SON DAKİKA

Haberertesi

CHP’DEN AKP’YE: “BU AHLAKSIZ TEKLİFTİR”

CHP’DEN AKP’YE: “BU AHLAKSIZ TEKLİFTİR”
Bu haber 25 Ağustos 2015 - 8:26 'de eklendi ve 445 views kez görüntülendi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, “Muhataplarımız burada tek tek milletvekilleridir” sözüne, “Biz bunu ahlaksız teklif olarak görürüz” Dedi.
“HÜKÜMETLER LİDERLERİN İRADESİ İLE KURULUR”
Özgür Özel, Erdoğan’ın kullandığı anayasa maddesinin “Evren yasası” olduğunu belirterek, “İlk kez Anayasa’nın 114 ve 116’nın işletilmesinin gündemde olduğunu ifade eden Özel, “Bu Kenan Evren’in kendisi için koyduğu bir maddeydi. Rahmetliye nasip olmadı ama Kenan Evren’in kendisi için düşündüğü, koyduğu maddeyi bugün Recep Tayyip Erdoğan kullanıyor” dedi.
“BİZ BUNU AHLAKSIZ TEKLİF OLARAK GÖRÜRÜZ”
Milletvekillerine bakanlık teklifi üzerine, “Biz bunu ahlaksız teklif olarak görürüz. Sakın kapımızı çalmasın, telefonumuzu aramasın böyle bir sebeple çünkü bu ahlaksız bir teklif” diyen Özel şunları söyledi:
“Burada aslında aklın gereği eğer ki bir hükümet kurulacaksa ve bu kurulamayan bir koalisyondan sonra seçim için yapılacak bir şey ise hele hele seçmenin birlikte olun daveti ve 4 partinin aldığı yüzde 95’lik oy düşünüldüğünde yapılması gereken böyle bir hükümet kurulacağında liderlerin iradesinin aranmasıdır. Şık olan da demokratik olan da seçmen iradesine saygılı olan da olması gereken de budur.”

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA