SON DAKİKA

Haberertesi

CHP’DEN EMEKLİLER İÇİN TEKLİF

CHP’DEN EMEKLİLER İÇİN TEKLİF
Bu haber 06 Eylül 2015 - 13:51 'de eklendi ve 1.180 views kez görüntülendi.

BU BAYRAMDA EMEKLİLRE 1650 LİRA İKRAMİYE İÇİN KANUN TEKLİFİ
CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel bir kanun teklifi vererek “bayramda emeklilerin yüzünü güldürelim” dedi.
TOP GEÇİCİ HÜKÜMET VE AKP ÇOĞUNLUĞUNDA
Özel’in kanun teklifinin yaşama geçirilmesi için AKP’nin TBMM gurubu ve iki aylık geçici hükümetin nasıl tavır alacağı merak konusu.
İŞTE O TEKLİF:
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
31/05/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’na Geçici Madde Eklenmesine Dair Kanun Teklifi gerekçesiyle birlikte ekte sunulmuştur.
Gereğini saygıyla arz ederim.

Özgür Özel
Manisa Milletvekili
CHP Grup Başkanvekili

GENEL GEREKÇE
Ülkemizde emekliler çok zor ekonomik koşullar altında yaşamaktadırlar. Emeklilerimiz yaşamı boyunca çalışan, üreten, alın teri döken, ülkenin kalkınmasına katkı sunan, vergi veren, prim ödeyen ve bu emeğin karşılığını hak ettiği biçimiyle alması gereken yurttaşlarımızdır. Fakat ülkemizde emekliler düşük maaşlar sebebiyle yaşamlarını sıkıntı içinde geçirmektedir.
Yıllarca çalışmış, didinmiş, alın teri dökmüş emeklilerimizin bugün bir bankanın kuyruğunda, eline geçecek üç kuruş için beklemesi, yoksulluk hatta açlık sınırının altında aldığı emekli maaşını hala evinin geçimi için güç bela yetiriyor olması, ülkemizin sosyal güvenlik sisteminin, ülkemizin sosyal devlet anlayışının durumunu gözler önüne sermektedir. Gençliğinde çalışan, üreten, alın teri döken, bu ülkeye vergi veren, emekliliği için prim veren, ve bunun karşılığını emekli olduğunda layıkıyla alması gereken vatandaşlarımıza emekliliğinde onurlu bir yaşam sağlanması gerekirken, bugün onlar için sağladığımız şartlar hepimiz için utanç vesilesidir. Özellikle bayramlarda çocuklarına, torunlarına harçlık dahi veremeyen emeklilerimiz her bayramı buruk geçirmektedir.
Emeklilerimizin maddi koşullarının iyileştirilmesi ve yaşamlarını kolaylaştırıcı düzenlemelerin uygulamaya konulması, anayasal güvence altına alınmış olan sosyal devlet ilkesinin bir gereğidir.
Cumhuriyet Halk Partisi, emeklilere dini bayramlarda birer ikramiye verilmesi ve emeklilerimizin ekonomik açıdan rahatlaması yönündeki taahhüdünü net bir şekilde ortaya koymuştur. 7 Haziran 2015 seçimleri sonrası yaşanan süreçte de partimiz vatandaşlarımıza ve emeklilerimize verdiği bu sözü tutmak için büyük gayret sarf etmiş ve etmeye de devam edecektir.
Ancak bu kapsamlı çalışmanın yanı sıra emeklilerimizin ekonomik sıkıntılarını bu Kurban Bayramında bir nebzede olsa giderecek ivedi bir çalışmaya gerek görülmüştür. Hiç değilse önümüzdeki Kurban Bayramında emeklilerimizin, ekonomik sıkıntıları yaşamamaları ve bu bayramı buruk geçirmemeleri amacıyla ekonomik desteğe ihtiyaçları vardır.
Cumhuriyet Halk Partisi olarak emeklilerimizin önümüzdeki bayramını ekonomik olarak biraz daha rahat geçirmeleri, kurbanlarını alabilmeleri, torunlarına harçlık verebilmeleri ve bayramlık ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri amacıyla bu Kanun Teklifi hazırlanmış ve kanun teklifi ile emeklilerimize 2015 yılındaki Kurban Bayramında 1650 TL tutarında bayram ikramiyesi ödenmesi amaçlanmıştır.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA