SON DAKİKA

Haberertesi

CEMAL CANPOLAT VE AHDE VEFA

CEMAL CANPOLAT VE AHDE VEFA
Bu haber 25 Temmuz 2019 - 12:02 'de eklendi ve 274 views kez görüntülendi.

//Sait TEMUR//
Cemal Canpolat’ın 90’lı yıllarda SHP Küçükçekmece ilçe başkanlığı döneminde başlayan mücadele arkadaşlığımız hiç bir zaman kopmadı.

Yakından izlediğim Canpolat’ın “siyaset yolculuğundan bazı kesitleri” hatırlatmayı bir görev kabul ediyorum.

SHP döneminde il başkanının istifası sonrasında yönetimin içinden İstanbul il başkanlığına seçilen Canpolat bir süre sonra Deniz Baykal tarafından görevden alınmıştı. Canpolat tüm bunlara rağmen partisinden kopmadı. Bir önceki kurultayda Parti Meclis’ine seçilen Canpolat, 2015 yılı 26-27 Aralık tarihinde yapılan İstanbul il kongresinde bugün İstanbul Milletvekilimiz olan sayın Gökan Zeybek’e karşı il başkanı seçilmişti.

MESAİSİNE SULTANBEYLİ’DEN BAŞLAMIŞTI

Canpolat, teşekkür konuşmasında “Burada kazanan Cumhuriyet Halk Partisidir, kaybeden yoktur. Bize verdiğiniz sorumluluğumuz, omuzlarımızdaki yükü bir kat daha artmıştır ama bu yükü örgütle birlikte olduğumuz takdirde hedefine ulaştırırız” demişti. Canpolat, kongre konuşmasında şu sözü vermişti: “İstanbul’un arka mahalleleriyle barışacağız. Bir dönem bizim hakim olduğumuz, bugün ise AKP’ye kaptırdığımız ilçelerin sokaklarından çalışmaya başlayacağız” Canpolat, il kongresinin ertesi günü il yöneticileri ve belediye başkanlarıyla birlikte yoğun kar ve fırtınanın olduğu bir havada Sultanbeyli sokaklarındaydı.

REFERANDUMDA İSTANBUL’A “HAYIR” DEDİRTEN İL BAŞKANI

Canpolat’ın çalışmaları meyvesini vermeye başlamıştı:
16 Nisan’da yapılan “Anayasa değişikliği referandumunda” Üsküdar ve Eyüp gibi ilçeler başta olmak üzere 39 ilçe belediyesinin 25’inin AKP’nin elinde olan İstanbul’da referandum sonuçları şöyleydi:
HAYIR: %51.35
EVET: %49.65

İSTANBUL’DA TARİHİ CHP MİTİNGİNİN MİMARI OLDU

FETÖ’nün gerici darbe girişimi sonrası CHP’nin en büyük kitlesel mitingi 24 Temmuz 2016’da Taksim meydanında yapıldı. İl başkanı Cemal Canpolat’ın öncülük ettiği organizasyon tüm tahminleri alt üst etmiş ve 1,5 milyonu aşkın insan “CUMHURİYET VE DEMOKRASİ MİTİNGİNDE” buluşmuştu.

CHP LİDERİ “10 MADDELİK TAKSİM MANİFESTOSUNU” OKUMUŞTU

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tarihi Taksim mitingindeki konuşmasında 10 maddeden oluşan “Taksim Manifestosu”nu kamuoyuna açıklamıştı.

HER TÜRLÜ SALDIRILARA KARŞI DİRENDİ
Canpolat, Genel başkanımız ile birlikte katıldığı bir şehit cenaze töreninde genel başkanımızın önüne mermi kovanı atılıyordu. “Çubuk saldırısına benzer” bir provakasyon karşısında saldırgana müdahale etmiş ve bileğinde meydana gelen çatlak nedeniyle aylarca kolu sargılı olarak çalışan Canpolat, “Devlet genel başkanımızın güvenliğine gereken önemi vermezse onun güvenliğini biz sağlarız” demişti. Hakkında ona davalar açılmış, saldırı ihbarları gelmişti ancak o ne mağdur edebiyatı yaptı ne de kendisini partisinin önünde gördü.

Tarih: 1 Aralık 2016
Yer: Çağlayan Adliyesi
CEMAL CANPOLAT ADLİYEDE


“Cumhuriyet Halk Partisi adına yargılanmaktan onur duyuyorum” Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul il başkanı  Cemal Canpolat hakkında açılan soruşturma nedeniyle geldiği Çağlayan adliyesinde gazetecilere açıklama yaptı. Fidel Castro’nun sözünü hatırlatan Canpolat, “biz düşersek yeniden kalkar mücadeleye devam ederiz ama diktatörler düşerse bir daha kalkamaz. Soruşturmalar bizi susturamaz. Cumhuriyet Halk Partisi adına yargılanmaktan onur duyuyorum” dedi.

Yıl 2018:
14 Ocak İstanbul il kongresi sonucu:
Canan Kaftancıoğlu – 325
Cemal Canpolat – 318


Yedi oy farkıyla seçimi kaybeden Canpolat, Canan Kaftancıoğlu’nu kutladıktan sonra “Partilerde devamlılık ve siyaset esastır. Yeni il başkanımız Canan hanıma başarılar diliyorum. Bana ihtiyacı olduğu an yanında olacağım ve partimizin başarısına katkı sunmaya devam edeceğim” dedi.

CANPOLAT YİNE ALANLARDA

Yıl 2018:
24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili genel seçimleri.
Listelerde yer almamasına rağmen Canpolat gerek İstanbul il örgütünün kampanyasında gerekse Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce’nin seçim kampanyasında alanlardaydı.

2019 yerel seçimleri
Cemal Canpolat İstanbul’un 39 ilçesinde sokak sokak çalışma yaparak partisinin adaylarına destek veriyordu.

CANPOLAT “KAFTANCIOĞLU’NUN DURUŞMASI” İÇİN ADLİYEDE

Geçtiğimiz hafta Çağlayan adliyesinde il başkanımız Canan Kaftancıoğlu’nun yargılandığı davanın ikinci duruşması vardı. Önceki dönem il başkanı Cemal Canpolat ise birinci duruşmada olduğu gibi erken saatlerden itibaren adliyenin önünde il başkanı Kaftancıoğlu’nu yalnız bırakmıyordu.

Siyasetin uzun soluklu ve tutarlılık isteyen bir mücadele alanı olduğunu ortaya koyan Canpolat gibi siyasetçilere ihtiyacımız var.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA