SON DAKİKA

Haberertesi

BİR CHP’Lİ BUNU YAPAMAZ, YAPMAMALI

BİR CHP’Lİ BUNU YAPAMAZ, YAPMAMALI
Bu haber 21 Temmuz 2019 - 13:54 'de eklendi ve 37 views kez görüntülendi.

Sait TEMUR
“ÖZRÜ KABAHATİNDEN BÜYÜK!”
Cumhuriyet Halk Partisinden seçilen İzmir’in Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, meclis kararıyla belediye şirketi olan “Karaburun Belediye Personel Limited Şirketine” kendisini müdür olarak atadı. Erdoğan, bu kararı da meclisten geçirmiş.

Erdoğan, Belediye Başkanlık görevi nedeniyle aldığı 8 bin lira lira maaşına ek olarak Belediyeye ait şirketten de 7 bin 500 lira ek maaş alacak.

YASALARA UYGUN OLABİLİR ANCAK VİCDANLARA VE ETİK KURALLARA UYGUN MU?
Tepkiler üzerine konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, “atama kararının ve çift maaş almasının yasalara tamamen uygun olduğunu” kendisine yöneltilen eleştirilerin de “Yıpratmaya yönelik” olduğunu söylemiş.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 31 Mart yerel seçiminin ardından belediye başkanlarının uyması gereken 10 temel ilke belirlemiş ve bir dizi uyarıda bulunmuştu. CHP Liderinin ifade ettiği ilkelerden biri de “Tüm uygulamalarınız vicdana ahlaka ve hukuka uygun olmalı” maddesiydi.

TOPLUMUN TERCİHİNE TERS DÜŞEN UYGULAMA
AKP’nin 17 iktidarındaki uygulamalarına CHP başta olmak üzere farklı kesimlerden yapıla eleştirilerin en önemli bölümü buna benzer uygulamalar üzerineydi. Özellikle 31 Mart seçimlerinde AKP seçmeninin bile “yeter artık” dediği uygulamaların benzerini yapmanız ilk başta Cumhuriyet Halk Partisine umut bağlayan milyonlarca insanın hayallerini yerle bir eder.

ERDOĞAN’A TAVSİYE: “YANLIŞTAN DÖNMEK ERDEMDİR”
Kendinize tanıdığınız bu ayrıcalık sizin de izlediğiniz gibi toplum vicdanında kabul görmemiştir. Uygulamayı “yasal kılıflara” sokmak yerine derhal iptal edin ve hata yaptığınızı kabul edin. Belki o zaman telafi etme olanağı bulursunuz.
Takdir sizin.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA