SON DAKİKA

Haberertesi

ATİNA’DA DOSTLUK ZİRVESİ

ATİNA’DA DOSTLUK ZİRVESİ
Bu haber 29 Mayıs 2019 - 10:53 'de eklendi ve 67 views kez görüntülendi.

HABER/Sait TEMUR
HAKAN TARTAN PAPANDREU İLE GÖRÜŞTÜ
Çalışma, Sosyal Güvenlik eski Bakanı ve 2009=2014 Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, akademik bir toplantı için davetli olarak bulunduğu Yunanistan’nın Başkenti Atina’da Sosyalist Enternasyonal Genel Başkanı ve eski Yunanistan Başbakanlarından Yorgo Papandreu ile bir araya geldi.

İKİ ESKİ DOST

Avrupa Parlamentosu seçimleri ile dünyada değişen ekonomik sosyal ve siyasal değişimlerin ele alındığı buluşmada, iki eski dost arasında Türkiye- Yunanistan ve AB ekseninde nostalji rüzgarı yaşadı.

BULUŞMADA TÜRKİYE KONUŞULDU
Efsane Dışişleri Bakanı İsmail Cem’in katkılarıyla TBMM’de ilk kez kurulan “Türk-Yunan Parlamento Dostluk Gurubunun” da başkanı olan Dr. Hakan Tartan, Papandreu görüşmesinde Türkiye’de son yerel seçimler, dış politika ve iki ülke arasındaki ilişkiler konuşuldu.

İKİLİ İLŞKİLER DEĞERLENDİRİLDİ
Görüşmede Türk-Yunan ilişkilerine değinen Tartan Üniversiteler arası işbirliği, eğitim dilinin barışçılaştırılması, karşılıklı ticaretin geliştirilmesi ve turizm gibi konularda bilgi alışverişinde bulunuldu.

TARTAN BİLGİ VERDİ
Sorularımızı yanıtlayan Tartan, görüşmeye ilişkin şunları ifade etti. “Merhum Dışişleri Bakanımız Sayın İsmail Cem’in ve Sayın Papandreu’nun Türk-Yunan dostluğuna katkıları tartışılmaz. Sayın Papandreu ile o dönemlerde başlayan dostluğumuz devam ediyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibiTürkiye ve Dünyada barış ancak Balkan coğrafyasındaki dostluk ve işbirliğini geliştirerek mümkün olur. Sayın Papandreu’nun Türkiye’deki gelişmeleri yakından takip ettiğini görmekten mutlu oldum” dedi

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA