SON DAKİKA

Haberertesi

BU DA EMEKÇİLERİN TORBA YASASI

BU DA EMEKÇİLERİN TORBA YASASI
Bu haber 15 Ocak 2014 - 14:53 'de eklendi ve 405 views kez görüntülendi.

SÜLEYMAN ÇELEBİ’DEN EMEKÇİLER İÇİN YASA TEKLİFİ
CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, TBMM’ye emekçilerin hakları için yasa teklifi verdi.
ŞOV DEĞİL GERÇEK ÇÖZÜM ÖNERİSİ
TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, “Emekçilere İnsanca Yaşam Yasası” adı altında kanun teklifini Meclis’e sunduğunu belirten CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, “Teklif 24 madde. Bu maddelerde sulandırılmış, işin şovuna kaçan düzenlemeler değil, gerçekçi düzenlemeler, emeğe yönelik taleplerimiz var. 12 Eylül grev yasakları devam ediyor, 12 eylül grev yasakları önündeki engellerin kaldırılmasını istiyoruz” dedi.
ÖRGÜTLÜ TOPLUM ÇAĞRISI
Türkiye’nin toplu pazarlık hakkına baraj uygulayan tek ülke olduğunu söyleyen Çelebi, “Şuanda geçici olarak yüzde 1’e geçici olarak düştü, şuanda 7 tane sendika toplu sözleşme yapma yetkisine sahip değil. Eğer yüzde 3 uygulanırsa tam 17 tane sendika barajı aşamıyor. Kıdem tazminatlarımız iş güvencemizdir, yok edilemez, işçilerimiz köleliğe karşı direniyorlar. Özellikle bizim getirdiğimiz değişiklik önerimizle ne kadar çalışırsa çalışsın hakkının verilmesini istiyoruz. Türkiye’de yaşadığımız temel sorunun özü sendikasız, örgütsüz olmadır. Örgütlü toplum bu sorunların hakkından gelir. Polislerin, yargıçların sendikalı olmaları halinde bu tip katliamlar olmaz.”
4/C’LİLER VE TAŞERON KÖLELİĞİNE SON
“Taşeron işçilerin kadroya alınması ile ilgili teklifimiz var. Bu taşeron işçiler kadroya alınsın derken, müteahhitlere verilen yüzde 30-40’lık payın işçilere verilmesi durumunda işçilerin yaşam standartları artacaktır. 4/C’lilerin kadro çığlığını kim duyacak. Bu arkadaşlarımızın geleceği karanlıkta. Bu arkadaşlarımızın modern kölelikten kurtulmasını istiyoruz” diye konuştu.
SORUNU ÇÖZMESİ GEREKENLER AĞIT YAPIYOR
İş kazaları ve çocuk işçiler konusuna da değinen Çelebi, “10 yıl içinde 10 bin735 işçi arkadaşımız öldü. Bu artık iş kazası değil, iş cinayetidir. İş cinayetleri dursun diye yasa teklifini verirken, yasaların değişmesi konusunda önergeler verilirken ağıtlar yakılıyor. Bu işten sorumlu olanlar artık bu işe çare üretmeleri gerektiğini unutuyorlar, ağıt yakıyorlar. Çocuk işçiliğinde Türkiye Afrikalaşıyor. Çocuk işçiliği sömürüsü her geçen gün azgınlaşıyor. Bir de Suriye’den gelen kayıt dışı çalışmalarla bu ülkede binlerce işçi işinden oluyor. Çocuk emeğinin daha yaygınlaştırıldığı bir süreç yaşanıyor” şeklinde konuştu.
ÇALIŞMA BAKANI SADECE BAHANE ÜRETİYOR
4/C’lilerle ilgili kadro çalışması olmadığı yönünde yapılan açıklamaların sorulması üzerine Çelebi, “Sayın Bakan ipe un sermiş. Bu tip talepler geldiği zaman bahane gösteriyor. İnsanlar öldükçe sonuçlar alınmaz. 4/C’liler her gün intihar ederek bu sorunlar aşılmaz. Yaşamsal sorunlardan bahsediyoruz. Günübirlik politika hedeflemiyoruz” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA