SON DAKİKA

Haberertesi

CHP TANK PALET FABRİKASI İÇİN DİRENİYOR

CHP TANK PALET FABRİKASI İÇİN DİRENİYOR
Bu haber 21 Ağustos 2019 - 8:19 'de eklendi ve 92 views kez görüntülendi.

MİLLETVEKİLLERİ SAKARYA’DA 12 SAATLİK OTURMA EYLEMİ YAPTILAR
CHP’li Milletvekilleri, Tank Palet’in dolaylı yoldan özel sektöre kiralanmasının önünü açan ASFAT’a devredilmesine tepki olarak Sakarya Kent Meydanı’nda dün 18.00’de başlayıp sabah saatlerinde sona eren 12 saatlik oturma eylemi yaptı.
YOĞUN KATILIM

“Tank Palet vatandır, satılamaz” yazılı tişörtlerin giyildiği ve pankartın açıldığı 12 saat süren oturma eylemine CHP Grup Başkanvekilleri Engin Özkoç, Engin Altay, Genel Başkan Yardımcıları Onursal Adıgüzel, Orhan Sarıbal, Veli Ağbaba, Seyit Torun, Fethi Açıkel, Tuncay Özkan, Milletvekilleri Mehmet Ali Çelebi, Mahmut Tanal, Nurhayat Altaca, Tahsin Tarhan, Kani Beko, Gökan Zeybek, Yüksen Mansur Kılınç, Ali Mahir Başarır, Sibel Özdemir, partililer, çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve yurttaşlar katıldı.
ENGİN ÖZKOÇ: “TÜRKİYE’NİN UYANIK KALMASI LAZIM”

“Mesele fabrika özelleştirmesi değil, mesele vatan millet Sakarya meselesidir” diyen CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, “Türkiye’de satacak bir şey kalmadığı için sıra askeri fabrikalara geldi. Tank Palet vatandır, satılamaz. Türkiye’nin uyanık kalması lazım. Sadece tank palet değil, yer altı kaynaklarımız da Kaz Dağları’nda olduğu gibi Kanada ve benzeri firmalara peşkeş çekiliyor. Bu satışlar karşısında vatandaşın görev başında olması, vatana sahip çıkması lazım. Biz bütün geceyi Sakarya meydanında geçireceğiz. Sakarya tank palet vatandır, satılamaz. Bunu bir kez daha yüksek sesle vurgulayacağız” dedi.

NE OLMUŞTU?

‘Tank Palet Fabrikası’ olarak bilinen 1. Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü, özelleştirme kapsamına alınarak, 2018 yılı sonunda yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 25 yıllığına fabrikanın işletmesi BMC’ye devredilmişti. Söz konusu özelleştirme ile ilgili tartışmalar sürerken genel tepkiler üzerine resmi özelleştirmeden vazgeçildi. Fabrikanın Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) alınarak, Askeri Fabrika ve Tersane İşletme A.Ş.’ye (ASFAT) devri kararlaştırıldı. Fabrikada çalışan işçilerin tamamı Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kadrosundan çıkıp ASFAT kadrosuna geçecek. İşçilerin maaşları da 14 Eylül’den itibaren ASFAT tarafından ödenecek.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA