SON DAKİKA

Haberertesi

BEYLİKDÜZÜ’NDE ATATÜRK OLDULAR

BEYLİKDÜZÜ’NDE ATATÜRK OLDULAR
Bu haber 30 Ekim 2014 - 21:55 'de eklendi ve 1.255 views kez görüntülendi.

BİNLERCE YURTTAŞ ATATÜRK’ÜN FİGÜRÜNE HAYAT VERDİ
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın, 26 Ağustos 1922’de Büyük Taarruz öncesi Afyon Kocatepe’de ortaya çıkan figürü ilk kez Beylikdüzü’nde, yaklaşık 6 bin vatandaşın bir araya gelmesi ile canlandırıldı. Tepe görüntülerin alındığı etkinlikte Kocatepe’deki Atatürk’ü tasvir eden o görüntü, tüm coşkusuyla kameralara yansıdı.
İSTANBUL MİLLETVEKİLİ SÜLEYMAN ÇELEBİ DE KATILDI
image
Atatürk’ün Kocatepe figürünü oluşturmak için kapalı Pazar önünde bir araya gelen yaklaşık 6 bin vatandaşın aynı amaçta birleştiği günde Atatürk resmi; yüreklerde heyecan, kafalarda Atatürk şapkası ve ellerde siyah şemsiyelerin açılması sonucu, büyük-küçük herkesin katılımıyla canlandırıldı. Heyecan veren çalışmaya CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi de katılarak belediye başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte figürdeki yerini aldı.
ŞEMSİYELERİNİ AÇIP ATATÜRK’Ü OLUŞTURDULAR
image
Binlerce insanın bir araya gelmesi sonucu oluşan figürün tepe görüntüleri ise muhteşem tablolar oluşturdu. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ü anmanın çok özel bir yansıması olan bu görüntülerde, vatandaşların her birinin yüzünde ayrı bir sevinç ve gurur vardı. Figürün oluşturulması için elinde şemsiyesi ile yerini alan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da özellikle gençlere eşlik ederek onlarla aynı heyecanı paylaştı. Resmin farklı noktalarını ziyaret eden ve resmin tamamlanmasına yardımcı olan Başkan İmamoğlu, vatandaşlarla marş da söyledi.
BELEDİYE BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU: “İlk Denemeydi, Çok Güzel Oldu”
Başkan Ekrem İmamoğlu, insanların bu organizasyonun parçası olmak istediklerini belirterek, “Eğer biz Mustafa Kemaliz diyorsanız gelin dedik ve gelen vatandaşlarımızla güzel bir siluet ortaya çıkardık. Beylikdüzü’nde ilk denemeydi, çok da güzel oldu. Seneye daha güzel olacağına inanıyoruz. Cumhuriyet Bayramı Beylikdüzü’nde coşku dolu kutlanacak. Biz bugün varsak, Türkiye huzurluysa, ülkemiz huzurun teminatı olmanın adayı ise bunun tek sebebi var. Bunu Atatürk ve silah arkadaşlarına borçluyuz. Daha çok güzel bayramlar kutlayacağız. Nice bayramlara” dedi.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA