SON DAKİKA

Haberertesi

CHP’DE KURULTAY TARİHİ NETLEŞTİ

CHP’DE KURULTAY TARİHİ NETLEŞTİ
Bu haber 18 Ağustos 2014 - 10:21 'de eklendi ve 537 views kez görüntülendi.

5-6 EYLÜL’DE YENİLENME KURULTAYI
CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) , 18. olağanüstü kurultay tarihini 5-6 Eylül olarak belirledi.
HALUK KOÇ BASIN TOPLANTISI YAPTI
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, bir basın toplantısı yaparak MYK gündemini kamuoyu ile paylaştı
SARIGÜL: “NE YAPILACAKSA KILIÇDAROĞLU İLE YAPILMALI”
CHP’de Cumhurbaşkanlığı seçim sonucunu “hezimet” olarak gören parti içi muhalefetin başlattığı tartışma üzerine “jet kurultay” kararı alan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün partisinin MYK’sini toplayarak kurultay takvimini netleştirdi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün MYK toplantısı öncesinde Mustafa Sarıgül’ü makamında kabul etti. Olağanüstü kurultayda Kılıçdaroğlu’nun yanında yer alacağını kamuoyuna da açıklayan Sarıgül’ün dünkü görüşmesi, Kılıçdaroğlu’nun listesinde yer alacağı yorumlarına yol açtı. Sarıgül, konuya ilişkin sorular üzerine görüşmede PM’ye girmek için talepte bulunmadığını, ancak görev verilmesi halinde bunu değerlendireceğini söyledi. Kılıçdaroğlu’na tam destek verdiğini belirten Sarıgül, “Ne yapılacaksa, Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile yapılmalı” dedi. Kılıçdaroğlu’nun 2015 seçimlerinde milletvekili adayı olmayı planlayan Sarıgül’ü MYK’ye alıp yerel yönetimlerin başına getirebileceği belirtildi.
KILIÇDAROĞLU KONGRE SALONUNU İNCELEDİ
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Sarıgül ile görüşmesinin ardından da kongrenin yapılacağı ATO’nun Kongre Salonu Congressium’u gezdi. Eski ATO Başkanı da olan Ankara Milletvekili Sinan Aygün’le salonu gezen ve beğenen Kılıçdaroğlu, daha sonra MYK’ye geçti. MYK sürerken kurultay tarihine ilişkin açıklama CHP Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Haluk Koç’tan geldi. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun parti tüzüğündeki yetkisini kullanarak “olağanüstü kurultay” için çağrı yaptığını anımsatan Koç, MYK’de kurultay tarihinin 5-6 Eylül Cuma ve Cumartesi günü olarak belirlendiğini ve kurultayın ATO Kongre Salonu’nda yapılacağını açıkladı. Koç, kurultayda, dar kapsamlı tüzük değişikliğine de gidileceğini bildirdi. CHP’nin 26-27 Şubat 2012 tarihindeki olağanüstü kurultayında “parti için demokrasiyi kurumsallaştırmaya” dönük çok önemli adımların atıldığı geniş kapsamlı tüzük değişikliği yapıldığını anımsatan Koç, ancak geçen sürede yeni tüzüğün uygulamasında bazı maddelerle ilgili “aksaklıklar” ortaya çıktığını söyledi. Koç, kurultayda bu aksaklıkların giderilmesine dönük değişiklikler yapılacağını ancak, geniş kapsamlı bir tüzük değişikliği olmayacağını bildirdi. Koç, kurultaya “çarşaf mı blok liste ile mi gidileceği”ne ilişkin soru üzerine ise “Tüzük çerçevesinde asıl olan çarşaf listedir. Kongrenin akışı sırasında blok listeyle seçime gidilmek istenirse verilen önerge değerlendirilir” dedi. Koç bir soru üzerine kurultayda kapsamlı bir değişikliğin olmayacağını kaydetti.
MUHALİFLER LİSTE DIŞI KALACAK
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, olağanüstü kurultayda parti içi muhalefetin etkisiz hale getirmeye dönük önlemleri de alacağına dikkat çekiliyor. Bu çerçevede, Kılıçdaroğlu’nun kendi blok listesi ile kurultaya gideceği belirtilirken parti tüzüğünde de yapılacak değişikliklerin de bu yönde olacağı belirtiliyor. Bu kapsamda 2012’de yapılan değişiklikle milletvekillerinin belirlenmesinde “önseçimin” esas olacağı hükmün daraltılması ve genel merkeze daha fazla inisiyatif tanınması planlanıyor.
HALUK KOÇ: “ERDOĞAN’IN BAŞBAKANLIĞI DÜŞTÜ”
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Cumhurbaşkanlığı’na seçilen Başbakan Tayyip Erdoğan’ın başbakanlık, parti üyeliği ve milletvekilliğinin düştüğünü açıkladı. CHP MYK’ye ilişkin açıklamalarda bulunan Koç, Erdoğan’ın hukuki durumunu da değerlendirdi. Türkiye’de “fiili bir darbe süreci” yaşandığına dikkat çeken Koç, YSK’nin mazbatayı TBMM’ye iletmesinin ardından cuma akşamı itibarıyla Erdoğan’ın başbakanlık, parti üyeliği, milletvekilliği sıfatlarının sona erdiğini belirtti. Koç, “Artık Erdoğan’ın attığı her adım hukuken boştadır. Bunun mevcut anayasanın ihlali bakımından bir suç olduğunu hatırlatmak istiyorum” diye konuştu. Erdoğan’ın “fiili hukuksuzluk” içinde olduğunu vurgulayan Koç, Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı yeminini edeceği 28 Ağustos’a kadar yapacağı bütün iş ve işlemlerin geçersiz olacağını ifade etti. Haluk Koç, Erdoğan’ın yemin törenine katılıp katılmayacaklarına ilişkin soru üzerine de gelişmeleri izlediklerini ve tutumuna göre tavır belirleyeceklerini ifade etti.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA