SON DAKİKA

Haberertesi

CHP 18 OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI

CHP 18 OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI
Bu haber 06 Eylül 2014 - 11:27 'de eklendi ve 481 views kez görüntülendi.

KILIÇDAROĞLU’NUN KURULTAY KONUŞMASININ TAM METNİ
– ‘Solcuları sevmiyorsun, sağcıları seviyorsun’ diyorlar. Biz sağa kaymadık, CHP tarihi misyonunun gereği nerede durduysa orada durmaya devam edecektir. Sormak istiyorum: Hangi Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Gezmiş’in mezarını ziyaret etti. Üç fidana sahip çıktım ben, onların mezarına gidip karanfil bıraktım ben. Bizim devrimciliğimiz kağıttan devrimcilik değil bizim devrimciliğimiz yürek ister, yürek.
– Her kimliğe inanca saygı duyacağız. Bu sağa kaymak değildir. Hiçbir zaman insanlar arasında ayrım yapmadım. Bütün dünya dinlesin, sağcı solcu ayrımı yapmadan bütün insanları seviyorum. bizim anlayışımıza göre iktidar olduğumuzda sadece solculara değil, bütün insanlara hizmet edeceğiz. Benim anlayışım budur. Camide, kilisede, havrada, cemevinde nerede ibadet yaparsa yapsın, insanları seveceğiz, belediye başkanlarına talimat verdim, bütün ibadet yerlerini tertemiz yapın diye.
TAKSİM, GEZİCİLERE AÇILDIYSA…
– Gezi eylemlerinden kısa bir bölüm izledik. Taksim’i gençlere kapatmışlar. Diktatör bozuntusunun talimatıyla kapatmışlar. Mitingi iptal edip Taksim’e yürüdük. Taksim Meydanı, Gezicilere açıldıysa onu yapan CHP’lilerdir.
BANA ÇALIŞAN ADAM LAZIM, RAKI SOFRASINDA KONUŞAN ADAM DEĞİL…
CHP elitist bir parti diyorlar. Elitlere saygım var. Aydındır. Ama bir elitistler var. Rakı sofralarında Türkiye’yi kurtarırlar. Bunlardan partiyi temizleyeceğim. Bunu herkes iyi bilsin. Bana çalışan adam lazım, rakı sofralarında konuşan adam değil.
YEREL YÖNETİM ÖZERKLİK ŞARTINI GETİRECEĞİZ…
İktidarımızda Yerel Yönetim Özerklik Şartını mutlaka getireceğiz. Biz Trabzon için de, Elazığ için de, Tekirdağ için de, Diyarbakır için de aynı hukukun olmasını isteriz. Özerkliği mi savunuyorsunuz? Demokrasiyi mi savunuyorsunuz? Bir belediye başkanı Maliye Bakanı’nın kapısında beklememelidir.
KİMSE KUSURA BAKMASIN AMA…
Sabah mikrofonu gören koşa koşa gidip CHP’yi eleştirirse, buna cevap veririm. Kimse kusura bakmasın. Biz demokrasiden yanayız ama demokrasi kaos demek değildir.
PARTİ AĞALARINI CHP’DEN SİLECEĞİM…
Aktif, pasif üyelik getireceğiz. Bir sendika ağaları var, bir de parti ağaları var. Parti ağalarını CHP’den sileceğim.
KENAN EVREN ATATÜRKÇÜSÜ DEĞİLİM…
Atatürk 77 milyonun yüreğindedir. Ama Kenan Evren Atatürkçüsü değilim. Biri çıkmış ‘ben Atatürkçüyüm, beni partiye almadılar, o zaman bunlar Atatürkçü değil’ diyor. Kişiye endeksli Atatürkçülük mü olur?
ÇOCUKLARIMIZ KOBAY OLARAK KULLANILIYOR
Çocuklarımızı kobay gibi kullanıyoruz, hangi okula girecekler belli değil. 2 buçuk yılda bir Milli Eğitim Bakanı değişiyor. Yeni teknolojiler, katma değeri yüksek ürünler üretmek zorundayız. Arkadan nal toplayan bir ülke olmamalıyız.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA