SON DAKİKA

Haberertesi

ÇEVRE VE DOĞAYI SAVUNMANIN BEDELİ

ÇEVRE VE DOĞAYI SAVUNMANIN BEDELİ
Bu haber 02 Aralık 2020 - 9:19 'de eklendi ve 42 views kez görüntülendi.

HABER/Sait TEMUR
CEMAL CANPOLAT YİNE ADLİYEDE
“Yağmacılara karşı ifade verdik”

CHP İstanbul eski İl Başkanı Cemal Canpolat, hakkında başlatılan soruşturma kapsamında ifade verdi.

DÖRT YIL ÖNCEKİ KONUŞMASI İÇİN YARGILANIYOR!

CHP İstanbul İl Başkanlığı Çevre ve Doğa Hakları Komisyonu, Yassıada’nın imara açılmasını protesto etmek amacıyla 4 Haziran 2016’da adaya gitmişti.
İzin verilmediği için inşaatlarda inceleme yapamayan CHP heyeti, Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ın yargılamalarının yapıldığı spor salonunun önünde açıklama yapmıştı. Canpolat, açıklamasında “Yassıada’yı tahrip edenler, adanın doğasını bozanlar, başta TOBB Başkanı Sayın Hisarcıklıoğlu olmak üzere onun firması, onun şirketidir” demişti.

“MENDERES VE ARKADAŞLARININ KEMİKLERİ SIZLADI”
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının çağrısı üzerine bugün öğleden sonra Çağlayan Adliyesine giderek savcıya ifade veren eski CHP İstanbul İl Başkanı Canpolat, adliye çıkışında gazetecilere açıklama yaptı.

“BİZ YASSIADA’DA DOĞAYI SAVUNDUK”
Canpolat şunları söyledi: “Yassıada yeşildi, doğa katledildi. Yassıada tarihi olarak değerli bir ada. Osmanlı’nın tarihi eserlerini olduğu, tarihi camilerin olduğu bir ada. Yassıada Mercan balıklarının yatağı. Yassıada’da büyük acılarımız da var. Adnan Menderes ve arkadaşlarının kemikleri sızladı. Yassıada’nın adı Adnan Menderes adası olmalıydı. Biz Yassıada’da yeşili, doğayı savunduk; İstanbul’un değerlerini savunduk. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nun TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na karşı sözlerinin rövanşı olarak bu soruşturma açıldı. Kılıçdaroğlu’nun TOBB’u eleştirerek ‘TÜSİAD kadar yürekli olamadınız’ demesi üzerine, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun verdiği tepkiyi hatırlayın. Bugün yağmacılığa karşı ifade verdik.” dedi.

“TOPLUMSAL TEPKİ 4 YIL SONRA DAVA KONUSU OLDU”
Canpolat, “Yaptığımız etkinlikte, Yassıada’yı betonlaştıranlara karşı toplumsal bir tepki oluşturduk. Toplumsal tepki 4 yıl sonra dava konusu oldu. Ayrıca genel başkanımıza “Aday ol boyunun ölçüsünü al” dediği için o etkinlikle Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) başkanına cevap verdik” dedi.

KAFTANCIOĞLU: “SOPA GÖSTERME DAVASI”

Duruşmaya katılarak Canpolat’a destek veren CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise “Bu dava, niteliği ne olursa olsun bir Cemal Canpolat davası değil, CHP’lilerin, halk için kent için ve kentin geleceği için mücadele eden, doğruları söyleyen herkese aslında bir “Sopa gösterme” davasıdır. Ama lafı hiç uzatmadan şunu söyleyebiliriz ki; CHP’li olmak demek, halkın hukukunu korumak demek. CHP’li olmak kentin hukukunu korumak demektir. Nasıl Cemal başkanımız o dönemde mücadeleyi verdi, bizler de aynı mücadeleyi sürdürüyoruz.” dedi.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA