SON DAKİKA

Haberertesi

HALK TUZLA SAHİLİNE SAHİP ÇIKIYOR

HALK TUZLA SAHİLİNE SAHİP ÇIKIYOR
Bu haber 07 Ekim 2015 - 21:48 'de eklendi ve 391 views kez görüntülendi.

“SAHİLİME DOKUNMA” EYLEMİNE BARIŞ YARKADAŞ DA DESTEK VERDİ
AKP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile AKP’li Tuzla Belediyesi’nin Tuzla Koyu’nu doldurma girişimi bir kez daha protesto edildi. Tuzla – Der, TEMA ve Sahilime Dokunma Platformu’nun öncülük ettiği eyleme CHP Milletvekili Barış Yarkadaş da destek verdi. Eyleme CHP Tuzla İlçe Örgütü temsilcileri de katıldı.
BARIŞ YARKADAŞ: “BU HENDEKLERİ NİYE KAZDINIZ?”
Tuzla sahilini doldurma faaliyeti kapsamında kazılmaya başlanan hendeğin içine giren CHP Milletvekili Barış Yarkadaş ise AKP’li belediyenin tutumunu sert sözlerle eleştirdi. Yarkadaş, “15 gün önce burada eylem yaptık ve (sahili sakın doldurmayın) diye uyardık. Tuzla Belediye Başkanı (Biz sahili doldurmuyoruz) diye açıklama yaptı. Buradan Kadir Topbaş ile Şadi Yazıcı’ya soruyorum: Bu hendekleri niye kazdınız? Buraya ağaç mı dikeceksiniz, çiçek mi ekeceksiniz?” dedi.
“GELİN HALKA SORALIM!”
Hendeklerin kazılmaya başlanmasının, Tuzla’daki sahili yok etme girişimi olduğunu belirten Yarkadaş, İBB Kadir Topbaş’a da yüklendi. Yarkadaş, “Gezi Direnişi sırasında, (Otobüs durağının yerini bile halka soracağız) diyordunuz. Bakın Tuzla halkı burada! Tuzla halkına sahilde ne yapmak istediğinizi sordunuz mu? Tuzla halkı burada ve sahilinin kapatılmasını istemiyor” ifadesini kullandı. Yarkadaş bu sırada çevrede bulanan topluluğa dönerek, “Sahilin kapatılmasını ve dolgu yapılmasını istiyor musunuz?” diye sordu. Topluluk hep bir ağızdan “Hayır” cevabını verdi. Yarkadaş bunun üzerine “Kadir Topbaş, Şadi Yazıcı ve AKP’li yöneticiler, halkın sesini duyun” dedi.
“TUZLA HALKI MARTILARA SİMİT ATMAK İSTİYOR”
Tuzla sahilinin dolydurulmasının büyük bir çevre felakatini beraberinde getireceğini de söyleyen Yarkadaş, “Burası deprem bölgesi… Burayı doldurarak, en küçük bir depremde yüzlerce insanın hayatını tehlikeye atacaksınız. Gelin bu sevdadan vazgeçin” dedi. AKP’nin kar hırsının akıl ve mantığı arka plana ittiğini de belirten Yarkadaş, “Tuzla halkı, sahilde martılara simit atmak, çocuklarının elinden tutup gezmek istiyor. Yaşlılar sadece burada nefes alabiliyor! Sahili doldurarak, Tuzla halkını cezalandırmayın” diye konuştu.
YARKADAŞ: “KONUYU MECLİSE TAŞIDIK”
Yarkadaş, Tuzla halkının on binin üstünde imza topladığını da belirteerek, toplanan imzaların CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na teslim edildiğini söyledi. Yarkadaş, 20 milletvekili arkadaşı ile birlikte, Tuzla’daki doğa tahribatının araştırılması için Araştırma Komisyonu kurulması için teklif verdiklerini de belirtti.
UTANÇ DUVARINI YIKACAĞIZ
Yarkadaş daha sonra adına “Tuzla’nın Utanç Duvarı” dediği platformu basın mensuplarına gösterdi. Sahilin kapatılma çalışmaları çerçevesinde, yolun kepenklerle kapatıldığını belirten Yarkadaş, “İşte bu Kadir Topbaş ile Şadi Yazıcı’nın ve AKP’nin Utanç Duvarı’dır. Sahil kepenklerle halka kapatılmış, dolgu çalışmaları başlamıştır. Bu Utanç Duvarı’nı yıkacağız” dedi. Bu sırada, eyleme katılanlar, kepenklerin önünde insan zinciri oluşturdu.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA