SON DAKİKA

Haberertesi

CHP’Lİ ÖĞÜT TÜRGEV’İ SORDU

CHP’Lİ ÖĞÜT TÜRGEV’İ SORDU
Bu haber 19 Eylül 2014 - 21:38 'de eklendi ve 439 views kez görüntülendi.

KADİR GÖKMEN ÖĞÜT İBB’NİN EL KOYDUĞU KAFETERYANIN TÜRGEV’E DEVREDİLECEĞİ İDDİALARINI SORDU
CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, İstanbul Kadıköy’de Beşiktaş İskelesi’nin üst katında İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunları Sosyal Yardım Vakfı’na (İTÜ DEFAV) ait kafeteryaya Büyükşehir Belediyesi ekiplerince el konmasını Meclis’e taşıdı.
Konuyşa ilgili İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması istemiyle önerge veren Öğüt, İTÜ DEFAV işletmesindeki kafeteryanın TÜRGEV’e devredileceği iddiasının doğru olup olmadığını ve gerekçesini sordu.
Kafeteryanın vakıf bünyesinden alınacağının daha önce vakıf yetkililerine bildirilip bildirilmediğini de soran Öğüt, “İTÜ DEFAV’ın öğrencilere burs verdiği, mezunlara akademik imkan ve mali destek sağladığı, muhtaç durumdaki mezunların ailelerine sağlık ve eğitim yardımı yaptığı ve halihazırda yarımlara devam etmek için kafeteryanın işletmesine ihtiyacı olduğu göz önünde bulundurulduğunda, işletmenin yeniden vakıfa verilmesi düşünülmekte midir?” sorusunu yöneltti.
İŞTE O SORU ÖNERGESİ

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Sayın Efkan Ala tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim.
Kadir Gökmen ÖĞÜT
İstanbul Milletvekili

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunları Sosyal Yardım Vakfı’nın (İTÜ DEFAV) işletmesindeki Kadıköy Beşiktaş İskelesi’nin üst katında bulunan Deniz Yıldızı kafeteryasına Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerince el konulduğu, kararının İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın bilgisi dahilinde verilen talimatla gerçekleştirildiği haberleri kamuoyuna yansımıştır.
Bu bağlamda;
1) İTÜ DEFAV işletmesindeki kafeteryanın vakfın elinden alınmasının ve TÜRGEV’e devredileceği iddiası doğru mudur; doğru ise gerekçesi nedir?
2) Kafeteryanın İTÜ DEFAV bünyesinden alınacağı daha önce vakıf yetkililerine bildirilmiş midir; bildirildiyse ne zaman bildirilmiştir?
3) İTÜ DEFAV’ın öğrencilere burs verdiği, mezunlara akademik imkan ve mali destek sağladığı, muhtaç durumdaki mezunların ailelerine sağlık ve eğitim yardımı yaptığı ve halihazırda yarımlara devam etmek için kafeteryanın işletmesine ihtiyacı olduğu göz önünde bulundurulduğunda, işletmenin yeniden vakıfa verilmesi düşünülmekte midir?

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA