SON DAKİKA

Haberertesi

AB DELEGASYONU ŞİŞLİ’DE

AB DELEGASYONU ŞİŞLİ’DE
Bu haber 04 Ağustos 2015 - 7:26 'de eklendi ve 498 views kez görüntülendi.

AVRUPA BİRLİĞİ VE ŞİŞLİ BELEDİYESİ ROMANLAR İÇİN BİR ARYA GELDİ
Şişli ilçesi, sahip olduğu kültürel zenginlik ile ülkemiz ve Avrupa için benzersiz bir ortak yaşam ortamı sunuyor. İlçenin özgün demografik yapısına duyarlı bir hizmet anlayışı ile kapsayıcı ve katılımcı bir yerel yönetim olan Şişli Belediyesi, ilçenin tüm renklerini kucaklayarak, birlikte yaşama, eşit vatandaşlık ve aktif katılım ilkeleri çerçevesinde çalışmalarını yürütüyor.
ROMANLAR İÇİN YAŞAMSAL PROJELER
Özellikle, ilçenin merkezinde yer alan Kuştepe Mahallesi’nde yoğunlukla yaşayan Roman toplumu ile uzun yıllardır iç içe projeler üreten Şişli Belediyesi, Roman vatandaşların ekonomik ve sosyal hayata katılımlarını artıracak çalışmaları öncelikli alanları arasında tutmayı sürdürüyor.
AVRUPA BİRLİĞİ UZMAN HEYETİ ŞİŞLİ’DE
Türkiye ile AB arasında yürütülen Vize Serbestisi Diyalogu çerçevesinde, AB uzman heyeti, Şişli Belediyesi’ne bir ziyaret gerçekleştirdi. Vize Diyalogu Yol Haritası’nda dördüncü sütun olan “Temel Haklar” alanında “Ayrımcılık ve Roman Konularına” ilişkin olarak uzman heyet, Ayrımcılık ve Roman konularında üretilen politikaları, yürütülen çalışmaları ve iyi uygulamaları yerinde izleyip değerlendirme imkanı buldu.
KOMİSYONDA KİMLER VARDI?
T.C. Dış İşleri Bakanlığı uhdesinde, AB Türkiye Delegasyonu girişimleriyle organize edilen görüşmelere, AB tarafını temsilen AB Üye Devletleri Uzmanı Fernando Villarreal, Avrupa Komisyonu Komşuluk ve Genişleme Genel Müdürlüğü (DG NEAR) Roman Politikaları Danışmanı Marta Garcia Fidalgo, uzman Katarzyna Marzec ve Francesco Luciani ve AB Türkiye Delegasyonu yetkilisi Kasia Lach katıldılar. Heyet, toplantı sonrasında Kuştepe Mahallesi’nde STK’lar ile alan ziyareti gerçekleştirdi.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA