SON DAKİKA

Haberertesi

ANKARA’DA MEKLİLERE SAYGISIZLIK

ANKARA’DA MEKLİLERE SAYGISIZLIK
Bu haber 25 Şubat 2021 - 20:20 'de eklendi ve 116 views kez görüntülendi.

HABER/Sait TEMUR
EMEKLİLER SENDİKASI İKİNCİ YILINI KUTLUYOR

DİSK Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) 2. kuruluş yıldönümü nedeniyle ülke genelinde eş zamanlı etkinlikler düzenledi.

POLİS EMEKLİLER SENDİKASININ ÇELENGİNİ PARÇALADI

Etkinlikler kapsamında DİSK Emekliler Sendikası genel başkanı Cengiz Yavuz ve MYK üyeleri Ulus’ta bulunan Atatürk anıtına çenk koyarak saygı duruşunda bulunmak istedi. Polisler çelenk konulmasına izin vermediği gibi çelenge “el koyarak” tahrip ettiler.

GENEL BAŞKAN YAVUZ’DAN SERT TEPKİ

DİSK Emekliler Sendikası Genel Başkanı Cengiz Yavuz “ben bu çelengi buraya koyarım” diyerek yazısı sökülen ve tahrip edilen çelengi alarak Atatürk anıtına koydu. Daha sonra bir açıklama yapan Yavuz şunları ifade etti. “Bugün sendikamız DİSK Emekli-Sen’in 2. kuruluş yıldönümü.
Bu kapsamda tüm bölgelerde eş zamanlı basın açıklaması yapılarak ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtına çelenkler konularak anmalar gerçekleştirilmiş; mücadele kararlılığımız bir kez daha kamuoyu ile paylaşılmıştır. Emeği geçen tüm yoldaşlara selam olsun…

Bu sırada, Ankara’da Ulus Atatürk anıtında yapmak istediğimiz anmaya Ankara Valiliğince keyfi ve anti demokratik bir uygulamayla yasak getirilerek etkinliğimiz engellenmek istenmiş; çelengimiz yerlerde sürüklenmiş ve hatta kırılmıştır. Tüm engellemelere ve baskıya karşın kırık da olsa çelengi Atatürk anıtına koyarak ikinci yılımızı andık.

Ankara Valiliğinin bu yasakçı zihniyetini bir  kez daha şiddetle  kınadığımızın ve bu zulmün son bulması için her türlü meşru mücadeleyi hayata geçireceğimizin bilinmesini istiyoruz.” Dedi.

İşte o anlar:



POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA