SON DAKİKA

Haberertesi

AÇILIM VE SÜRECİN GELDİĞİ NOKTA

AÇILIM VE SÜRECİN GELDİĞİ NOKTA
Bu haber 25 Kasım 2014 - 17:39 'de eklendi ve 413 views kez görüntülendi.

KCK: “İŞGALCİ TÜRK ASKERİ VE POLİSİ ÇEKİLSİN”
Terör örgütü KCK elebaşılarından Sabri Ok, Türk ordusu ve polisinin ‘sözde’ Kürdistan’dan çekilmesi gerektiğini söyledi.
“GÜNDEMİMİZDE SİLAHSIZLANMA YOK”
Terör örgütü KCK elebaşılarından Sabri Ok, gündemlerinde silah bırakmanın olmadığını belirtti. teröristbaşı Ok, “Gündemimizde böyle bir şey yok zaten. Bunlar hareketimizin yönetiminin bilgisi dahilinde ancak olabilecek şeylerdir.”
“APO ÖZGÜRLEŞİP GERİLLA İLE GÖRÜŞECEK”
“Kaldı ki biz daha önce de söyledik, Kürt sorununun çözümü konusunda ciddi adım atılmadan, Apo özgürleşip bizzat gerillayla görüşmeden bu tür şeyler tartışılamaz. Gerilla da hiçbir biçimde silah bırakmaz. Hareketimizin gündeminde silahsızlandırma ve silahlı güçlerimizin bir yerlere çekilmesi gibi bir şey kesinlikle yoktur.” dedi.
“ÇEKİLMESİ GEREKEN BİR GÜÇ VARSA, ORDU VE POLİS ÇEKİLSİN”
Türk Ordusu ve polisinin çekilmesi gerektiğini savunan teröristbaşı Ok şöyle devam etti: “Eğer çekilmesi gereken bir güç varsa o da işgalci güç konumunda olan ordu ve polistir. Türkiye demokratikleşip Kürt sorunu çözülmediği müddetçe de ordu ve polisin konumu böyle olacaktır. Bizim silahsızlanmamız olacaksa Türk devleti ve ordusu Kürdistan’da yaptığı operasyonları, saldırıları ve tutuklamaları durdurmalıdır. Karakol, baraj ve güvenlik bahaneli yol yapımları durdurulmalı. Nerdeyse Kürt nüfusunun yarısı kadar Kürdistan’da sayısı olan polis ve asker gücü geri çekilmeli. Tartışılacaksa bunlar tartışılmalı.”

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA