SON DAKİKA

Haberertesi

BU ONUR DİSK EMEKLİ-SEN’NİN

BU ONUR DİSK EMEKLİ-SEN’NİN
Bu haber 10 Nisan 2023 - 10:16 'de eklendi ve 158 views kez görüntülendi.

HABER/Sait TEMUR
EMEKLİ-SEN FERPA KONGRESİNDE TEMSİL EDİLDİ
DİSK’e bağlı Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) Avrupa Emekliler ve Yaşlılar Federasyonu’nun (FERPA) Avusturya’nın başkenti Viyana’da gerçekleşen 9. Genel Kurulunda üst düzeyde temsil edildi.

TÜRKİYE’DEN ÜYE OLAN TEK EMEKLİ SENDİKASI

Aynı zamanda Avrupa Emekliler ve Yaşlılar Federasyonu (FERPA) üyesi olan DİSK Emekli-Sen MYK Üyesi ve Dış İlişkiler Sekreteri Ercan Çınarlı, FERPA’nın Avusturya’nın Viyana kentinde düzenlenen 9. Genel Kurulunda bir konuşma yaptı.

TÜRK EMEKLİLERİN SORUNLARI DÜNYA GÜNDEMİNDE
Ercan Çınarlı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Kongrede, Ülkemiz emeklilerinin sorunlarını, ilk gün yapılan toplantıda anlattım. Aynı zamanda iktidar, Afad, Kızılay tarafından büyük felakete dönüştürülen, 11 ilimizde yaşanan büyük depremin yarattığı can kayıplarını, yıkımı, ekonomide yarattığı büyük kayıpları ve tek adam rejiminin beceriksizliğini, basiretsizliğini ve organizasyonsuzluğunu dile getirdim.

Emekli-Sen’in 126 Şube ve 57 Temsilciliğiyle, Ülkemiz genelinde emeklilerin hak ve çıkarlarını korumak adına doğa ve çevre katliamlarına karşı mücadelemizi anlattım.

Tek adam rejiminin, mücadeleci sınıf ve kitle sendikacılığı düşmanı tavrını, Sendikamızı kapatmak için yargının bütün yollarını kullandığını, ancak bizim kitlelere mal olan gerek yerel, gerekse ulusal basında yer alan mücadelelerimiz karşısında mahkeme yollarını denemekten başka bir şey yapamadığını anlattım.

Coşkulu alkışlarla zaman zaman kesilen konuşmam, Avrupa’nın bütün ülkelerinden gelen delegasyonun desteğini en güçlü şekilde aldığımızın bir göstergesi olmuştur.

Enternasyonal dayanışmanın, “DÜNYANIN BÜTÜN İŞÇİLERİ VE EZİLEN HALKLARI BİRLEŞİNİZ!” ifadesinde anlamını bulan, Federasyonumuz FERPA’nın, bizim mahkeme sürecimizde verdiği uluslararası destek çok değerliydi. Bize verilen destek ve dayanışma için FERPA delegasyonuyla birlikte yaptıkları basın açıklaması için ETUC’a teşekkürlerimizi ilettim.

Olağanüstü ilgi ile karşılaştığımız FERPA Kongresi, enternasyonal anlamda gücümüze güç katmıştır.

Disk/Emekli-Sen mücadelesine her türlü uluslararası desteği vereceğini söylem ve alkışlarla ifade eden FERPA yönetim ve delegasyonuna Disk/Emekli-Sen olarak teşekkürlerimizi sundum.”

EMEKLİ-SEN’E YOĞUN İLGİ

FERPA’nın 9. Genel Kuruluna katılan Dış İlişkiler Sekreteri Ercan Çınarlı FERPA Genel Sekreteri Agostino Sciliano ve Jessica Montiel ile bir araya geldi.
Sciliano, Çınarlı’dan Türk emeklileri ve Emekli-Sen hakkında geniş bildiler aldı.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA