SON DAKİKA

Haberertesi

AHMET AKIN’DAN EMEKLİLER İÇİN İKTİDARA ÇAĞRI

AHMET AKIN’DAN EMEKLİLER İÇİN İKTİDARA ÇAĞRI
Bu haber 22 Mayıs 2019 - 12:55 'de eklendi ve 42 views kez görüntülendi.

HABER/Sait TEMUR
BAYRAM İKRAMİYESİ EN AZ BİN 250 LİRA OLMALI
Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, geçen yıl Ramazan Bayramı’nda emeklilere ilk kez ödenen “Bayram İkramiyesi”nin en az yüzde 25 oranında artırılarak bu yıl bütün emekli dul ve yetimlere verilmesini istedi.
HER ŞEYE ZAM GELDİ, YA EMEKLİ İKRAMİYESİ?
Ahmet Akın, “Bir yıl içinde iğneden ipliğe her şey zamlandı. Bayram çikolatası yüzde 25, aynı şekilde kolonya yüzde 30 arttı. Kahveden toz şekere cevizden yufkaya her şey zamlandı. Emeklimize, dul ve yetime en az bin 250 lira ikramiye verilsin ki hiç olmazsa ağız tadıyla bayram yaşasınlar” dedi.
YETERLİ OLMASA DA MAKUL BİR TALEP

CHP’li Ahmet Akın, hükümete seslenerek “Emeklinin bayramda ağzının tadını kaçırmayın” dedi. Ahmet Akın, geçen yıl Ramazan Bayramı öncesinde verilen bin liralık ikramiyenin bütün emekli, dul ve yetimlere “bin lira” olarak verilmediğini, bazı emeklilere ise hiç ikramiye verilmediğini hatırlatarak haksızlık yapılmadan istisnasız tüm emekli, dul ve yetimlere bayram ikramiyesi verilmesini istedi. Ahmet Akın, ikramiyenin bin lira olarak verilmesinin pahalılaşan hayat şartlarında yetersiz kalacağını vurgulayarak şunları söyledi: “Hükümet, hiç olmazsa dini bayramlarımızda milletimizin ağzının tadını bozmasın. Geçen yıldan bu yana iğneden ipliğe zam gelmeyen hiçbir şey yok. Ramazan Bayramımızın en önemli unsuru bayram tatlısıdır. Misafirlerimize verdiğimiz şeker, çikolata, kolonya ve kahve ikramlarıdır. Bütün bu ikramları karşılayabilmek için emeklilerimiz, dul ve yetimlerimiz aylıklarının büyük bir kısmını harcamak durumundalar. Emeklilerimiz torunlarına, çocuklarına bayram hediyesi alabilmek için en az bir aylık maaşlarını harcamak zorunda. Bayram ikramiyeleri ile emeklinin bayramda çocuk ve torunlarına hediyeler alarak mutlu olmaları da sağlanmış oluyor. Bayram demek mutluluk demek. Emekli, dul ve yetimlerimize verilecek bin liralık ikramiye en az yüzde 25 oranında artırılarak bin 250 lira olmalı. Bu yeterli değil ama makul bir talep. İstisnasız tüm emeklilerimize, dul ve yetimlerimize en az bin 250 lira ikramiye verilsin ki hiç olmazsa ağız tadıyla bayram yaşasınlar.”

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA