SON DAKİKA

Haberertesi

BERBEROĞLU VE GÜL AKLANDI

BERBEROĞLU VE GÜL AKLANDI
Bu haber 15 Mayıs 2019 - 18:44 'de eklendi ve 25 views kez görüntülendi.

ONLAR SADECE GAZETECİLİK YAPMIŞTI
MİT TIR’larının durdurulmasına ilişkin davada mahkeme, Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül hakkındaki davanın düşürülmesine, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında da ceza verilmesine yer olmadığına hükmetti.

MİT TIR’larına ait görüntülerin yayınlanmasına ilişkin “Terör örgütü üyesi olmamakla birlikte örgüte yardım” suçundan yargılanan CHP Milletvekili Enis Berberoğlu ile Adalar Belediye Başkanı ve eski Cumhuriyet Gazetesi Ankara temsilcisi Erdem Gül hakkındaki karar belli oldu.
Enis Berberoğlu hakkında ceza verilmesine yer olmadığına karar veren mahkeme, Erdem Gül hakkındaki davanın da düşürülmesine hükmetti.

ERDEM GÜL HAKKINDAKİ DAVA DÜŞÜRÜLDÜ
Mahkeme heyeti kararında, sanık Erdem Gül hakkında “Silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etme” suçundan dava açılmışsa da “29 Mayıs 2015 tarihinde Cumhuriyet Gazetesi’nde yayımlandıktan sonra devlet sırrı niteliği kalmayan bilgileri, 12 Haziran 2015 tarihinde aynı gazetede yayımlayarak açıklanmasından ibaret olayda eylemin “Soruşturmanın gizliliğini ihlal” suçunu oluşturacağı” belirtilerek Basın Kanunu’na göre 4 aylık zaman aşımı süresinden sonra dava açıldığı gerekçesiyle davanın düşürülmesine hükmetti.

BERBEROĞLU’NA CEZA VERİLMESİNE YER OLMADIĞINA
Heyet, Enis Berberoğlu hakkında ise “Devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin gizli kalması gereken bilgilerini açıklama” suçundan Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nce kesinleşmiş mahkumiyet kararına konu eyleminin aynı zamanda “örgüte üye olmaksızın yardım etme” suçunu da oluşturduğunu, en ağır cezayı gerektiren suçtan dolayı cezalandırılmış olduğundan bu suçla ilgili ayrıca hüküm verilmesine yer olmadığına karar verdi.
BERBEROĞLU’NUN YURTDIŞI YASAĞI KALKTI
Heyet, Berbeoğlu’nun hükümle birlikte hakkındaki yurtdışına çıkış yasağının da kaldırılmasına da karar verdi.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA