SON DAKİKA

Haberertesi

CHP İSTANBUL’DAN ADLİYEDE PROTESTO

CHP İSTANBUL’DAN ADLİYEDE PROTESTO
Bu haber 21 Ekim 2014 - 8:26 'de eklendi ve 550 views kez görüntülendi.

MİLLETVEKİLLERİ, İL BAŞKANI, İLÇE BAŞKANLARI VE YÜZLERCE PARTİLİ SİYAH ÇELENK KOYDU
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Örgütü, 17 ve 25 Aralık soruşturmaları hakkında verilen takipsizlik kararını protesto etmek amacıyla Çağlayan Adliyesi’ne siyah çelenk bıraktı.
İL BAŞKANI SALICI: “HER KURUŞUN PEŞİNDE OLACAĞIZ”
image
İl Başkanı Salıcı, “Eğitimde fırsat eşitliği isteyen gençler, rant uğruna ölüme terk edilen işçiler, mesleğini icra ettikleri için ekmeğinden edilenlerle birlikte çalınan her bir kuruşun peşinde olmaya devam edeceğiz. Bu iş burada bitmeyecek” dedi.
EYLEME KİMLER KATILDI
CHP Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi, CHP Genel Başkan Yardımcıları Ercan Karakaş, Sezgin Tanrıkulu, Enis Berberoğlu, İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, İstanbul Milletvekilleri Melda Onur, Kadir Gökmen Öğüt, Mahmut Tanal, Sedef Küçük, Haluk Eyidoğan, Binnaz Toprak ve yüzlerce partili Çağlayan Adliye’sinin önündeydi.
“ADALETİN KARA GÜNÜ”
Cumhuriyet Halk Partisi, 17 ile 25 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonları hakkında verilen takipsizlik kararını 81 ilde düzenlediği eylemlerle protesto etti. İstanbul’da da il örgütü Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na gelerek adliye binası önüne üzerinde “Adaletin kara günü” yazılı siyah çelenk bıraktı.
“HUKUKU SIFIRLANMIŞ BİR ÜLKE”
image
İl Başkanı Salıcı açıklamalarına şöyle devam etti; “Suçluların korunduğu, hukukçuların kovulduğu İstanbul Adliyesi önündeyiz. Bugün, adaleti karartılmış, hukuku sıfırlanmış bir ülke için yas günü. Bugün, Cumhuriyet Halk Partisi olarak hukuka indirilen darbeye karşı tüm Türkiye’deki adliye binaları önüne siyah çelenk bırakıyoruz. Çünkü bu arkamda görmüş olduğunuz devasa binanın üzerinde adalet, içerisinde REZA-let var. Dışarıdan bakıyorsunuz Adalet Sarayı, içerisine giriyorsunuz AK SARAY.”
“HIRSIZI YAKALAMAK SUÇ OLDU”
“25 Aralık soruşturmasının ardından 17 Aralık soruşturması hakkında da verilen takipsizlik kararı ortaya çıkardı ki; rüşvet ve yolsuzluk meşru ama hırsızı yakalamak suç. Yeni Türkiye’de yolsuzluk yapmak değil yolsuzluğu ortaya çıkarmak suç. Zafer Çağlayan’ın milyonluk saati rüşvet olarak alması suç değil, bakana “Saat kaç?” diye sormak suç. Değerli arkadaşlar, bugün, Reza Sarraf ve önüne yatan o boy boy bakanlar kurulu üyeleri için iftihar vakti. Çünkü evinde 6 tane para kasası bulunan Barış Güler suçsuz artık. Kasalarına bir yenisini daha ekleyebilir. Barış Güler, eğitimde fırsat eşitliği istedikleri için 19 ay hapis yatan gençlerden bile daha temiz. Çünkü o 2 gün bile içeride yatmadı. Buradan vicdan ve akıl sahibi tüm yurttaşlara sesleniyorum; parasız eğitim isteyen gençler bu vatanın çocukları; Barış Güler ise “Senin önüne yatarım Reza” diyen eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’in çocuğu. Elinizi vicdanınıza koyun ve düşünün. Bu binadan adalet mi çıkar?”

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA