SON DAKİKA

Haberertesi

ANADOLU’DA UMUT OLMAK

ANADOLU’DA UMUT OLMAK
Bu haber 26 Kasım 2018 - 9:28 'de eklendi ve 312 views kez görüntülendi.

Sait Temur/Ankara
KILIÇDAROĞLU’NA CİZRE’DEN MEKTUPLA SESİNİ DUYURAN
BERFİN DE ANKARA’YA GELDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, haftasonunda Çankaya Belediyesi Zübeyde Hanım Sosyal Tesisleri’nde Öğretmenler Günü buluşmasına katıldı.
Buluşma ile ilgili haberleri televizyonlarda ve sosyal medyada mutlaka izlemişsinizdir. Ben, dikkatlerden kaçan bir detayı paylaşacağım.
BERFİN’NİN MEKTUBU
Cizre’de altı çocuklu ailenin bir kızı olan Berfin Kırmızıgül, 24 Haziran seçimleri öncesinde diğer partilerin genel başkanlarına ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na bir mektup yazarak okumak istediğini ve eğitim desteğine ihtiyacı olduğunu iletir.
“KİMSESİZLERİN KİMSESİ OLMAK”
Kılıçdaroğlu da partisinin grup toplantısında Berfin’nin mektubunu okuyarak yardım sözü verdi. (Kılıçdaroğlu, İmam Hatipliler de olmak üzere öğrencilere şahsi hesabından burs veren tek parti lideridir)
BERFİN’NİN MEKTUBU HAYALLARİNİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRDÜ
B94958CC-5C21-4245-AB17-5702F45DEC15
Bu sesi duyan CHP’li Kadir Polat, CHP’nin “Eğitim Politikalarından sorumlu” genel başkan yardımcısı Yıldırım Kaya ile görüşerek Berfin’ne ulaşır…
İhtiyaç sahibi ailelerin yeni doğan çocuklarına hastane çıkışından itibaren altı ay süreyle anne ve bebeğine medikal malzemeleri, temizlik hijyen gurubu ürünleri ve gıda takviyelerinin tedarik ederek destek olmasının yanısıra sayısız öğrenciye burs desteği sağlayan, Özgecan Aslan adına Ögecan’nın memleketine kütüphane yaptıran, Kadir Polat, eşi Kadriye Polat’ı da yanına alarak Cizre’ye gider. Berfin ve kardeşini dinleyerek hayallerininin gerçekleşmesi için katkı sunar. Kadir Polat ve eşi Kırmızıgül ailesiyle yer sofrasında yemek yer ve Kılıçdaroğlu’nun selamlarını iletir.
ORGANİZASYONUN GİZLİ KAHRAMANI; KADİR POLAT
A4B9CF7A-E9C7-4DC8-BE4F-423C734D320B
Ankara’da düzenlenen “Öğretmenler günü buluşmasına” dönecek olursak.
Kadir Polat geleneksel olarak her 24 Kasım’da İstanbul’da ve yurdun farklı bölgelerine Öğretmenleri ağırladığı organizasyonlar düzenliyordu.
CHP’nin “Eğitim Politikalarından sorumlu” genel başkan yardımcısı Yıldırım Kaya da Kadir Polat’a bu yılki Öğretmenler buluşmasını Ankara’da yapmayı öneriyor. Öneriyi memnuniyetle karşılayan Polat, Öğretmen kökenli Yıldırım Kaya’nın da desteği ile yaklaşık 600 öğretmeni CHP Liderinin de katıldığı toplantıda Ankara’da ağırlayıp hepsini ismine özel olarak hazırlanan hediyeler vererek eğitim emekçilerinin gününü kutlar.
BERFİN VE AİLESİNDEN KILIÇDAROĞLU’NA TEŞEKKÜR
837F6D60-A227-4CFE-8DFA-84E991D15CE6
Yıldırım Kaya ve Kadir Polat, buluşmaya Berfin’i ve ailesini de davet ederek Kılıçdaroğlu ile tanışmalarını sağladılar.
Kırmızıgül ailesi de Kılıçdaroğlu’na Berfin’nin ifadesiyle “Bize umut oldunuz” diyerek Çizre’den getirdikleri hediyeleri vererek teşekkür ettiler.
KADİR POLAT; “CUMHURİYET’İN DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKMAK GÖREVİMİZDİR”
72974552-5468-47B9-9939-EAA0AC257F7D
Organizasyon ile ilgili görüşlerini sorduğum Kadir Polat, şunları ifade etti. “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mekteplerinin Başöğretmenliğini kabul ettiği gündür 24 Kasım. Bu kutsal mesleğe ömür veren, çocuklarımızı sevgi dolu yürekleriyle geleceğe hazırlayan öğretmenlerimizin hizmetlerini şükranla anmak ve bu konuda duyarlı davranarak, öğretmenlerimizin toplumumuzdaki değerini yüceltmek ve saygınlığını artırmak için farkındalık yaratmak en büyük görevimizdir. Ben bu ülkenin kurucu değerlerine inanıyorum ve saygı duyuyorum. Bütün mücadelem çok şey borçlu olduğum Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmak ve onları geleceğe taşımak yönündedir.”
KILIÇDAROĞLU’NDAN POLAT’A TEŞEKKÜR PLAKETİ
Öğretmenler günü buluşmasında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Kadir Polat’a plaket vererek teşekkür etti.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA