SON DAKİKA

Haberertesi

AVRUPA’DAN EMEKLİ-SEN’E KUTLAMA

AVRUPA’DAN EMEKLİ-SEN’E KUTLAMA
Bu haber 12 Eylül 2022 - 10:14 'de eklendi ve 186 views kez görüntülendi.

HABER/Sait TEMUR
AVRUPA EMEKLİ VE YAŞLILAR FEDERASYONU’NDAN (FERPA) DAYANIŞMA
Avrupa Emekli ve Yaşlılar Federasyonu (FERPA)’nın 2. Olağan Genel Kurulunu yapan DİSK’ bağlı Emekliler Sendikasına (Emekli-Sen) kutlama mesajı gönderdi.
 
Sn. Cengiz Yavuz
Genel Başkan
 
Sn. Fikri Kalender
Genel Sekreter
 
EMEKLİ-SEN, Türkiye


DİSK/Emekli-Sen’den değerli yoldaşlar
2. Olağan Genel Kurulunuzu büyük bir ilgiyle takip ettik
Yaşadığınız bütün zorluklara rağmen büyük sendikal ailemizin bir parçası olmaya devam etmenizi memnuniyetle karşılıyoruz.
Özellikle savaşın damga vurduğu uluslararası duruma ilişkin analizlerinizi paylaşıyoruz. FERPA Manifestosu da talepleriniz ile uyum içindedir ve sizin de yaptığınız gibi yaygınlaşan yoksullukla mücadeleyi vurgulamaktadır. Yoksulluk ülkenizi ve özellikle yaşlıları ve emeklileri etkiliyor.
Ülkenizde kadınların mağdur olduğu şiddeti, tacizi, tecavüzü ve cinayeti en güçlü şekilde kınamak için yanınızdayız. Bu temel insan hakkı ihlallerini kabul etmiyoruz, uluslararası kuruluşları ve Avrupa’nın siyasi liderlerini bilgilendireceğiz.
Değerli Yoldaşlar,
Daha fazla dayanışmanın olduğu, kadın ve erkeğin temel haklarına saygı gösterilen, daha adil bir toplum idealini paylaşıyoruz. Karşı karşıya olduğumuz her türlü dışlanma ve ayrımcılığa karşı yanınızdayız.
Dayanışma duygularımızla selamlıyoruz.
FERPA ve bütün üye sendikaları yanınızdadır.
Dostlukla
 
Agostino SICILIANO
FERPA Genel Sekreteri

7 Eylül 2022 Brüksel

EMEKLİ-SEN’DEN TEŞEKKÜR MESAJI
Emekli-Sen Merkez Yürütme Kurulu da FERPA’nın dayanışma mesajına “Teşekkür” yazısıyla yanıt verdi.

Sn. Agostino SICILIANO
FERPA Genel Sekreteri;

 
Sizleri ve FERPA’nın bütün öznelerini Türkiye’deki 14 milyonu aşkın emekli ve hak sahibinin hak ve taleplerinin savunucusu olan sendikamız DİSK Emekli-Sen (Emekliler Sendikası) adına selamlıyoruz.
Savaşa, şiddetin bütün biçimlerine, yoksulluğa ve sömürüye karşı emeklilerin sesi olmaya; Türkiye’de ve dünyada işçilerle, kadınlarla, gençlerle birlikte mücadele etmeye devam edeceğimizi bildiriyoruz.
Bu mücadelede FERPA’nın bir parçası olmak bizlere güç ve umut veriyor. FERPA’nın Türkiye’deki emeklilerin yanında olduğunu bilmek önümüzdeki engelleri aşmamızda büyük önem taşıyor.
Dünya emeklilerinin sesi FERPA’nın, ülkemizde emeklilerin sendikalaşmasına karşı yürütülen politika ve uygulamalarla mücadele ederken de bizlere güç katacağının bilincindeyiz. Dayanışma ve birlik mesajınız için teşekkür ediyor, sizleri bir kez daha yoldaşça selamlıyoruz.

DİSK Emekli Sen
Merkez Yönetim Kurulu

Ferpa nedir?
FERPA
, Avrupa Sendikalar Konfederasyonu’nun (ETUC) yapısından büyümüştür ve farklı Avrupa kurumlarının doğrudan lobi faaliyetleri yoluyla Avrupa Birliği mevzuatını ve politikalarını şekillendirmek için aktif olarak çalışmaktadır. Avrupa Komisyonu’nun, seslerinin duyulabilmesi için emekli ve yaşlıları en fazla temsil eden kuruluşlara danışması için bir prosedür oluşturulmasını istiyor. Federasyona üye kuruluşlar ayrıca, özellikle gündemlerinde emekli ve yaşlıları ilgilendiren konuları içeren Avrupa Konseyi toplantıları öncesinde, ulusal hükümetlerinde lobi faaliyeti yürütürler.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA