerimizde hizmete açacağımız Masal Evleri’mizde çocuklarımızın zihinsel ve bedensel gelişimlerine katkı sunacağız.

4. PAZAR YERLERİMİZİ YENİLİYORUZ
Kentimiz sınırları içerisinde yer alan mevcut pazar yerlerini yapacağımız rötuşlar ile daha modern hale getirecek, ayrıca Balatçık Mahallesi’ne yeni pazar yeri kuracağız. Bu çalışmalarımızın yanı sıra pazar yerlerimizde seyyar sağlık ekibi, tartı noktası, alış veriş arabaları bulunduracak ve güneş panelleri sistemi kurarak çevre dostu enerji üretecek, tasarruf sağlayacağız.Ayrıca Çiğli’de yaşayan kadınlarımızın el emeklerinin değerlendirileceği “Kadın Emeği Üretici Semt Pazarı” ve Çiğli 2. El Eşya Pazarı’nı da açacağız.  

5. SIFIR ATIK ENTEGRE EĞİTİM MERKEZİ
Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Ataşehir Mahallesi’nde 11 bin m2’lik alanda Çevre Eğitim Merkezi ve Atık Getirme Merkezini hizmete açacağız.
 
6. ENGELLİ EĞİTİM MERKEZİ
İlçemizde yaşayan engelli bireylerimizin zaman geçirebileceği, kişisel gelişim ve hobi kurslarının yapılacağı bir eğitim merkezini hayata geçireceğiz.
 
7. EMEKLİ EVİ
İzkent Mahallesi’nde projelendireceğimiz ve içerisinde kütüphane, kafeterya ve internet kafe gibi sosyal kullanım alanlarını barındıracak Emekli Evi’nde, kıymetli büyüklerimize sohbet etme, kitap okuma, internet hizmetinden yararlanma ve farklı hobi kurslarına katılma imkanı sunacağız.

8. ABİDİN DİNO KÜTÜPHANESİ
Kaklıç Sanat Akademi’sinde her yaştan vatandaşımıza hitap edecek 10 bin kitaplı Abidin Dino adına bir kütüphane kuracağız. 60 kişilik konferans salonunun da bulunacağı kütüphanemizde kullanıcılara aynı zamanda internet ve yazıcı hizmeti de sunacağız. Recai Şeyhoğlu’nunda katkılarıyla Çiğlimize üçüncü kütüphanemizi kazandırıyoruz.
 
9. KAKLIÇ SANAT AKADEMİSİ / HEYKEL ATÖLYESİ
Sanatı, kentimizin kılcal damarlarına ulaştırmak amacıyla Kaklıç Mahallesi’nde kuracağımız Çiğli Belediyesi Kaklıç Sanat Akademisi’nde, Kaklıç ve çevre köylerdeki kadınlarımız başta olmak üzere dileyen tüm Çiğlili vatandaşlarımıza, sosyalleşmeleri, sanatsal üretimde bulunmaları ve ekonomik gelir elde etmeleri amacıyla heykel, seramik ve resim alanlarında eğitim vereceğiz. Bu hizmetlerimizin yanı sıra kentimizde yaşayıp, güzel sanatlar fakültesine gitmek isteyen gençlerimizi de akademimizde sınavlara hazırlayacağız.
 
10. TAMİR KAFE
Hem eğlenerek hem de sosyalleşerek, atılan veya kullanılmayan eşyaları tamir edip kullanıma geri kazandırmak amacıyla Tamir Kafe projemizi hayata geçireceğiz.
 
11. SOKAKLAR BİZİM / SPOR ve ÇOCUK SOKAĞI
Kentimizin çocuk ve gençlerinin sosyalleşmesi amacıyla başlattığımız çalışmalar kapsamında, tüm mahallelerimizde belirlediğimiz çıkmaz sokakları birçok sportif ve sanatsal aktivitenin yapılabileceği şekilde tasarlayarak hizmete sunacağız.
 
12. YEŞİL ÇİĞLİ
“12 ayda 12 park” projemiz kapsamında, her ay bir parkımızı hizmete açıyoruz. İçerisinde çocuk oyun grupları, spor aletleri ve oturma alanlarının yer alacağı parklarımızla kent sakinlerimiz için yeşili ve oksijeni bol yaşam alanları oluşturacağız. Parklarımızın içinde hayvanlarımız için de oyun parkları oluşturacağız. Güneş enerjisi ile çalışan şarj istasyonlarını banklarımıza koyacağız. 2020 yılında toplam yeşil alanı 100 bin metrekare artıracağız. Parklarımıza led ışıkları yerleştirerek geceleri de parklarımızın canlı şekilde aydınlatılmasını sağlayacağız.
 
13. KENT TASIRIMI VE ESTETİĞİ
Çiğli’nin tarihi Kasaplar Meydanı’nın da içinde bulunduğu alanda yenileme çalışmaları, sanat ve spor sokakları yapacağız. Yine ilçemiz sınırları içinde bulunan trafolar kent estetiğine uygun olarak süslenecek ve binaların dış cepheleri mural giydirme ile kaplanacak.
 
14. BİSİKLET YOLLARI VE EUROVELO
İzmir Eurovelo bisiklet hattında girdi. Biz de Çiğli Belediyesi olarak Çiğli’den geçen hat üzerinde bisikletçiler için Sasalı hizmet binamızda bir misafirhane yaparak hizmete sunacağız.
 
 
15. TAZİYE EVLERİ
Vatandaşlarımızın taziyelerini kabul edeceği üç adet Taziye Evi’ni Ahmet Taner Kışlalı, Uğur Mumcu ve Atatürk mahallelerinde hizmete açacağız.
 
16. HARMANDALI’NA SOSYAL TESİS
Modern mimari tekniklerle projelendireceğimiz Harmandalı Sosyal Tesisi, kafeteryası, düğün salonu ve çocuk oyun gruplarıyla kent sakinlerimiz için huzurlu ve keyifli bir yaşam alanı olacak.
 
17. YOL YAPIM ÇALIŞMALARI
2020 yılı içinde 130 bin metrekare parke taşı yol kaplaması, 50 bin metrekare parke taşı ve tretuvar kaplaması, 2 bin 400 metrekare beton yol, 1,6 km korkuluk, bin 500 metrekare asfalt yama yapılması planlanıyor.
 
18. ÇİĞLİ ADLİYESİ
Eski belediyemizin 5. katı 2020 yılı içinde Adliye binası olarak hizmet verecek.
 
19. BELEDİYE SERASI
Belediyemiz şantiyesinde bulunan alanda belediye seramızı faaliyete geçiriyoruz. İlçemiz yeşil alan ve parklarında kullanılmak üzere bitki ve fidanlar burada yetiştirilecek.
 
20. ŞANTİYE SOSYAL TESİSİ
Belediyemiz şantiyesinde personelimizin kullanımı için sosyal tesis yaparak, çalışanlarımızın hizmetine sunacağız.
 
21. ÇİĞLİ AR-GE MERKEZİ
Çiğli Ata Sanayi içinde bir Ar-Ge Merkezinin açarak, içinde otomobillere yönelik araç yerleri, eğitim salonu, teknik eğitim ofisleri ile proje koordinasyon merkezi bulunduracağız. Ayrıca elektrik, eletronik ve mekatronik araçların arıza testleri yapılacak ve eğitim vereceğiz.
 
22. İMAR PROJELERİ
Harmandalı imar planı çalışmaları ile Güzeltepe’nin bir bölümünde kentsel dönüşüm çalışmaları tamamlandı, Köyiçi ve Ataşehir Mahallelerinde imar revizyon çalışmalarına başlandı.
 
23. E-HİZMETLER
Çiğli Belediyesi e-belediyecilik konusunda önemli çalışmalar yaptı, yapmaya da devam edecek. E-belediye, e-imar, e-ruhsat, e-arşiv, mobil Çiğli uygulaması ile 2020 yılında hizmetlerimizin hızını artırmak için sanal ortamda da hizmet vereceğiz. 
 
24. HİZMET AYAĞINIZA GELDİ
Başkanlık makamını mahallelere taşıyarak mahallelerimizde vatandaşımızı muhtarlarla birlikte dinliyor, görüş, talep ve önerilerini çözmeye çalışıyoruz. Günün erken saatlerinde belediye başkanımız, başkan yardımcıları ve mahalle muhtarı ile birlikte mahalleleri karış karış gezip, talepleri yerinde dinleyeceğiz. Yine hem Çiğli Belediyesi hem de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ayrı ayrı başlattıkları mahalle temizlik projeleriyle de her hafta bir mahallede köklü temizlik yapmaya devam edeceğiz.
 
25. KAMERALI ZABITA EKİPLERİ
Belediye zabıtamızın denetimlerini daha şeffaf yapabilmesi amacıyla yakada kamera uygulamasını başlatacağız.
 
26. PAZAR YERLERİNDE TARTI NOKTASI VE MARKET ARABASI
Pazar yerlerimizde vatandaşımızın sağlıklı ve güvenli alış veriş yapmalarını sağlamak amacıyla tüm pazar yerlerimizde tartı noktası bulunduracağız. Yine pazar arabası olmayan vatandaşlarımız için market arabalarını pazar yerlerimize yerleştireceğiz.
 
27. HALK MASASI ve ÇİM
Vatandaşların rahatça belediyeye gelip talep ve isteklerini iletebilecekleri halk masasını belediyemizin girişinde projelendiriyoruz. Yine Çiğli İletişim Merkezi’ni de burada faaliyete geçireceğiz.
 
28. METRUK BİNALAR VE HURDA ARAÇLAR
Kent estetiğinin sağlanması ve tehlikeli binaların yıkımına 2020 yılında önem vereceğiz. Kent içinde bulunan metruk binalar yıkılırken, yasal olarak kaldırılmasında sakınca bulunmayan hurda araçlar da İlçe Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle belediye zabıtamız tarafından kaldırılacak.
 
29. MOLOZ ÇALIŞMARI
İlçemizin geniş alanları bulunması nedeniyle moloz problemiyle karşı karşıya kalan belediyemiz tarafından 2019 yılında 30 bin ton moloz kaldırılmıştır. Ancak 2020 yılında hedef artırılarak 60 bin ton molozun kaldırılması planlanmıştır. Toplanan molozlar kırma makinesinde toz haline getirilerek yeniden asfalt dolgu maddesi olarak kullanılacaktır.
 
30. ENGELSİZ İŞYERİ
İlçe sınırlarımız içinde ruhsat alan işyerlerinin engelli yurttaşlar için de erişebilirliğini tespit edip, bu işyerlerine “Engelsiz İşyeri” unvanı vereceğiz.
 
31. EKOLOJİK BİNALAR
Binaların doğal kaynakları ve enerjiyi verimli kullanarak çevreye olan olumsuz etkilerini azaltmak ve ilçemizde yeşil bina ruhsatlarını artırmak amacıyla inşaat ruhsat ücretlerinde indirim uygulayacağız.
 
32. MAHALLE AFET GÖNÜLLÜLERİ
Çiğli mahallelerinde vatandaşlara afet eğitimi verildikten sonra, dileyen vatandaşlara enkazda hafif arama kurtarma eğitimleri verilecek. Belediyemizde bulunan Çiğli Arama Kurtarma birimi aracılığıyla bu faaliyetleri yürüteceğiz.
 
33. İŞ’TE ÇİĞLİ
Belediyemiz bünyesinde bulunan istihdam bürosu aracığıyla işe yerleştirme çalışmalarımız devam ederken, iş arama ve işe yerleştirme sürecini dijital ortama taşıyacağız.
 
34. ARAÇ FİLOMUZU GENİŞLETİYORUZ
Vatandaşlarımızın taleplerine daha hızlı çözüm üretmek ve hizmetlerimizin kalitesini artırmak amacıyla araç filomuzu yenilemeye yeni yılda da devam edeceğiz. Bu kapsamda 2020 yılı içerisinde filomuza dahil edeceğimiz araçlar, ambulans, çöp kamyonu, süpürge aracı, arazöz, konteyner yıkama aracı, taziye aracı, yüksek basınçlı buharlı yıkama aracı olacaktır.

35. MAHALLE BAZLI YEREL EŞİTLİK PLANLAMASI
Bütün mahallerimize eşit hizmet götürme amacıyla mahallelerimizde eşitlik planlaması çalışmasını başlatacağız.
 
36. SOSYAL DESTEK KARTI – HALK KART
Kentimizde yaşayan dar gelirli vatandaşlarımızın günlük temel gıda ihtiyaçlarını karşılamalarına destek olmak amacıyla Sosyal destek kartı – halk kart uygulamamızı başlatacağız. Ayrıca 2019 yılında 476 aileye yaptığımız kırtasiye desteğini bin 200 aileye çıkaracağız. Sıcak yemek yardımı yapılan hane sayısını 471’den 600’e çıkaracağız.
 
37. TAZİYE DESTEK HİZMETİ
Taziye araç sayısını artırarak ikramlarımız ve taziye çadırımızla acılı günlerinde vatandaşımızın yanında olmaya devam edeceğiz.
 
38. EVDE HİZMET
Kentimizde ikamet eden 65 yaş üstü vatandaşlarımız ile özel gereksinimli bireylerimizin yaşamlarını kolaylaştırmak amacıyla ev temizliği, kişisel bakım hizmeti, evde sağlık danışmanlığı ve hasta nakil hizmet kapasitesini artırarak yeni yılda da özenle sunmaya devam edeceğiz
 
39. HOŞ GELDİN BEBEK
İlçemiz sınırları içerisinde dünyaya gözlerini açan bebeklerimize, temel ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılacak eşyaların yer aldığı hediye paketi ile “Hoş Geldin” diyecek, her biri adına dikeceğimiz fidanlarla yaşayacakları mutlu, huzurlu ve sağlıklı geleceği ilk günden inşa edeceğiz.

40. MUHARREM VE RAMAZAN AYLARINDA YEMEK VE AŞURE
Muharrem ve Ramazan aylarında vatandaşımıza yemek ve aşure vermeye devam edeceğiz. Dağıtılan aşure sayısını 15 bin kişiden 20 bine, iftar yemeğini ise 5 bin 550’den 6 bin 500 kişiye çıkaracağız.
 
41. EŞREFPAŞA HASTANESİ İLE PROTOKOL
Başta kadınlarımız olmak üzere ilçemizde gereksinim duyan vatandaşlarımızın Eşrefpaşa Hastanesi ile imzalayacağımız protokol çerçevesinde ücretsiz hizmet almasını sağlayacağız.
 
42. YENİ SAĞLIK OCAĞI
Uğur Mumcu Semt Merkezimizde sağlık ocağı hizmete açacağız.
 
43. ÇİĞLİ ENGELLİ BİREY HARİTASI
Çiğli’de yaşayan engelli bireylerin engel durumlarını ve ihtiyaçlarını saptandığı detaylı bir tespit çalışmasını başlatıyoruz.
 
44. KIRMIZI BAYRAK
İlçemizdeki engelsiz işletmelerin sayısının artırılarak İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kırmızı bayrak verilmesini sağlamayı hedefliyoruz.
 
45. ENGELLİ ARAÇ ŞARJ İSTASYONU
Engellilerimizin kent içinde akülü araçlarını sınırsız kullanabilmeleri için gereksinim duydukları şarj ünitelerinin sayısını artıracağız.
 
46. ENGELLİ NAKİ HİZMETLERİ
Engellilerimizin sağlık kuruluşlarına sorunsuz ulaşabilmeleri için engelli araç sayımızı artırarak taşınan engelli kapasitesini artırmayı planlıyoruz.
 
47. ENGELLİ ARACI MONTAJ ATÖLYESİ
Engellilerimizin kullandığı akülü ve manuel araçların tamirini engellilerimizin evlerinde yapabilmek için ekip oluşturuyoruz. Tamiri evde mümkün olmayanlar ise şantiyemizde tamir edilerek engellilere teslim edilecek.
 
48. ATIK İLAÇ TOPLAMA
Vatandaşlarımızın evlerinde kullanmadığı ya da son kullanım tarihleri bitmiş ilaçları toplayacağız.
 
49. ÇORBA İKRAMI
Üniversite öğrencilerimize yönelik olarak başlattığımız sıcak çorba ikramını kapasite ve hizmet edilen çevre açısından artırarak devam ettireceğiz.
 
50. ÇAMAŞIRHANE
Belediyemiz tarafından yapılacak olan Gençlik Merkezi’nde üniversite öğrencilerimizin kullanımı için çamaşırhane açacağız.
 
51. HER ÇİFTİN BİR FİDANI OLSUN
Nikahı belediyemizce kıyılan çiftlere kendi fidanlarını dikme şartı getirerek her çiftin bir ağacı olmasını sağlayacağız.
 
52. CAMİ ve CEMEVİ TEMİZLİĞİ
İbadethanelere yönelik başlattığımız temizlik projesinde görevli ekip sayısını artıracağız.
 
53. ÇİĞLİ BELEDİYESİ EĞİTİM MERKEZİ
ÇİBEM’de eğitim gören öğrenci sayısını geçtiğimiz yıl bin100’den bin 600’a çıkarmıştık. 2020 – 2021 eğitim – öğretim yılında ise bu rakamın 2 bine çıkarmayı hedefliyoruz.
 
54. EĞİTİM KENTİ ÇİĞLİ
Eğitime önem veren hizmet anlayışımız çerçevesinde farklı alanlarda eğitimler vermeyi planlıyoruz. Okullarda deprem ve hayvan sevgisi eğitimleri, çocuklara trafik eğitimi, toplumsal cinsiyet eğitimleri, çevre bilinci eğitimleri ve hizmet içi eğitimler bunlardan bir kaçı olacak.
 
55. KADIN KOOPERATİFLERİNE DESTEK
Kadınların örgütlenerek güçlenmesini sağlamak isteyen belediyemiz öncülüğünde bir kadın kooperatifinin kurulmasını sağlayacağız ve mevcut kadın kooperatiflerine destek olacağız.
 
56. BANKLAR ve ÇÖP KONTEYNERLERİNİ ÖĞRENCİLER ÜRETECEK
İlçemizde kullanılan bankların ve çöp konteynerlerin üretimi ilçemiz sınırları içinde bulunan 75. Yıl Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri tarafından gerçekleştirilecek.
 
57. OKULLARA DESTEK
Okullara destek kapsamı içinde gereksinimi bulunan okullarımıza bakım onarım ve temizlik desteği, Atatürk büstü dağıtımı ve kedi – köpek yuvası dağıtımını sağlayacağız.
 
58. TÜBİTAK’A 4 PROJE
Belediyemiz, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokol ile ilçede eğitim gören öğrencilere TÜBİTAK aracılığıyla eğitim desteği sağlayacağız.
 
59. AIESEC
AIESEC programı kapsamında yurt dışından gelen öğrenciler ile çeşitli hizmet alanlarında birlikte çalışma olanağını artırıp, AIESEC’li öğrencilerimizin el izinden oluşan anıtımızı açacağız.
 
60. ÇOCUK ve İNOVASYON ÇALIŞMASI
Sürdürülebilir kalkınma kavramı ve amaçlarıyla ilgili olarak Boğaziçi Üniversitesi ile birlikte Çocuk ve İnovasyon çalışması yürütülecek.
 
61. OKULLARDA ÇOCUKLARDA FARKINDALIK KAMPANYA ve YARIŞMALARI
Okullarda sürdürülebilir çevre etkinlikleri kapsamında çevreci okul yarışması, iklim değişikliği resim yarışması, okullar arası bitkisel yağ toplama kampanyası, atık pil toplama kampanyası ve ödül törenlerini yapacağız.
 
62. HASTANE ve CEZAEVİNDE ANNESİYLE KALAN ÇOCUKLARA TİYATRO
Hastanelerde tedavi gören çocuklar ile cezaevlerinde anneleriyle kalan çocuklar için belediye tiyatro ekibimiz çeşitli oyunlar sahneleyecek.
 
63. İKÇÜ İLE YÜKSEK LİSANS PROTOKOLÜ
Lisans mezunu personelimizin yerel yönetimlerle ilgili eğitim alabilmesi için İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ile protokol imzalayarak yüksek lisans eğitimini başlatacağız.
 
64. SOSYAL TESİSİLERE OYUN ODASI
Minik misafirlerimiz için sosyal tesislerimizde oyun odaları yapacağız.
 
65. SAADET ÖĞRETMEN DERNEĞİ İLE PROTOKOL
Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği ile protokol imzalayarak, bu alanda yapılan çalışmalara destek olacağız.
 
66. BİLİM TIRI
Belediyemiz tırını bilim tırına dönüştürerek öğrencilerimiz ile seviyelerine yönelik eğitimler yapacağız.
 
67. KOSGEB KURSU
Kendi işini kurmak isteyenlerin hibe kredilerden faydalanmalarını sağlamak üzere KOSGEB ile işbirliği sağlayarak dijital ortamda ders vereceğiz.
 
68. VETERİNER İŞLERİ
Çiğli’de bulunan sokak hayvanlarının sayısının tespit edilerek kayda alınması için çalışma başlatılacak.  Veteriner işlerinde kısırlaştırılan ve aşılanan hayvan sayısı da artırılıp, felçli sokak hayvanları için yürüteç alınacak. Parklarda bulunan otomatik su kabı sayısı artırılacak. Vatandaşa da mama ve su kapları dağıtılacak.
 
69. KENT KONSEYİ
Çiğli Kent Konseyi’ni kuracağız. Konseyde çocuk ve kadın hakları birimleri, mahalle komiteleri, mülteci meclisi, eşitlik masaları girişimi ile kardeş aile – kardeş öğrenci birimi çalışmaları yürütülecek.
70. ÇİĞLİ KENT ENSTİTÜSÜ KURULUYOR
 
Akademisyenlerin, uzmanların, kente dair proje ve önerileri olan genç yaşlı tüm vatandaşların yerel yönetimle ortak politika geliştirmesi, çözüm önerileri, fikir geliştirilebilmesi için Çiğli Kent Enstitüsünü kuracağız
 
71. KATILIMCI BELEDİYE UYGULAMASI
İlçemizle ilgili alınacak kararlarda halkın görüşünü almak için mahalle toplantıları, muhtarlıklara sandık, anket gibi çalışmalarla katılımcı belediye anlayışıyla hizmetlerimizi yürüteceğiz.
 
72. ÇİĞLİ AVRUPA KENTİ
Çiğli Belediyesi’nin konseye başvuru yaptığı Mayıs ayından bu güne kadar, gerçekleştirdiği katılımcı demokrasi ve güven etkinliklerinin sonucunda, Çiğli Belediyesi 25 Şubat’ta Strazburg’a davet edildi. Çiğli Belediyesi 2020 planlamasına katılacak ve Avrupa Konseyi Partner Kenti sertifikasını alacak.
 
73. SÜRDÜRÜLEBİLİR KENTSEL GELİŞİM PROTOKOLÜ
Gelecek kuşaklar için teminat olmak için, katılımcı, şeffaf, çözüm ve işbirliği temelli Yerel İzleme Araştırma ve Uygulamalar Derneği’nin Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin yerelleştirilmesi üzerine hazırladığı Sürdürülebilir Kentsel Gelişim Protokolü imzalandı.
 
74. ÇİĞLİ İNSAN HAKLARI KENTİ
İzmir Barosu ile imzalanan protokol çerçevesinde Çiğli’de insan hakları konusunda sorun yaşayan kadınlara sürekli destek sağlanacak.
 
75. BALIKÇILAR KOOPERATİFİNE ORTAKLIK
Çiğli’de faaliyet gösteren Balıkçılar Kooperatifi ile işbirliği yapacağız.
 
76. HER APARTMAN BİR ÖĞRENCİ OKUTUYOR
Çiğli Belediyesi’nin koordinasyonunda her apartman bir öğrenci okutacak. Projeye dahil olmak isteyen apartmanlar, belediyeye başvuru yapacak ve binalarda oturan sakinlerden toplanan katkı payları başarılı öğrencilere burs olarak dağıtılacak.
 
77. FESTİVALLER KENTİ ÇİĞLİ
Kentin değerlerini tanıtmak ve tanınırlığını artırmak amacıyla düzenlenecek ulusal ve uluslararası festivaller ile yurt içi ve yurt dışından gelecek olan turistler misafir edilecek. Dört mevsim sürecek olan festivaller ile hem bölgenin kalkınması sağlanacak hem de ilçenin marka değeri artırılacak. 

78. TİYATRO ve SİNEMA ETKİNLİKLERİ
Çocuk ve yetişkinlere yönelik tiyatro ve sinema etkinlikleri artırılacak. Geçtiğimiz yıl Çiğli’nin tüm mahallelerinde ve talep gelen köylerde çocuklara yönelik tiyatro etkinlikleri düzenlenmişti. 2020 yılında tiyatro ve sinema etkinliklerinin sayısını artırarak çok daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyoruz.
 
79. ATATÜRK’İN İZİNDE ADIM ADIM İZMİR
İzmir’de Atatürk Müzesi, Atatürk Evi, Zübeyde Hanım Anıtı, Latife Hanım Köşkü, Milli Kütüphane gibi Ata’mızın izlerini taşıyan yerlere Çiğlili kadınlarımız ve çocuklarımız için düzenlediğimiz geziler 2020 yılında da devam edecek.
 
80. BİLİM TURU
Çiğli’deki çocuklarımız, bilimsel anlamda faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlara götürülecek.
 
81. SPOR KENTİ ÇİĞLİ
Daha fazla sayıda gencimizin spor yapabilmesi için belediyemizde spor branşı sayısını artırdık.  2020 yılında branş ve kontenjanı artırarak çok daha fazla çocuğumuza spor yapma imkanı sunacağız.
 
82. KİTAP FUARI
Nisan ayında Atatürk Spor Salonumuzda Gediz Kitap Günleri düzenleyecek, onlarca yazar ve yayınevini ilçemizde ağırlayacağız.
 
83. ULUSAL BAYRAMLAR COŞKUYLA KUTLANACAK
Milli mücadelemizde önemli günler olan ulusal bayramlar çok daha büyük coşkuyla kutlanacak.
 
84. ÇALIŞTAYLAR
Gediz Doğa mirası, Çocuk Hakları ve Çocuk Dostu Kentler Çalıştayı ile İklim Değişikliği ve Yerel yönetimler Çalıştayı yapacağız.
 
85. DENİZ GEZİLERİ
İlçemizde yaşayan başta kadın, çocuk ve engeliler sıcak yaz günlerinde İzmir’in sahil ilçelerine götürülerek serinlemeleri ve eğlenceli bir gün geçirmelerini sağlayacağız.
 
86. EN GÜZEL BALKON BAHÇE
Kent estetiğinin artırılması ve vatandaşlarda çevre bilincinin pekiştirilmesi amacıyla 2020 yılında en güzel balkon ve en güzel bahçe yarışması yapılacak.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA