SON DAKİKA

Haberertesi
Sait Temur

Dün neler oldu! (1)

Dün neler oldu! (1)
Bu haber 17 Eylül 2015 - 22:57 'de eklendi ve 322 views kez görüntülendi.

Bizim ülkemizde halkımız gazete, dergi okumaz, haber izlemez. Bundan böyle “Dün neler oldu?” Başlığı ile ülkemizdeki gelişmeleri bu köşeden “bir kez daha” duyuracağız.
Okuyan okur, okumayan kendi bilir.
Başlıyoruz…
YILIN KAHRAMANI!
AKP Milletvekili Abdurrahim Boynukalın, “tehdit edildiği” gerekçesiyle Ankara Valiliği’ne koruma talebinde bulundu.
Kamyon dolusu partilileriyle Hürrüyet gazetesini basıp cam çerçeve kırdıran, yazarları “sinek gibi ezeriz” sözleriyle tehdit eden Boynukalın koruma polisi istiyor.
– Bu arkadaşa bir veya bir kaç koruma verilecek ama kendisinin tehdit ettiği kişileri kim koruyacak?
***
İKİNCİ “BAKARA MAKARA” SKANDALI
Sinop’un Boyabat İlçesi’nin AKP’li başkanı Şefik Çakıcı, katıldığı Bayat Köyü şenliklerinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın memleketi Rize için “kutsal topraklar” ifadesini kullanırken Erdoğan için de “Ümmetin lideri” dedi.
– Siz bugüne kadar “kutsal topraklar” olarak nereyi, “ümmetin lideri” olarak kimi biliyordunuz?
***
HAYIR VE DUA BAKANLIĞI!
Cumhuriyet tarihinin ilk olarak başörtülü bakanı olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, memleketi Burdur’a ilk resmi ziyaretini yaptı. bakanlık olarak toplumun bakıma muhtaç, dezavantajlı gruplarına hizmet görevini üstlendiklerini belirterek, “Bu anlamda hayır ve dua bakanlığıdır aslında. Eğer işimizi yaparsak çok dua alacağımız muhakkak” dedi.
– Siz de bundan böyle bakanlıktan hizmet bekliyorsanız önce bol bol dua edin. O dua da hizmet olarak size geri dönecektir…
***
GAZETECİ TARAFINDAN TEHDİT EDİLEN CAN DÜNDAR GAZETECİLERE SESLENDİ
Türkiye’de her şeyi yazmak serbesttir. Yeter ki bedelini ödemeyi göze alın” diyen Dündar, “O bedel bazen çok ağır olabilir. Bu günlerde bir hayli ağır olduğunu görüyoruz. Bu hiç yeni bir şey değil.” Dedi. Dündar, “Gazeteciliğin asıl şimdi önemli olduğunu düşünüyorum. Asıl bu dönemlerde gazetecilik kıymetli. Bu mesleği yapacaksak en doğru zaman ve yerdeyiz diye hissediyorum. Bugün Türkiye’nin gerçekleri bilmeye hakkı var. Bugün, yolsuzluklarla ilgili bilgi alma hakkını gazeteciler savunacak. Baskıya karşı bir arada durmayı öğreneceğiz” dedi.
– 13 Yıllık AKP iktidarı döneminde “gazeteci” veya “akademisyen” diye yutturulup ekranlardan ve gazete köşelerinden iktidar yalakalığı yapanların gerçek mesleği olan “Tetikçilik” ilk kez bu kadar ortaya döküldü.
***
40 YILDIR DOKUNULMAYAN HASAN CEMAL’E BİLE SORUŞTURMA AÇILDI!
Gazeteci Hasan Cemal’e ”Akan kanın bir numaralı sorumlusu, Saray’daki Sultan’dır, nokta!” başlıklı yazısı nedeniyle soruşturma açıldı. İfadeye çağrılan Cemal, hurriyet.com.tr’ye yaptığı açıklamada ”12 Mart’tan sonra hakkımda açılan ilk dava” dedi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, T24 yazarı Hasan Cemal hakkında,
– Suya, sabuna dokunmadan idare edilen gazetecilik de bir yere kadarmış…
***
ATATÜRK ANITININ YERİNE ÇAY BARDAĞI
Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, seçim döneminde ’10 Numara Projeler’ başlığı altında kamuoyuna açıkladığı Meydan Projesi için çalışma başlattı. Cumhuriyet Meydanı’na yerleştirilen tabelada yer alan proje çiziminde Atatürk anıtının yerine çay bardağı figürü yerleştirilmesi ise anıtın kaldırılacağı tartışmalarına neden oldu. Rize Belediye Başkanı AKP’li Reşat Kasap ise anıtla ilgili olarak, “Sembolik bir proje hazırlandı. Heykelin kaldırılıp kaldırılmaması ile ilgili henüz alınmış bir karar yok. Ancak yapılan törenlerde meydan kilitleniyordu. Yeni meydan düzenlemesinde buna da çözüm getirecek bir formül bulacağız. Belki heykeli farklı bir alana alabiliriz, ancak bu yönde henüz karar vermedik” dedi.
– “Sembolik proje!” Belediye başkanı böyle demiş. Kısa bir süre sonra “Çay bardağı heykelinin açılışını” görürseniz şaşırmayın.
***
BAĞIMSIZ BAKAN AKP GENEL MERKEZİNDE!
MHP’den ihraç kararı verilen Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, AKP Genel Merkezi’nde Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştü. Türkeş ziyaretin ardından gazetecilere “Sayın Başbakan’a bir konu arzedilmesi gerekiyordu geldim, arzettim, gidiyorum” açıklamasını yaptı.
– Demek ki devlet işleri sadece Başbakanlıkta değil AKP genel merkezinde de yürütülebiliyormuş…
CHP MYK TOPLANDI. MYK TOPLANTISI SONRASINDA BAŞLAYACAK PARTİ MECLİSİNİN KARARLARI MERAKLA BEKLENİYOR
CHP’nin 1 Kasım seçimlerinde seçmenlerin tercihine sunacağı milletvekili listesinin de (18 Eylül günü listeler YSK’ya teslim edilecek) son şeklini alacağı her iki toplantı partinin geleceğini şekillendirecek.
– CHP yönetiminin 7 Haziran seçim sonuçlarını ne kadar doğru okuduğunu da böylece öğrenmiş olacağız…
Bugünlük bu kadar.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA