SON DAKİKA

Haberertesi

BEYLİKDÜZÜNDE HEYKEL ZAMANI

BEYLİKDÜZÜNDE HEYKEL ZAMANI
Bu haber 21 Ekim 2014 - 8:03 'de eklendi ve 655 views kez görüntülendi.

HEYKEL SANATI BEYLİKDÜZÜ’NDE CAN BULUYOR
1.Beylikdüzü Uluslararası Heykel Festivali devam ediyor.
SANAT ŞÖLENİ 31 EKİM’E KADAR DEVAM EDECEK
5’i yabancı, 5’i Türk olmak üzere aralarında profesör heykeltıraşların da bulunduğu festival, Beylikdüzü’nde 1-31 Ekim tarihleri arası dünyanın çeşitli ülkelerinden Chifu Panaite, Jhon Gogaberishvili, Pablo Tardaguila Del Castillo, Velislav Minekov, Roland Mayer; Türkiye’den ise Neslihan Pala, Evrim Kılıç, Ayhan Yılmaz, Tolga Yurtözveri ve Ferit Yazıcı gibi isimler açık alanda yaptıkları heykel çalışmaları ile gerçekleşiyor.
Sanatı tüm kente yaymak ve ilçeye estetik katmak amacıyla Beylikdüzü Belediyesi tarafından düzenlenen Heykel Festivali, Heykeltıraş Prof. Rahmi Aksungur ve Heykeltıraş Ferit Yazıcı danışmanlığında yürütülüyor.
BU DAHA BAŞLANGIÇ
Bu yıl ilki yapılan uluslararası Beylikdüzü Heykel Festivali; özellikle çağdaş sanatın her dalında hamleler yapmaya hazırlanan Beylikdüzü Belediyesi’nin ilçeye kalıcı ve nitelikli çağdaş eserleri kazandırmak ve gelecek kuşaklara miras bırakabilmek adına düzenlediği bir etkinlik oluyor.
Festival Geleneksel Hale Getirilecek
BELEDİYE BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU: “YURTTAŞLARIMIZI BU SANAT ŞÖLENİNE DAVET EDİYORUM”
1.Beylikdüzü Uluslararası Heykel Festivali atölye çalışma alanını ziyaret eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, heykeltıraşların uygulamalarını yakından inceleyerek, sanatçılarla sohbet etti. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda tamamlanan heykellerin Beylikdüzü halkının beğenisine sunulacağını belirten İmamoğlu, ilçeyi bir açık hava müzesi haline dönüştürme hedefi taşıdıklarını söyleyerek, “Beylikdüzü’nün hiçbir sanat figürü yok. Dünyada hangi gelişmiş ülkeye giderseniz gidin doyamayacağınız güzellikteki heykel sanatını görürsünüz. Gelişmişlikte sanat çok önemli bir rol üstleniyor. Biz Beylikdüzü’nde bir ilki başlatıyoruz. Her yerde, kamu binalarında, yaşam alanlarında sanat hissedilsin istiyoruz. Bir çocuk sokakta yürürken üç boyutlu bakabilsin dünyaya. En önemli tarafı burası. Ben çok mutlu ve heyecanlıyım. Tüm halkımızı atölye çalışmalarımızı izlemeye davet ediyorum” diye konuştu.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA